Reklamy telewizyjne
Reklamy telewizyjne
Biedronka z kolei puściła reklamę, gdzie informuje, iż w związku z najbliższą niedzielą bez handlu w piątek i sobotę sklepy będą czynne o godzinę dłużej, pojawią się specjalne promocje, a w godzinach szczytu w te dni wszystkie kasy będą otwarte.
Pozdrawiam, Trzeciak
- kacper3100
- Thinker
- Kontakt:
Reklamy telewizyjne
W najnowszej reklamie T-Mobile występuje Dorota Wellman. W tle jest muzyka ze spotu ramówkowego TVN z jesieni 2016.
Reklamy telewizyjne
Niedawno pojawiły się dwie nowe reklamy różnych produktów oparte na tym samym pomyśle:
-
- VIP Expert
- Kontakt:
Reklamy telewizyjne
Nie wiem czy zauważyliście, ale ostatnio w reklamach np. ''Providenta'' jest na koniec mowa o RRSO (Rzeczywistej Rocznej Stopie Oprocentowania).
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
- kacper3100
- Thinker
- Kontakt:
Reklamy telewizyjne
Nie tylko w reklamach Providenta, w wielu innych też, i to od kilku miesięcy.
-
- Użytkownik
Reklamy telewizyjne
Czy ktoś wie może, kiedy w końcu rząd i krajowa rada radiofonii i telewizji zlikwiduje w końcu tą żałosną formułkę przy reklamach leków:
"Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu" ?
Żałosna jest ta formułka, dawno powinna zostać wywalona! To niestety poprzedni rząd ją dodatkowo rozwinął, bo kiedyś brzmiała ona tylko tak: "Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą". Nadgorliwość poprzedniego rządu sprawiła że musieli dodać: "Gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu".
Nie sądzicie że to jest żałosne i kompletnie niepotrzebne, w dodatku zajmuje cenny czas reklamodawców. Nie powinno w ogóle tego być, ja nie wiem na co obecny rząd jeszcze czeka. Dawno powinni to znieść!
"Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu" ?
Żałosna jest ta formułka, dawno powinna zostać wywalona! To niestety poprzedni rząd ją dodatkowo rozwinął, bo kiedyś brzmiała ona tylko tak: "Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania, bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą". Nadgorliwość poprzedniego rządu sprawiła że musieli dodać: "Gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu".
Nie sądzicie że to jest żałosne i kompletnie niepotrzebne, w dodatku zajmuje cenny czas reklamodawców. Nie powinno w ogóle tego być, ja nie wiem na co obecny rząd jeszcze czeka. Dawno powinni to znieść!
-
- VIP Expert
- Kontakt:
Reklamy telewizyjne
Tej formułki nie zlikwidują, zresztą w niektórych krajach też jest stosowana - np. w Niemczech, tylko tam jest stosowana głównie na szarym tle.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2018, 19:11 przez Frontowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
#StopNienawiści (nawet tutaj!)
- kacper3100
- Thinker
- Kontakt:
Reklamy telewizyjne
Co jest w tym żałosnego?GoldenChris pisze:Czy ktoś wie może, kiedy w końcu rząd i krajowa rada radiofonii i telewizji zlikwiduje w końcu tą żałosną formułkę przy reklamach leków:
-
- Użytkownik
Reklamy telewizyjne
Ta formułka jest żałosna i niepotrzebnie zabiera czas na reklamę. Każdego normalnego człowieka ona wkurza, to poprzedni rząd to nakazał, więc obecny powinien to znieść. Po co dawać na antenę coś, co wkurza ludzi ?
- kacper3100
- Thinker
- Kontakt:
Reklamy telewizyjne
A mnie ona w ogóle nie wkurza. Czyli jestem nienormalny?
-
- Użytkownik
Reklamy telewizyjne
Nienormalny byś był, jakbyś lubił tą formułkę i chciał aby ona była. A takich ludzi niestety też nie brakujekacper3100 pisze:A mnie ona w ogóle nie wkurza. Czyli jestem nienormalny?

Reklamy telewizyjne
Nie cytujemy ostatniego posta w temacie, bo to nie ma sensu.
Ostrzeżenia są jak najbardziej potrzebne. Bardziej przeraża mnie ciągła emisja reklam leków i suplementów diety na "suchość pochwy", "stoperanów" i innych śmieci na sraczkę. Niestety, państwo nie chce się tym zająć, a czasem jest to obrzydliwe.
Obowiązkowe formułki w reklamach mogą być dla mnie czytane nawet przez 30 sekund. Patrząc na poziom realizacji wielu spotów, byłoby to bardziej wskazane i bardziej przyswajalne dla widza.
Ostrzeżenia są jak najbardziej potrzebne. Bardziej przeraża mnie ciągła emisja reklam leków i suplementów diety na "suchość pochwy", "stoperanów" i innych śmieci na sraczkę. Niestety, państwo nie chce się tym zająć, a czasem jest to obrzydliwe.
Obowiązkowe formułki w reklamach mogą być dla mnie czytane nawet przez 30 sekund. Patrząc na poziom realizacji wielu spotów, byłoby to bardziej wskazane i bardziej przyswajalne dla widza.
Reklamy telewizyjne
MOŻE KTOŚ PAMIĘTA
była kiedyś reklama z trawy się wynurzał jakoś owad z wielkimi oczami i dziecko cudownym głosem mówiło: duże oko
czego to była reklama?
była kiedyś reklama z trawy się wynurzał jakoś owad z wielkimi oczami i dziecko cudownym głosem mówiło: duże oko
czego to była reklama?
Reklamy telewizyjne
To nie była reklama, tylko program przyrodniczy dla dzieci, jeśli dobrze pamiętam.
Reklamy telewizyjne
Od jakiegoś czasu reklamy sklepów sieci Żabka emitowane są zarówno ze starym, jak i nowym logo.
Pozdrawiam, Trzeciak