Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
wixa18
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 lis 2011, 18:10

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wixa18 » 12 lis 2011, 18:14

Siema. Mam taki małe pytanie. Kupiłem zestaw multiroom, wykonałem wszystko według instrukcji lecz nadal na 2 dekoderze mam napis Dekoder Zablokowany. Ile czasu czeka się na aktywacje dekodera?
Fei
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 03 paź 2011, 16:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Fei » 21 lis 2011, 22:09

Dzisiaj po aktualizacji oprogramowania na dekoderze HD 5000 w opcjach mam coś takiego jak Dysk USB. Podłączyłem pendrive, ale tam ciągle pisze, że podłączyć dysk przeznaczony do dekoderów cyfrowego polsatu.
Co do za dysk?
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3867
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: TiM » 21 lis 2011, 22:55

Do tego dekodera trzeba kupić specjalny dekoder ''Cyfrowego Polsatu''. Na stronie www z tego co wiem nie pisze ile kosztuje, musiałbyś zadzwonić na infolinie ;)
miki1901
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 lis 2011, 19:26

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: miki1901 » 25 lis 2011, 20:46

Witam!
Ostatnio zauważyłem, że obraz przekierowywany do telewizora jest w zwykłej jakości SD, przez co kanały HD są, ale tracą swoją wartość.
TV jest ok. Sprawdzałem, bo podłączałem laptopa i było 1080p. Jak jest dekoder podłączony, jest zaś 576p.
Koleś w serwisie Cyfrowego Polsatu powiedział, że telewizor jest do ****.
Proszę o pomoc.

TV Szajsung LE555
kruger85
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 07 gru 2011, 7:32

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: kruger85 » 07 gru 2011, 7:36

miki1901 pisze:Witam!
Ostatnio zauważyłem, że obraz przekierowywany do telewizora jest w zwykłej jakości SD, przez co kanały HD są, ale tracą swoją wartość.
TV jest ok. Sprawdzałem, bo podłączałem laptopa i było 1080p. Jak jest dekoder podłączony, jest zaś 576p.
Koleś w serwisie Cyfrowego Polsatu powiedział, że telewizor jest do ****.
Proszę o pomoc.

TV Szajsung LE555
Zmień w ust dekodera rozdzielczość na wyższą. W dekoderze Echostar HD 400 lub 7400 jest klawisz na pilocie RES a w dekoderach CP 5000 jest w menu/ obraz i dźwięk.
lidia
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 gru 2011, 1:15

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: lidia » 25 gru 2011, 2:49

witam,mam duży problem,jestem posiadaczem dekodera cyfrowego Polsatu,oglądałam telewizje i nagle w pewnym momencie zniknęły mi wszystkie kanały i pojawił się napis ze tego kanału nie ma w twoim abonamencie!!oczywiście place regularnie za abonament,pomóżcie mi !!!jaka jest tego przyczyna???
Awatar użytkownika
SzymonNP
VIP Expert
Posty: 2617
Rejestracja: 27 sty 2010, 14:15
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: SzymonNP » 25 gru 2011, 9:38

A czy na pewno zapłaciłaś w terminie? Bo Cyfrowy Polsat lubi wyłączać sygnał już dzień po terminie jak się nie zapłaci, albo pomylili się i wyłączyli nie ten numer dekodera co powinni. Niezły prezent na święta tak ogólnie.
Obrazek
Najnowszy wpis - wejdź
27/01/10-18/07/18 Szytr Wielki | Od 18/07/18 SzymonNP
Pozdrawiam, Szymon.
lidia
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 gru 2011, 1:15

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: lidia » 25 gru 2011, 11:11

Tak,place w terminie w wręcz przed,mam zlecenie stale w banku,place zawsze 7 dni przed terminem,a wiec myślę ze przelew zdąży zawsze dojść na czas!!!sprawdziłam swój status na icoku,wszystko się zgadza,mam opłacony abonament,a telewizji brak??????????napisałam do nich @ ale czy to coś da???czy muszę osobiście zadzwonić???prezent rzeczywiście nie ma co!!!brak mi slow!!!co ja mam robić w święta????????jak pracuje nie mam czasu oglądać telewizji a teraz jest czas na to a nie ma telewizji!!!!!!!
ARTUR B.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: ARTUR B. » 25 gru 2011, 11:37

Wyłącz dekoder z sieci i uruchom ponownie. Jeżeli nadal nie będziesz miała kanałów przeprowadź instalację. Jeśli i to nie pomoże spróbuj ponowić uprawnienia poprzez stronę http://icok.cyfrowypolsat.pl (oczywiście najpierw się zarejestruj i zaloguj). Gdy te wszystkie metody nie pomogą zadzwoń w ostateczności na infolinię.
magrog
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 gru 2011, 22:24

