Telewizja Republika (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17456
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2836

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Żenada. Premier Szydło wygłasza expose, a prorządowa TV Republika w tym czasie katuje nas telezakupami. Nie wierzę, aby widzowie uciekali do internetu oglądać stream normalnego programu stacji, skoro momentalnie przełączą na TVN24, TVP Info albo Polsat News, żeby zobaczyć wszystko w całości. Nie rozumiem też całego tego udostępniania programu, bo to taka siłowa promocja transmisji internetowej, która przecież w żaden sposób nie jest brana pod uwagę przy pomiarach oglądalności. A potem płaczą w komunikatach, że panel telemetryczny zmienia się na ich niekorzyść - to sposób zarządzania i udostępniania programu jest żałosny, a nie Nielsen.

A jeśli telezakupy przynoszą im takie korzyści, to może powinni nadawać je przez całą dobę? A w internecie zostawić stream. Miałoby co go finansować.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44432
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3225
x 1433

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Jak tak dalej pójdzie, to stacja padnie, a cała ekipa przeniesie się do TVP, a to nie jest takie nieprawdopodobne.
Pozdrawiam, Trzeciak
Spooky
VIP Expert
Posty: 921
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin
x 2
x 3

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Spooky »

Może powinni uruchomić drugi kanał, podobnie jak Polcast zrobił z Polonią 1 i Tele5, wtedy TV Republika by finansowała drugą stacje. :D
Awatar użytkownika
Lord_info
VIP Expert
Posty: 3897
Rejestracja: 27 sie 2010, 16:56
x 9

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lord_info »

Wychodzi na to, że tylko początek expose był pokazywany:
Obrazek

Przy okazji mieli okropną jakość sygnału z Sejmu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17456
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2836

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

A to nie przez internet transmisja szła ?
Awatar użytkownika
Lord_info
VIP Expert
Posty: 3897
Rejestracja: 27 sie 2010, 16:56
x 9

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lord_info »

Właśnie nie i dlatego tym bardziej dziwne że nie kontynuowali transmisji ...
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5436
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

Rajd Dakar dzięki sponsorowaniu przez Orlen wkracza do TV Republika. Emisja we wtorki i piątki o godz. 17:55.
http://www.press.pl/newsy/telewizja/pok ... -Republika
Awatar użytkownika
pulkownik
VIP Expert
Posty: 11333
Rejestracja: 06 mar 2008, 20:39
x 970
x 2795

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pulkownik »

Zapewne kojarzycie te obrazki, gdy dziennikarze robią 'setki' z politykami pod siedzibą TVNu, TVP czy Zetki. No, spod siedziby Republiki takich obrazków nie zobaczymy, bowiem dziennikarze tej stacji nasłali policję na reportera, m.in. Polsatu: https://www.facebook.com/PiotrWtwicki/p ... 1678961262
chris.nowak
Obserwator
Posty: 261
Rejestracja: 26 maja 2014, 13:09

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: chris.nowak »

@pulkownik A propo, to TVP Info jakiś czas temu, nie dalej jak trzy miesiące temu, przez dwie godziny poranka łączyła się z reporterem na Wiertniczej, czyli pod siedzibą tvn-u, w Wiadomościach, też często są materiały właśnie z "setkami" z Wiertniczej.
Dziennikarze TV Republika zachowali się jak dzieci w piaskownicy, w końcu tam znajdują się także inne biura, cytując Terlikowskiego, że "Ekipa Polsat stanęła samochodem przed wejściem do budynku, blokowała je i nie chciała się przesunąć. Jej wpuszczenie to błąd ochroniarza", ochroniarze wpuścili, i nie byłoby rozgłosu, gdyby te "dzieci" nie wyszły i nie narobili rabanu o nic. Zresztą dziennikarze TV Republika stoją przed innymi stacjami i żadnego rabanu nie ma.
Pawel

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Nie było wiadomo kim jesteśmy choć przyjechaliśmy służbowym oznakowanym autem, miałem w ręku mikrofon Polsatu, wszystkim się przedstawiałem i mówiłem skąd jestem, a dziennikarze z którymi rozmawiałem w jakiejś części po prostu mnie kojarzą.
Też nakleje sobie na samochód logo Polsatu mikrofon z kostką też nie trudno załatwić, nakleje tam też logo Polsatu i będę mówił że jestem reporterem Polsatu. Albo znajomym Piaska :P.

Żeby była jasność. Odnoszę się tylko do tego fragmentu wpisu tego dziennikarza, który mnie rozśmieszył. Nie oceniam czy mógł się tam znajdować czy nie.
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7742
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 46
x 130

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

Skoro cytujesz tylko fragment wypowiedzi, też się do niego odniosę - Ciebie nikt by nie kojarzył, Witwickiego kojarzą.
Pawel

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Ważne że bym miał auto z logiem Polsatu i mikrofon :D.

edit: zapomniałem o najważniejszym. Przecież mam paszport Polsatu. Wchodzę wszędzie :D.
Dz
Obserwator
Posty: 403
Rejestracja: 07 lut 2009, 3:09

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dz »

Wynajmują parę pomieszczeń w korporacyjnym biurowcu a czują się, jakby mieli na własność wieżowiec.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44432
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3225
x 1433

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Miło, że ta telewizja nazywa się "niezależną"...: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tv ... iz-sobotni
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Pilch
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 14 gru 2015, 12:27

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pilch »

Nikt nie jest niezależny ;)
Kto jak nie ja...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości