Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy
no i ja tu sie z toba nie zgodze Drogi Mirko, problem z karta moze miec jak pojawia sie 09 przy dłuzszym nieuzytkowaniu dekodera i wtedy przez icoka ponawiamy sygnał, jezeli jest brak sygnału to niech spr kabel antenowy i ewentualnie konwerter
to są tylko moje przypuszczenia i piszę tutaj, aby czegoś się dowiedzieć, więc nie rozumiem tonu Twojej wypowiedzi. A hipoteza że stało się coś z wejściem od anteny wzięła się stąd, iż ten feralny dekoder podłączyłem do innej anteny i telewizora i napis również się wyświetlił. Później podłączyłem sprawny dekoder do anteny, która była przy niesprawnym dekoderze i wszystko działało bez problemu. Wkładając kartę do sprawnego dekodera wyświetlił mi się napis BŁĄD 03. myślę że wiadomo dlaczego.
to dlaczego przy obydwu dobrze ustawionych antenach napis dalej się pojawia od razu po uruchomieniu??mirko1801 pisze:> świadczy o złym ustawieniu talerza , a nie zepsutym wejściu antenowym .
kabel jest sprawny bo sprawdziłem drugim dekoderem. Jak sprawdzić konwenter?niania pisze:jezeli jest brak sygnału to niech spr kabel antenowy i ewentualnie konwerter
Teraz rozjaśniłeś trochę swój problem . Odnośnie Twojego pytania o konwerter i jak sprawdzić - konwerter jest dobry skoro odbierały Ci inne tunery na tym okablowaniu .
Wynika z tego , że tuner padł śmiercią naturalną , jeżeli masz jeszcze gwarancję to oddaj do naprawy , a jeśli już koniec gwarancji to trudno , wyrzuć go na śmieci . Tunery Mini to jedne z najgorszych tunerów w CP .
Wynika z tego , że tuner padł śmiercią naturalną , jeżeli masz jeszcze gwarancję to oddaj do naprawy , a jeśli już koniec gwarancji to trudno , wyrzuć go na śmieci . Tunery Mini to jedne z najgorszych tunerów w CP .
Mylisz sie, duzo gorsze sa HD5000 ;pmirko1801 pisze:Tunery Mini to jedne z najgorszych tunerów w CP .
-
- Użytkownik
witam wszystkich czy mogę wypowiedziec umowę cyfrowemu polsatowi gdy już wymieniałem w okresie ok 2 lat 4 razy dekoder i jak zle zostałem poinformowany w punkcie obsługi że jak wezmę najwyższy pakiet to po okresie promocyjnym będę mógł go ztomekmniejszyc!
proszę o pomoc pozdrawiam
tomek
proszę o pomoc pozdrawiam
tomek
-
- Użytkownik
Siema,
mam dekoder STB hd .mój problem polega na tym, że gdy naciskam przyciski na pilocie to nie widać na telewizorze tego interaktywnego menu z telewizji cyfrowej... Miał ktoś tak? W ogóle nie mogę zmienić kanału bo nie widze co robie. Stało się to (chyba) po naciśnięciu przycisku DISP na pilocie (chciałem zobaczyć jak się zmienia rozdzielczość) i teraz nie wiem co robić?
mam dekoder STB hd .mój problem polega na tym, że gdy naciskam przyciski na pilocie to nie widać na telewizorze tego interaktywnego menu z telewizji cyfrowej... Miał ktoś tak? W ogóle nie mogę zmienić kanału bo nie widze co robie. Stało się to (chyba) po naciśnięciu przycisku DISP na pilocie (chciałem zobaczyć jak się zmienia rozdzielczość) i teraz nie wiem co robić?
A jaki masz TV -nie możesz w nim "przesunąć" obrazu góra/dół w taki sposób, żeby się pokazało to MENU?? Nie wiem czy da się w tym dekoderze przywrócić ustawienia fabryczne bez wejścia w główne menu.czarekkkkk pisze:Siema,
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
Witam.
