Strona 2 z 7

Gadu-Gadu

: 31 sie 2006, 13:10
autor: gosc
A propos Skype: gdzie w nim mogę odczytać swój nr i czy w ogóle mam jakiś numer?

Gadu-Gadu

: 31 sie 2006, 13:12
autor: Witu
W skype nie masz numeru tylko nick. Masz go napisanego choćby nawet na pasku nazwy programu.

Gadu-Gadu

: 31 sie 2006, 14:04
autor: gosc
Ale czy to znaczy że mogę się łączyć z kimś ze skype?

Gadu-Gadu

: 31 sie 2006, 14:08
autor: RaPi
Masz kogoś na liście i dzwonisz do niego i prowadzisz normalną rozmowę tak jak przez zwykły telefon. Tyle tylko że nie ma żadnych numerów tylko są loginy.

Jest też usługa skype out która daje możliwość dzwonienia na telefony komórkowe i stacjonarne. Jest tez chyba taka opcja że zostanie ci przydzielony numer dzięki temu będziesz mógł przyjmować połączenia przychodzące.

Gadu-Gadu

: 31 sie 2006, 16:03
autor: Witu
Po prostu jak chcesz się polączyć z kimś ze skype musisz znać jego identyfikator który sobie wklepujesz i jak dana osoba jest dostępna, to zapodajesz zieloną słuchawkę i możesz gadać:) A tak w ogóle to mógł by powstać jakiś program, który by zastępował skype, chodzi mi o to, żeby można było tam mieć loginy skype bo jak ja mam włączone skype to mam od razu niebieską tablicę i nie tylko ja mam ten problem bo są też osoby w polsce które mają ten sam problem a nikt nie wiem jak temu zaradzić :/

Gadu-Gadu

: 31 sie 2006, 18:19
autor: RaPi
A pisałeś w tej sprawie do Skype lub wysyłałeś raporty o błędach do Microsoftu. To jakieś problem z twoim komputerem i być może dałoby się go rozwiązać...

Gadu-Gadu

: 31 sie 2006, 20:08
autor: Karol
Ja przez dłuższy używałem Konnekta... jednak pewnego dnia program uszkodził i go usunąłem. Powróciłem do GG w wersji 7.x umożliwiającej słuchanie GaduRadia.

Gadu-Gadu

: 31 sie 2006, 20:52
autor: Witu
RaPi pisze:A pisałeś w tej sprawie do Skype lub wysyłałeś raporty o błędach do Microsoftu. To jakieś problem z twoim komputerem i być może dałoby się go rozwiązać...
Właśnie nie robiłem tego. Ale napiszę do nich bo co mi szkodzi może jak raz coś mi doradzą.

Gadu-Gadu

: 31 sie 2006, 20:59
autor: RaPi
O aplikacji GG juz dawno zapomniałem. O tym radiu tez słyszałem że to g...

Gadu-Gadu

: 01 wrz 2006, 1:20
autor: Leszek1979
RaPi pisze:Dzisiaj przydarzyła mi się dziwna przygoda z komunikatorem. Mam w domu dwa komputery połączone w sieć i na obu jest dostępne łącze internetowe. Na obu komputerach używamy tego komunikatora. Do dzisiaj wszystko działało bez problemu. Teraz gdy na jednym komputerze ktoś polaczy sie z siecią gg na drugim automatycznie zrywane jest połączenie z serwerem gg co wyklucza korzystanie z komunikatora na dwóch komputerach jednocześnie.
Przyczyną mogło być to, że samodzielnie dzielisz Internet na dwa kompy, a Twój operator na to nie pozwala i żeby utrudnić życie takim osobom pozwalając tylko na jedną sesję GG. Mogło to być spowodowane również użyciem alternatywnego klienta.

Gadu-Gadu

: 01 wrz 2006, 11:41
autor: RaPi
Używam Alternatywnego Klienta GG. Co do łącza też nie było problemów do chwili wystąpienia tego problemu.

Na szczęście rozwiązałem już ten problem. Przyczyna tego była bardzo błaha o której nie będę pisał bo aż wstyd ;)

Gadu-Gadu

: 13 wrz 2006, 16:35
autor: gosc
A u mnie od dziś po każdym włączeniu komputera pokazuje się reklama gg. Do tej pory była tylko raz dziennie :)

Gadu-Gadu

: 13 wrz 2006, 18:03
autor: Karol
gosc pisze:A u mnie od dziś po każdym włączeniu komputera pokazuje się reklama gg. Do tej pory była tylko raz dziennie :)
Widocznie jesteś dobrym targetem dla reklamodawców ;) Ja reklamy mam raz-dwa razy dziennie

Gadu-Gadu

: 13 wrz 2006, 19:50
autor: Witu
gosc pisze:A u mnie od dziś po każdym włączeniu komputera pokazuje się reklama gg. Do tej pory była tylko raz dziennie :)
Pamiętam, że kiedyś też tak miałem ale po jakimś czasie była reklama raz dziennie a czasami nawet nie pokazuje mi się reklama :D

Gadu-Gadu

: 13 wrz 2006, 21:54
autor: RaPi
Jeżeli ktoś nie chce rezygnować z uzywania aplikacji gg na rzecz alternatywnych rozwiazan polecam bannerkiller i nie ma już problemów z reklamami.... :)