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: magrog » 25 gru 2011, 22:32

Witam.
Od niedawna mam nowy dekoder z nagrywarka HD i problem wlasnie z nagrywaniem. Bez wzgledu na to czy nagrywam program ktory wlasnie ogladam, czy nastawiam nagrywanie jakiegos programu np na noc nagrywa mi tylko 29min. Ktos wie moze dlaczego??
Np. dzisiaj ogladalam film, ktory chcialam jednoczesnie nagrac i nagrywanie wylaczylo sie po 29min. Dodam ze nic nie mam jeszcze nagranego wiec pamiec jest pelna.
macieko
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 gru 2011, 8:24

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: macieko » 26 gru 2011, 8:34

Witam. Mam podobny problem do magroga. Jestem abonentem polsatu od kilku tygodni. Wykupiłem pełny pakiet oprócz tych dwóch kanałów erotycznych. Dekoder sagem z twardym dyskiem. Nie zdefiniowałem jeszcze, czy problem z nagrywaniem dotyczy wszystkich kanałów ale na pewno dotyczy polsat play i filmów z czerwoną kłódką :). Wygląda to następująco - nastawiam nagrywanie na dany przedział czasowy. Rano sprawdzam i:
1. dysk twardy jest pełniejszy o te ok. 2% co sugerowałoby że film się nagrał,
2. film jest też w liście nagranych
3. po włączeniu transmisja trwa jakieś 30 sek. a następnie obraz staje się czarny i nic, gdy w tym czasie naciskam na pilocie "ok" pokazuje tak jakby film biegł w przyspieszonym tempie
Nie wiem czy to awaria dekodera? Czy to możliwe, że polsat play blokuje swe filmy erotyczne i nie można ich nagrac?
Proszę o pomoc, bo najgorsze to nie wiedziec czy coś się schrzaniło czy też to normalne.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3867
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: TiM » 26 gru 2011, 13:03

magrog pisze:Witam.
Od niedawna mam nowy dekoder z nagrywarka HD i problem wlasnie z nagrywaniem. Bez wzgledu na to czy nagrywam program ktory wlasnie ogladam, czy nastawiam nagrywanie jakiegos programu np na noc nagrywa mi tylko 29min. Ktos wie moze dlaczego??
Np. dzisiaj ogladalam film, ktory chcialam jednoczesnie nagrac i nagrywanie wylaczylo sie po 29min. Dodam ze nic nie mam jeszcze nagranego wiec pamiec jest pelna.
A dajesz przycisk nagrywania dopiero kiedy widzisz belkę z nazwą kanału?

@Macieko, a masz czasem podłączone dwa kable antenowe do dekodera?
macieko
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 gru 2011, 8:24

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: macieko » 26 gru 2011, 16:16

TIM myślę, że wszystko nastawiam prawidłowo. Próbowałem nagrywac zarówno z przewodnika po programach jak i poprzez ręczne programowanie nagrania. Za każdym razem tak samo. Kilkadziesiąt sekund reklam a potem z początkiem filmu obraz znika. Przy czym jeszcze raz dodam - nie jestem na 100% pewien ale zdaje się że dotyczy to tylko filmików z czerwonym kluczykiem na polsat play. Ps. wszystkie blokady rodzicielskie i bariery wieku są wyłączone. Oczywiście oba kable są podłączone do anteny ... mam multiroom.
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3867
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: TiM » 28 gru 2011, 19:41

@Macieko, spróbuj odłączyć drugi kabel antenowy i wyłączyć w menu opcję drugiego źródła antenowego a dopiero potem spróbuj nagrać ten film. Podobno są jakieś problemy z oprogramowaniem Sagecoma (obstawiam, że taki też masz), że przy 2 antenach nagrywa się tylko fragment programu.
lubel19
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 03 sty 2012, 22:23

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: lubel19 » 03 sty 2012, 22:30

Witam. Mam pewien problem. Mam telewizje cyfrowego polsatu. Dekoder Echostar DSB-717. Próbuje na wszystkie sposoby znaleźć program Polo tv. Wyszukuje liste kanałów i owszem znajduje mi ten program na 1820 pozycji, numerek programu jest w kolorze niebieskim ale nie chce mi odbierac ten program. Wcale nie reaguje jak próbuje go włączyc. Jak mam to zrobic żeby działało poprawnie?? Z góry dziekuje za podpowiedź. Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości