Internet w UPC - zmiana komputera

Co w sieci piszczy.
niknik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 sty 2009, 8:41

Internet w UPC - zmiana komputera

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: niknik »

Witam,
Mam darmowy internet przez UPC, ta opcja, że wraz z telefonem czy TV dostajesz tez darmowe lącze 128kb/s - kasy nie mam a taka prędkość starcza żeby odwalić jakieś pracki. Z pewnej okazji dostałem drugi komputer, fajny laptop, i teraz jak przełączam kabel z starego PCta do nowego lapka to lapek nie łączy się z siecią. W Viście pokazuje, że łączy się z lanem, ale już nie łączy się z netem. Czy UPC nakłada blokadę na ilość komputerów podłączonych do jednego "wejścia"? Mam do nich zadzwonić czy lepiej ustawić sobie jakiś MAC spoofing?

Dzięki
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Internet w UPC - zmiana komputera

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

A czy w starym komputerze miałeś ustawiony stały adres IP? Bo jeśli tak to w Viście będziesz musiał go skonfigurować.
niknik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 sty 2009, 8:41

Internet w UPC - zmiana komputera

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: niknik »

Nie, wszystko jest ustawione na auto. Wtedy po prostu podłączyłem tamtego pc'ta i net 'samo sie stało' a teraz podłączam lapa i nic.
Awatar użytkownika
majkel
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 23 kwie 2008, 20:00

Internet w UPC - zmiana komputera

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: majkel »

byc moze miales przypisany adres mac karty sieciowej ze starego kompa, wiec wypadalo by do nich zadzwonic by uaktywnili nowa kare sieciowa, chyba ze laczysz sie za pomoca modemu przez usb wtedy to juz nie wiem co by moglo pomoc ...
AgentOrange
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 27 sty 2009, 20:59

Internet w UPC - zmiana komputera

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: AgentOrange »

Też miałem ten problem. Pomogło zresetowanie modemu (?). Wyłacz kompa, a modem na jakąś minutę odłącz z prądu. Mi pomogło, i musze resetować modem za każdym razem gdy do internetu podłaczam inny komputer. Mam nadzieję, że to pomoże.
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Internet w UPC - zmiana komputera

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Alan »

Wpisać w przeglądarkę http://192.168.100.1/gscan.asp i tam zrobić reset. Nie ma siły żeby nie pomogło. Można jeszcze zrobić reset igła, długopisem, jest na tylnej ściance mały otworek do resetu, ale nie każdy modem taki otworek posiada, wtedy link co podałem.
Odłączanie zasilania też pomaga, ale jest to taki najprostszy reset i nie zawsze skuteczny.
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Internet”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość