[POLSAT] Miodowe lata
[POLSAT] Miodowe lata
Eee... 2/10. Nie wierzę. Cokolwiek więcej powiem, jak rzeczywiście się to potwierdzi.
[POLSAT] Miodowe lata
A ostatnio czytałem jakiś wywiad z Arturem Barcisiem, w którym mówi, że nigdy nie powróciłby do serialu.
[POLSAT] Miodowe lata
Podchodzę do tego z ogromnym dystansem. Żak jasno powiedział, że ML to zamknięty rozdział, a Barciś, że wystąpiłby w jednym, specjalnym lub jubileuszowym odcinku, ale w całej serii - nie.
[POLSAT] Miodowe lata
Powrót może wypalić tylko pod warunkiem, gdy powrócą do starej konwencji gdzie każdy odcinek stanowił zamkniętą całość, bo niestety ale "Całkiem nowe lata miodowe" została położone po całości, obawiam się właśnie, że teraz może być podobnie, no ale na razie informacja musi się ewentualnie potwierdzić i przede wszystkim aktorzy wyrazić chęć na powrót.
POZDRAWIAM, Medyk24
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 87
- x 2454
[POLSAT] Miodowe lata
Teraz Barciś wypowiedział się tak dla SE :
- Do tego potrzebny jest dobry scenariusz. Zrobienie tego dla pieniędzy nie wchodzi w rachubę - pod takim warunkiem zadeklarował swój ponowny udział Artur Barciś, czyli filmowy Norek.
- Do tego potrzebny jest dobry scenariusz. Zrobienie tego dla pieniędzy nie wchodzi w rachubę - pod takim warunkiem zadeklarował swój ponowny udział Artur Barciś, czyli filmowy Norek.
[POLSAT] Miodowe lata
Święte słowa, niestety dla mnie scenariusz już się wypalił w końcowych sezonach "Miodowych lat" i na pewno jest ciężko stworzyć coś równie dobrego jak w pierwszych latach emisji, niemniej pojawienie się dzieci, nowych ciekawych postaci stwarza takie warunki, tylko trzeba to dobrze wykorzystać.
POZDRAWIAM, Medyk24
[POLSAT] Miodowe lata
W takiej sytuacji świetnie trzeba też dobrać dzieci, żeby nie było przepaści między Żakiem i Barcisiem, a ich serialowymi potomkami.
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 87
- x 2454
[POLSAT] Miodowe lata
Oczywiście to będzie trudne zadanie-z pewnością sporo pracy ,ale warto ,ale dobrego efektu tylko.
[POLSAT] Miodowe lata
Ciekawy pomysł z tym powrotem,ale "Całkiem nowe lata miodowe" przez wielu były uznawane za słabe,ale powrót po latach może dobrze zrobi.
- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 87
- x 2454
[POLSAT] Miodowe lata
Njlepiej , żeby wróciła Pilaszewska, ale do tego raczej nie dojdzie.
Całkiem nowe lata Miodowe , miały momenty fajne, ale generalnie były dużo słabsze , zrobiono z tego bardziej serial obyczajowy, te watki pobocznych postaci choćby i ciągła akcja, zdecydowanie formuła pierwszych odcinków był najlepsza. Jakby się udało wrócić do tamtego klimatu byłoby super-najlepiej jakby po latach okazało się , że wrócili do starego mieszkania , tamtej scenografii:)
Całkiem nowe lata Miodowe , miały momenty fajne, ale generalnie były dużo słabsze , zrobiono z tego bardziej serial obyczajowy, te watki pobocznych postaci choćby i ciągła akcja, zdecydowanie formuła pierwszych odcinków był najlepsza. Jakby się udało wrócić do tamtego klimatu byłoby super-najlepiej jakby po latach okazało się , że wrócili do starego mieszkania , tamtej scenografii:)
[POLSAT] Miodowe lata
Nie wieszczyłabym temu pomysłowi zbyt wielkiego sukcesu. No chyba, że nagle scenarzysta dostanie olśnienia i stworzy mega dobry scenariusz. Ale do tego potrzebny byłby znowu teatr i żywa reakcja widzów. Poza tym wydaje mnie się, że powrót znowu z Panią Żak byłby powieleniem opinii sprzed lat o tym, że wypada dużo słabiej niż Pilaszewska. Poza tym dla samej aktorki to też nie za dobrze, udało Jej się zerwać z tą niezbyt dobrą opinią po ML poprzez Ranczo i co znowu chciałaby się skazywać na krytykę? Bo dla zatwardziałych fanów zawsze Pilaszewska będzie tym mistrzostwem,a nie sądzę, że ta chciałaby wrócić. Generalnie entuzjastką nie jestem, ale wiadomo, że jakby faktycznie doszło to do realizacji z czystej ciekawości chociażby jeden odcinek obejrzę. W sumie... może gorzej niż w CNLM by nie było 

[POLSAT] Miodowe lata
Wypada zgodzić się z Barciśiem - jak będzie dobry scenariusz to czemu nie?? Z drugiej strony niepokoją mnie te "dojrzewające dzieci" ciekawe więc w jaki to wiek oznacza dla producentów ??? Średnio widzę jakiś 16,17 - latków w tej roli.... Ale jakby mieli po 11-12 i byli zakochani w sobie (Krawczyk miał córkę a Norek syna) to mogłoby wyjść nieźle. Pytanie czy Polsat jest w stanie wyprodukować serial na poziomie (intelektualnym)???
Do tego realia już nie te co dawniej, nie do powtórzenia.
Reasumując: skopać ten powrót miodowych lat łatwo, trudno wymyślić coś dobrego i sensownego.
Do tego realia już nie te co dawniej, nie do powtórzenia.
Reasumując: skopać ten powrót miodowych lat łatwo, trudno wymyślić coś dobrego i sensownego.
Nie oglądam kłamliwego i stronniczego TVN-u.
[POLSAT] Miodowe lata
"Miodowe lata" to był świetny serial, ale tylko na początku. Z czasem, po około dwóch latach, stracił lekkość i swadę, fabuła zdawała się być tworzona na siłę. Nie powinno się tego odkopywać, dlatego ewentualnej kontynuacji jestem zdecydowanie przeciwny, podobnie, jak większość z Was. Zupełnie nowy serial z duetem Żak-Barciś - owszem, czemu by nie, ale rozgrzebywanie starych pomysłów - stanowczo nie, bo nic ciekawego się z tego formatu, z tego zestawu postaci, już nie wyciśnie, co dobitnie pokazały "Całkiem nowe lata miodowe".
Trochę wbrew temu, co napisałem powyżej, myślę, że jeden taki odcinek specjalny po latach mógłby trzymać poziom, ale jeden, nie cała seria, a dla jednego odcinka Polsatowi nie opłaca się uruchamiać machiny produkcyjnej.wiatriwoda pisze:Jakby się udało wrócić do tamtego klimatu byłoby super-najlepiej jakby po latach okazało się , że wrócili do starego mieszkania , tamtej scenografii:)
Pozdrawiam, Direct
[POLSAT] Miodowe lata
Pan Barciś na swoim forum, w dziale gdzie można zadawać mu pytania odniósł się do tego newsa, podsumowując, że nt. powrotu nic mu nie wiadomo, że to zwykła kaczka dziennikarska.
Czyli po temacie
Czyli po temacie

- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 87
- x 2454
[POLSAT] Miodowe lata
Ja bym nie powiedział , że po temacie, wiadomo to tylko pierwsze plotki, ale z niczego się nie wzięły. Zobaczymy co będzie.