Nowa TV (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14840
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1199

Nowa TV (HD)

Post autor: Karol » 09 lis 2016, 19:26

U mnie był dźwięk cały czas... :)
0 x
leszczak
Użytkownik
Posty: 71
Rejestracja: 17 mar 2010, 15:33
x 1
x 16

Nowa TV (HD)

Post autor: leszczak » 09 lis 2016, 19:32

Naprawdę? W takim razie nie wiem o co chodzi... Odbieram z MUX8 Ciechanów i nie było dźwięku tylko podczas właśnie tych dwóch programów. Jestem zszokowany wręcz. Dlaczego tak sie stało?
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14840
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1199

Nowa TV (HD)

Post autor: Karol » 09 lis 2016, 19:34

Albo coś z nadajnikiem albo twoim sprzętem odbiorczym. Nowa TV odbieram z RTCN Święty Krzyż i nie było nawet najmniejszego zacięcia fonii.
0 x
Awatar użytkownika
Marecki384
Obserwator
Posty: 394
Rejestracja: 24 sie 2013, 12:09

Nowa TV (HD)

Post autor: Marecki384 » 09 lis 2016, 19:36

U mnie był dźwięk, tylko obraz pikselował.
Ciekawy był ich serwis informacyjny ,tylko z pogodą się nie popisali dając ją w środku.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14840
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1199

Nowa TV (HD)

Post autor: Karol » 09 lis 2016, 19:37

A jakie to ma znaczenie? W "Teleexpressie" jest na początku :lol:
0 x
leszczak
Użytkownik
Posty: 71
Rejestracja: 17 mar 2010, 15:33
x 1
x 16

Nowa TV (HD)

Post autor: leszczak » 09 lis 2016, 19:38

Dziwne, żeby nadajnik albo mój odbiornik padł podczas serwisów a przy jinglu Reklama nagle sie poprawił, by po reklamach znowu się zepsuć. Nie wierzę w takie zbiegi okoliczności ;) Co prawda jest u mnie dziś atak zimy i śnieg oblepił wszystko, możliwe, że nadajnik lub moją antenę też ale jednak to nie był czynnik zależny od pogody. Ewidentnie fonia znikała w czasie programów
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14840
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1199

Nowa TV (HD)

Post autor: Karol » 09 lis 2016, 19:39

W takim razie nie umiem tego wyjaśnić. Niech wypowiedzą się inni :) W każdym razie problemu nie miałem :P
0 x
Awatar użytkownika
Ice
Mythical VIP
Posty: 2667
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35
x 1

Nowa TV (HD)

Post autor: Ice » 09 lis 2016, 19:42

Ma ktoś jakieś nagranie z ich serwisu? :D
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14840
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1199

Nowa TV (HD)

Post autor: Karol » 09 lis 2016, 19:43


Znalezione w sieci.
0 x
Awatar użytkownika
janekpogwad
Tech Administrator
Posty: 1277
Rejestracja: 09 paź 2010, 17:05
Lokalizacja: Kraków
x 58
x 115
Kontakt:

Nowa TV (HD)

Post autor: janekpogwad » 10 lis 2016, 15:21

Tomasz Sekielski wrzucił projekt czołówki swojego programu "Teraz Ja".

0 x
look
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 02 maja 2016, 15:27

Nowa TV (HD)

Post autor: look » 10 lis 2016, 15:59

"Cześć,
Jesteś poza Polską?
Przykro nam, ale ze względów prawnych ten materiał jest dostępny tylko na terenie Polski."

Ktoś z Was miał takie problemy?
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14840
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1199

Nowa TV (HD)

Post autor: Karol » 10 lis 2016, 16:03

A nie jesteś faktycznie poza Polską? :) Widocznie mają geoblokadę na stronie. Nic dziwnego, prawa emisyjne kupuje się na dany kraj, a nie na cały świat.
0 x
look
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 02 maja 2016, 15:27

Nowa TV (HD)

Post autor: look » 10 lis 2016, 16:09

Oczywiste, że tak :) Więc co robić?
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 14840
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 252
x 1199

Nowa TV (HD)

Post autor: Karol » 10 lis 2016, 17:56

Ja tam nie wiem :) Trzeba wygooglować. Strona Nowa TV ma "przerwę techniczną", więc łaknący dostępu do streamu mogą mieć problem o 18:30.

@STARS.TV. Nowa TV jest już objęta badaniami przez Nielsen?
0 x
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1618
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków
x 11
x 16

Nowa TV (HD)

Post autor: PPM » 10 lis 2016, 19:05

Strona internetowa wróciła kilka minut po 18:00 i nawet działał stream. Niestety na kilka minut przed serwisem "24 godziny" pojawił się czarny ekran. Obraz pojawił się chyba dopiero przy programie "Tu i teraz".
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: szmksk i 7 gości