Posiadam dekoder polsatowski samsung dsb-305g. Problem z nim polega na tym, że po odłączeniu go od gniazdka sieciowego i ponownym podłączeniu nie chce się uruchomić. Na dekoderze świeci się słabo czerwona dioda ale dekodera nie da się włączyć z pilota. Jeśli jednak dekoder zostanie podłączony do zasilania i nie ma prób uruchomienia go z pilota to po pewnym czasie dioda zaczyna świecić mocniej i wszystko da się normalnie uruchomić i wszystko działa jak powinno. W czym może tkwić problem?
Posiadam dekoder polsatowski samsung dsb-305g. Problem z nim polega na tym, że po odłączeniu go od gniazdka sieciowego i ponownym podłączeniu nie chce się uruchomić. Na dekoderze świeci się słabo czerwona dioda ale dekodera nie da się włączyć z pilota. Jeśli jednak dekoder zostanie podłączony do zasilania i nie ma prób uruchomienia go z pilota to po pewnym czasie dioda zaczyna świecić mocniej i wszystko da się normalnie uruchomić i wszystko działa jak powinno. W czym może tkwić problem?
siemka mam pytanie czy do antenty polsatu da sie podlaczyc dekoder cyfry plus chodzi mi o to czy sa blokady albo czy trzeba zmieniac polozenia anteny.
-
- Użytkownik
nic nie trzeba zmieniać antena to tylko urządzenie, które odbiera sygnał... bezproblemowo można na 1 antenie odbierać sygnał na N CP i C+
-
- Użytkownik
ten dekoder będzie uruchamiał się coraz dłużej i dłużej, niektórzy byli tak zdesperowani że czekali 3 godziny aż dekoder się "nagrzeje", proponuje udanie się do APS, jeżeli usterka nie jest z Twojej winy od ręki zobowiązani są wymienić mimo tego że dekoder nie jest na gwarancji i jest własnościowy.nikakitek pisze:Witam.
mam problem od wczoraj pokazuje mi sie komunikat ze brak sygnału posiadam dekoder echostar dsb 171 tylko ze jak sprawdzam siłę sygnału to górny pasek jest zielony a dolnego nie ma wcale. restartowałam dekoder przy ustawieniach tv caly czas mam czerwona kropke antena byla juz ruszana na wszystkie sposoby i nic nawet nie drgneło co to moze byc
wyłącz dekoder z prądu i podłącz z powrotem! powinno pomóc:)
Pomocy!
Ludzie, nie ma jakiejś zmiany regulaminu w tym Polsacie, żebym mógł rzucić to w cholerę? Mam konwenter Quad na hot-bird, podłączoną N-ke na dwóch przewodach i cyfrowy polsat na trzecim. N-ka śmiga, a polsat się tnie jak jasna cholera. I to w drugim dekoderze. Pierwszy HD5000 musiałem resetować co kilka minut, bo gubił sygnał, mimo, że w ustawieniach był sygnał na 75-80%... Po wymianie w APS jest jeszcze gorzej. Teraz nie gubi sygnału, nie pojawia się napis o braku sygnału, tylko zachowuje się tak, jakby sygnał był na 10% - zacięcia obrazu i dźwięku. Dodam jeszcze, że sprawdzałem na dwóch innych antenach u znajomych i jest to samo...
Poradźcie coś mądrego, bo mi już brakuje pomysłów...
Ludzie, nie ma jakiejś zmiany regulaminu w tym Polsacie, żebym mógł rzucić to w cholerę? Mam konwenter Quad na hot-bird, podłączoną N-ke na dwóch przewodach i cyfrowy polsat na trzecim. N-ka śmiga, a polsat się tnie jak jasna cholera. I to w drugim dekoderze. Pierwszy HD5000 musiałem resetować co kilka minut, bo gubił sygnał, mimo, że w ustawieniach był sygnał na 75-80%... Po wymianie w APS jest jeszcze gorzej. Teraz nie gubi sygnału, nie pojawia się napis o braku sygnału, tylko zachowuje się tak, jakby sygnał był na 10% - zacięcia obrazu i dźwięku. Dodam jeszcze, że sprawdzałem na dwóch innych antenach u znajomych i jest to samo...
Poradźcie coś mądrego, bo mi już brakuje pomysłów...