Radio Nowy Świat
Radio Nowy Świat
Stacja zasili dystrybucyjne ofertę 2 serwisów Wirtualnej Polski: Open.fm gdzie Nowy Świat będzie już 12 stacją od zewnętrznego podmiotu dostępną w serwisie (po stacjach Grupy Radiowej Agory, warszawskiego Radia Kolor oraz akademickich) jak i kablówki przez Internet WP Pilot (gdzie będzie pierwszą stacją audio w ofercie)
Na Forum - tylko prywatne opinie.
Radio Nowy Świat
Ważniejsze są podcasty - tu zdaje się, szczególów brak. A powinny być wkalkulowane od początku, przynajmniej w ich autorską aplikację.
-
- Użytkownik
- x 2
Radio Nowy Świat
Z ciekawością zobaczę start Radio Nowy świat czy start będzie punktualnie o 6.00 rano i dobrze że radio będzie dostępnę na Open fm i jestem ciekaw tego projektu i jak będzie wyglądać publicystyka w tym radiu i jakie tematy będą poruszane w sobotę jak będzie cisza wyborcza?
Radio Nowy Świat
Stacja jest dostępna w serwisie Radio+ na platformie Canal+.
Radio Nowy Świat
No i ruszyli. Przed startem o 6 wyemitowano Świecie nasz Grechuty. Słucham dosłownie chwilę, ale mam wrażenie że słucham radia z lat 90, oprawa antenowa jest wg mnie archaiczna.
Radio Nowy Świat
Fakt, oprawa dźwiękowa jak w Polskim Radiu w końcówce ubiegłego wieku
Radio Nowy Świat
Mann już kilka razy przepraszał za "cięcia", ale podobno wręcz ludzie walą drzwiami i oknami i tylko na Wp Pilot i Open.fm nie tnie.
Ja słuchałem tylko chwilkę jak do pracy jechałem - wydaje mi się, że pan Wojciech za blisko mikrofonu wręcz mówi, bo zdarzają się trzaski gdy mówi...
No i faktycznie pierwszy spory minus - oprawa dźwiękowa
To lata 90 i to bardzo wczesne...
Ja słuchałem tylko chwilkę jak do pracy jechałem - wydaje mi się, że pan Wojciech za blisko mikrofonu wręcz mówi, bo zdarzają się trzaski gdy mówi...
No i faktycznie pierwszy spory minus - oprawa dźwiękowa

Radio Nowy Świat
Rzeczywiście, tnie na stronie, tnie w aplikacjach, bo podobno przeciążenie. W „mojej” aplikacji nie szło słuchać, z Open.FM nie mogłem się połączyć, swojej aplikacji nie wypuścili, poszło dopiero przez WP Pilot. Taka lekcja pokory na początek, że to nie UKF
Serwis raczej kiepski, oprawa słabiutka, dużo gadaniny bez przerwy, po 14:00 jeszcze sprawdzę muzycznie.

Serwis raczej kiepski, oprawa słabiutka, dużo gadaniny bez przerwy, po 14:00 jeszcze sprawdzę muzycznie.
- Poland
- VIP Expert
- x 24
- x 271
- Kontakt:
Radio Nowy Świat
W tym, w którym napisałem.
Radio Nowy Świat
@Poland Informacja pojawiła się m.in. w wiadomościach Nowego Świata, więc nie wciskaj kitu. Popełniono jednak błąd i użyto nazwy nc+ 

Radio Nowy Świat
Faktycznie serwis dość cienki. Niecałe 3 minuty i tak naprawdę nic ciekawego - no ale może muszą się rozpędzić z tymi informacjami...
Radio Nowy Świat
Nogaś podał, że mają sygnały, że ładnie działają w OpenFM, WPPilot, Radio+ i na Toya.
- Poland
- VIP Expert
- x 24
- x 271
- Kontakt:
Radio Nowy Świat
Nie ma ich jeszcze na Muzo.Pro czyli aplikacji radiowej Cyfrowego Polsatu.
Poland - Aktywnie najlepszy!