Telewizja Republika (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Zdzichu
VIP Expert
Posty: 786
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:00
Lokalizacja: Radom
x 110
x 149

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Zdzichu »

Wtedy były inne czasy, to raz - razi mnie tylko użycie że Republika robi to jako pierwsza, co wcale nie jest prawdą ;) Abstrahuję już tutaj od intencji autorów.
Pawel

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Przecież dobrze napisali że to pierwszy taki projekt. Polecam zapoznać się z dalszą częścią informacji:
"Tworzymy niezależne i rzetelne źródło informacji o Polsce dla widzów i dziennikarzy z zagranicy zainteresowanych tym, co dzieje się nad Wisłą."

W przypadku projektu TVNu nie mogło być o tym mowy :P :lol: :D ;) ;) ;) ;).

PS. Mam nadzieję że więcej emotek nie muszę wstawiać żebyście załapali że to żart. A ten anglojęzyczny serwis TVN24 nawet pamiętam.
polajt2
Użytkownik
Posty: 163
Rejestracja: 13 sty 2016, 13:59
x 20

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: polajt2 »

Tomek pisze:Myślę, że wiele obecnych widzów TVN24 o tym nie pamięta/nie wie.
Tak jak większość obecnych widzów TVN24 nie pamięta/nie wie, że kiedyś TVN24 była telewizją informacyjną z prawdziwego zdarzenia, a nie kanałem rozrywkowym.
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
Posty: 4325
Rejestracja: 30 sie 2007, 13:43
x 48
x 183

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamilo »

Ladies and gentleman, od dzisiaj ta ofensywa anglojęzyczna. Pierwsze wydanie „Poland Daily” o 23:20.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17441
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2826

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

A odpowie ktoś na pytanie, czy wiadomo do kogo konkretnie adresowany jest ten program? Skoro jedynie do odbiorców YouTube i widzów oglądających TV Republika poprzez stream online, to jaki sens jest emitować to na kodowanej antenie satelitarnej? :lol:

Komuś się marzy Russia Today w wersji polskiej. Szkoda tylko, że tego nikt nie zobaczy, bo wątpliwe, że anglojęzyczni odbiorcy szukają informacji na stronie TV Republika.

EDIT: Właśnie oglądam, mam wrażenie, że prowadzący ma głos syntezatora Google :lol: Mistrz czytania z promptera :lol: :afro:
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17441
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2826

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

[youtube]https://m.youtube.com/watch?feature=you ... qDTvnU989U[/youtube]

Jeszcze mnie trzęsie ze śmiechu :-)
Zdzichu
VIP Expert
Posty: 786
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:00
Lokalizacja: Radom
x 110
x 149

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Zdzichu »

Ej, @Karol nie jest tak źle - szczerze przyznam że nie ma tragedii i wygląda to całkiem dobrze. Jedyne do czego się mogę przyczepić to ciut dziwne kadrowanie, niepotrzebnie ten stół pokazują przez cały czas zamiast normalnego zbliżenia na prezentera i ozdobnik z lewej strony ekranu.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2018, 18:31 przez Zdzichu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17441
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2826

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Dla mnie problemem jest sztywność prowadzącego. Brakuje mu jakiekolwiek mimiki twarzy, ruchu szyi, po prostu czyta jak robot :-) Nawet nie wiem po co mu kartka na stole, skoro jednym ciągiem czyta z promptera. Serwis przed programem był o niebo luźniejszy i na dodatek live.
Zdzichu
VIP Expert
Posty: 786
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:00
Lokalizacja: Radom
x 110
x 149

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Zdzichu »

Może się jeszcze wyrobi, nie należy od razu skreślać :D A to że live to tape, to bez różnicy, bo target to chyba i tak głównie YT, bo wątpię żeby kodowana stacja o 0,02% oglądalności liczyła na anglojęzycznych widzów z satelity.

PS: Przynajmniej wiemy do kogo Kurski ponownie się zwróci po know-how jak mu wreszcie przyjdzie do głowy pomysł nadawania odpowiednika Russia Today.
Frontowiec
VIP Expert
Posty: 4539
Rejestracja: 18 sty 2017, 13:24
Lokalizacja: Szczecin / Kamień Pomorski
x 54
x 162
Kontakt:

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Frontowiec »

Jedynie do czego bym się przyczepił to raczej nie-angielskie napisy typu ''Przygotował(a)'' czy ''Źródło''. Poza tym TV Republika nie jest dostępna w USA, np. w Dish Network czy sieciach kablowych w pakiecie Polish Television - w internecie to pewnie nie ma problemu odbierać TV Republika w USA, chociaż polskie serwisy VOD dają tam informacje typu ''Obejrzysz program tylko na terytorium Polski''.
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
Pawel

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Karol pisze:A odpowie ktoś na pytanie, czy wiadomo do kogo konkretnie adresowany jest ten program? Skoro jedynie do odbiorców YouTube i widzów oglądających TV Republika poprzez stream online, to jaki sens jest emitować to na kodowanej antenie satelitarnej? :lol:
Ale wiesz że polskie platformy cyfrowe oglądają nie tylko Polacy? Jasne, obcokrajowców jest mała ilość, ale jednak są.

I co za różnica co w tym miejscu by emitowali. Już lepiej jak emitują ten anglojęzyczny serwis niż kolejne pasmo telezakupów.
Awatar użytkownika
SNOL
VIP Expert
Posty: 3619
Rejestracja: 05 paź 2007, 19:42
Lokalizacja: Wrocław
x 106
x 108
Kontakt:

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SNOL »

Tak znudzonego prowadzącego dawno nie widziałem...
tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 12 lat.
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5669
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
x 64
x 311
Kontakt:

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomek »

Powiem tak:
- jeśli chodzi o prowadzącego - więcej emocji w głosie, może nawet czasem jakiś uśmiech
- inne ustawienie kamery, nie tak sztywno na wprost (w TV Republice jakoś da się, a to przecież to samo studio i green screen!), mniej efektów green screenowych (mało-gustowna i kompletnie bezużyteczna belka po prawej).
HENSHIN!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17441
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 577
x 2826

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Wiedziałem, że ten prowadzący kogoś mi przypomina. Chociaż ten z filmu więcej się rusza.

Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
Posty: 4325
Rejestracja: 30 sie 2007, 13:43
x 48
x 183

Telewizja Republika (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamilo »

Od kiedy w Republice lecą Telezakupy... Mango?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 54 gości