Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

Tematy dotyczące różnego rodzaju dostępu do płatnej telewizji, w tym ofert na kartę oraz IPTV.
guteq
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 12 wrz 2011, 14:45

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: guteq »

Ale według informacji na tej stronie polsat jest w promocji do końca roku:


Chyba, że nie doczytałem drobnego druczku :-( Znając n-kę wywaliliby kanał z listy programów, a tu dalej mam go na liście.

No nic, mówi się trudno :-/
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2973
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 24
x 74

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

W takim razie mój błąd. Wydawało mi się, że pierwotnie do końca września.
Proponuję wyjęcie wtyczki z dekodera i zresetowanie go.
To powinno przywrócić uprawnienia.

Napisz jak poszło ;)
guteq
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 12 wrz 2011, 14:45

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: guteq »

Wyjąłem wtyczkę, odłączyłem antenę i hdmi i... dalej to samo: "brak audio / video lub oczekiwanie na aktualizację karty" :-(

Musi być jakieś wyjście, bo nie uśmiecha mi się dzwonić na ich infolinię (złoty ileśtam) ;-(
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2973
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 24
x 74

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Czyli po zresetowaniu dekodera uprawnienia kanału nie przesłały się ponownie ?
Hm... Może musisz wyszukać kanały na nowo w menu dekodera?

Jeżeli to nie pomaga - trzeba dzwonić na infolinię.
Miałem kiedyś podobny problem. Załatwiłem wszystko od ręki.
Pyk i uprawnienia zostały wysłane.
guteq
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 12 wrz 2011, 14:45

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: guteq »

Ok, spróbuję i dam znać :-)
Dzięki :-)

Edit: Pozostaje infolinia :-(
kambell
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 wrz 2011, 12:40

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kambell »

Witam serdecznie.
Od kilku lat jestem użytkownikiem Telewizji na Kartę. W domu posiadam 3 dekodery Technisat Digit S2-CD, jeden doładowywany na bieżąco i dwa tylko z kanałami bez opłat. Kilka dni temu jeden nieopłacany dekoder nagle przestał emitować niemal wszystkie kanały za darmo - TVN, TVP 1 i 2, TVN 7 i Religia TV, wyświetla się jedynie komunikat "brak sygnału". Kilkakrotnie próbowałem wyszukiwania programów i przywracania ustawień fabrycznych, ale bez skutku. Wszystkie dekodery są połączone z jedną anteną, na dwóch pozostałych odbiór jest bez zarzutu. Na strone TnK znalazłem tą informację:
"Dla kart aktywowanych po dniu 31 marca 2010r Kanały Bez opłat pozostają aktywne przez okres ważności doładowania oraz 12 miesięcy po jego wygaśnięciu, nie dłużej jednak niż do upływu okresu ważności oferty. Dla kart aktywowanych do dnia 31 marca 2010r Kanały Bez opłat pozostają aktywne przez okres ważności oferty."
Doładowałem więc konto za 20 zł, sprawdzam ważność doładowania i jest aktywne od wczoraj, a problem wciąż nie znika. Próbowałem dodzwonić się do Biura Obsługi Klienta, telefon zeżarł 12 zł, a i tak nie mogłem się dodzwonić.
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2973
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 24
x 74

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Proponuję wyjęcia dekodera z wtyczki i zrobienie twardego resetu.
Jeżeli to nie zadziała musisz dzwonić na infolinię - nie ma rady.
Muszą wysłać ci nowe uprawnienia.
kambell
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 wrz 2011, 12:40

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kambell »

A jak wygląda taki twardy reset, bo szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia :)
Awatar użytkownika
palalandi
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 14 wrz 2011, 14:27

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: palalandi »

Twardy reset to przyciski EPG + REC + (strzałka w górę), lub czasem strzałka w prawo. Powinno zadziałać :)
Magia fotografii to, oprócz światła przede wszystkim kulminacja momentu.
— Janusz Leon Wiśniewski
Bikini
Alois10
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 lis 2011, 17:35

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Alois10 »

Mam router. Przez 1 miesiąc działał bez zarzutu, a teraz nie odbiera ŻADNEGO PROGRAMU!!! Brak sygnału!! Pomoże ktoś?? Czekam na szybką odpowiedź!
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2973
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 24
x 74

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Jeżeli masz router to raczej sobie nie pooglądasz żadnych kanałów TV.
Awatar użytkownika
Dijon
VIP Expert
Posty: 6413
Rejestracja: 28 gru 2009, 21:48
x 7
x 11

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dijon »

@Alois10, za pewne chodziło Ci o dekoder.
Alois10
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 lis 2011, 17:35

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Alois10 »

Tak, tak o dekoder DV3 jeżeli to potrzebne ^^"
Mulio
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 19 sty 2012, 20:56

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mulio »

Witam wszystkich. Mam pytanie czy karta TNK HD jest sparowana z dekoderem?
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
latek
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 sty 2012, 10:43

Telewizja na Kartę - Pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: latek »

Tak TNK HD jest sparowana z dekoderem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pay TV”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości