Gadu-Gadu

Co w sieci piszczy.
gosc
Mythical VIP
Posty: 2138
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Gadu-Gadu

Postautor: gosc » 31 sie 2006, 13:10

A propos Skype: gdzie w nim mogę odczytać swój nr i czy w ogóle mam jakiś numer?
Nikt mnie nie prześcignie w miłości do PiS-u - wł.
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontaktowanie:

Gadu-Gadu

Postautor: Witu » 31 sie 2006, 13:12

W skype nie masz numeru tylko nick. Masz go napisanego choćby nawet na pasku nazwy programu.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
gosc
Mythical VIP
Posty: 2138
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Gadu-Gadu

Postautor: gosc » 31 sie 2006, 14:04

Ale czy to znaczy że mogę się łączyć z kimś ze skype?
Nikt mnie nie prześcignie w miłości do PiS-u - wł.
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Gadu-Gadu

Postautor: RaPi » 31 sie 2006, 14:08

Masz kogoś na liście i dzwonisz do niego i prowadzisz normalną rozmowę tak jak przez zwykły telefon. Tyle tylko że nie ma żadnych numerów tylko są loginy.

Jest też usługa skype out która daje możliwość dzwonienia na telefony komórkowe i stacjonarne. Jest tez chyba taka opcja że zostanie ci przydzielony numer dzięki temu będziesz mógł przyjmować połączenia przychodzące.
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontaktowanie:

Gadu-Gadu

Postautor: Witu » 31 sie 2006, 16:03

Po prostu jak chcesz się polączyć z kimś ze skype musisz znać jego identyfikator który sobie wklepujesz i jak dana osoba jest dostępna, to zapodajesz zieloną słuchawkę i możesz gadać:) A tak w ogóle to mógł by powstać jakiś program, który by zastępował skype, chodzi mi o to, żeby można było tam mieć loginy skype bo jak ja mam włączone skype to mam od razu niebieską tablicę i nie tylko ja mam ten problem bo są też osoby w polsce które mają ten sam problem a nikt nie wiem jak temu zaradzić :/
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Gadu-Gadu

Postautor: RaPi » 31 sie 2006, 18:19

A pisałeś w tej sprawie do Skype lub wysyłałeś raporty o błędach do Microsoftu. To jakieś problem z twoim komputerem i być może dałoby się go rozwiązać...
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13368
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Gadu-Gadu

Postautor: Karol » 31 sie 2006, 20:08

Ja przez dłuższy używałem Konnekta... jednak pewnego dnia program uszkodził i go usunąłem. Powróciłem do GG w wersji 7.x umożliwiającej słuchanie GaduRadia.
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontaktowanie:

Gadu-Gadu

Postautor: Witu » 31 sie 2006, 20:52

RaPi pisze:A pisałeś w tej sprawie do Skype lub wysyłałeś raporty o błędach do Microsoftu. To jakieś problem z twoim komputerem i być może dałoby się go rozwiązać...

Właśnie nie robiłem tego. Ale napiszę do nich bo co mi szkodzi może jak raz coś mi doradzą.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Gadu-Gadu

Postautor: RaPi » 31 sie 2006, 20:59

O aplikacji GG juz dawno zapomniałem. O tym radiu tez słyszałem że to g...
Awatar użytkownika
Leszek1979
Mythical VIP
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Gadu-Gadu

Postautor: Leszek1979 » 01 wrz 2006, 1:20

RaPi pisze:Dzisiaj przydarzyła mi się dziwna przygoda z komunikatorem. Mam w domu dwa komputery połączone w sieć i na obu jest dostępne łącze internetowe. Na obu komputerach używamy tego komunikatora. Do dzisiaj wszystko działało bez problemu. Teraz gdy na jednym komputerze ktoś polaczy sie z siecią gg na drugim automatycznie zrywane jest połączenie z serwerem gg co wyklucza korzystanie z komunikatora na dwóch komputerach jednocześnie.

Przyczyną mogło być to, że samodzielnie dzielisz Internet na dwa kompy, a Twój operator na to nie pozwala i żeby utrudnić życie takim osobom pozwalając tylko na jedną sesję GG. Mogło to być spowodowane również użyciem alternatywnego klienta.
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Gadu-Gadu

Postautor: RaPi » 01 wrz 2006, 11:41

Używam Alternatywnego Klienta GG. Co do łącza też nie było problemów do chwili wystąpienia tego problemu.

Na szczęście rozwiązałem już ten problem. Przyczyna tego była bardzo błaha o której nie będę pisał bo aż wstyd ;)
gosc
Mythical VIP
Posty: 2138
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Gadu-Gadu

Postautor: gosc » 13 wrz 2006, 16:35

A u mnie od dziś po każdym włączeniu komputera pokazuje się reklama gg. Do tej pory była tylko raz dziennie :)
Nikt mnie nie prześcignie w miłości do PiS-u - wł.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13368
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Gadu-Gadu

Postautor: Karol » 13 wrz 2006, 18:03

gosc pisze:A u mnie od dziś po każdym włączeniu komputera pokazuje się reklama gg. Do tej pory była tylko raz dziennie :)

Widocznie jesteś dobrym targetem dla reklamodawców ;) Ja reklamy mam raz-dwa razy dziennie
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontaktowanie:

Gadu-Gadu

Postautor: Witu » 13 wrz 2006, 19:50

gosc pisze:A u mnie od dziś po każdym włączeniu komputera pokazuje się reklama gg. Do tej pory była tylko raz dziennie :)

Pamiętam, że kiedyś też tak miałem ale po jakimś czasie była reklama raz dziennie a czasami nawet nie pokazuje mi się reklama :D
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Gadu-Gadu

Postautor: RaPi » 13 wrz 2006, 21:54

Jeżeli ktoś nie chce rezygnować z uzywania aplikacji gg na rzecz alternatywnych rozwiazan polecam bannerkiller i nie ma już problemów z reklamami.... :)


Wróć do „Internet”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość