Po pierwsze świetnie, że kolejna stacja zdecydowała się wejść na forum medialne

Wiadomo, że 2012 będzie dla Was niskobudżetowym rokiem. I trzeba znaleźć kompromis pomiędzy niewielkimi wydatkami, a ukształtowaniem w miarę ciekawej ramówki. Taki kompromis znalazł na przykład w 2009 roku TV Puls. Ale rynek telewizyjny cały czas się zmienia.
Na początku ramówka może się opierać w dużej mierze na zagranicznych programach. ATM jako producent telewizyjny ma na pewno dużą bazę zagranicznych programów, które oferuje polskim telewizjom do adaptacji. Dlatego można znaleźć w tej bazie najciekawsze projekty i pokazać oryginalne wersje programów. Jeśli chodzi na przykład o seriale, to można znaleźć nieraz ciekawe europejskie seriale, które są kilka razy tańsze niż amerykańskie. Na początek na przykład jakiś serial kryminalny i komediowy.
Przydałoby się też coś z klasyki - można by rzeczywiście spróbować uzyskać prawa do A-Team, bo chyba serial ma wiele fanów. Ja od siebie na przykład proponowałbym serial "Alfred Hitchcock Przedstawia" - ma on 268 półgodzinnych odcinków, a był on robiony w latach sześćdziesiątych i kiedyś również go puszczał RTL 7. Nie wiem, czy by się przyjął i czy jest on łatwo dostępny i tani, ale ja bym bardzo chciał coś takiego zobaczyć.
Co do programów to pomyślałem, że można spróbować np. oryginalne, niemieckie wersje programów typu "Trudne sprawy", czy "Pamiętniki z wakacji"

Ostatnio jest wielka moda na seriale paradokumentalne, więc można na początku spróbować z czymś takim. Mielibyście tanim sposobem wypełniona codzienni godzinę i może by się to przyjęło.
Z zagranicznych produkcji proponowałbym jeszcze "Hotel Inspector" - coś jak "Kuchenne Rewolucje" tylko że z hotelami, moim zdaniem bardzo ciekawy program. Ciekawy jest też "Secret Milionaire" - bardzo popularny program, w którym milionerzy na pewien czas oddają wszystkie pieniądze i żyją jak ubodzy ludzie. Doczekał się on już kilku serii i wielu lokalnych odpowiedników. Oba programy dystrybuuje Zodiak.
Co do programu pokazującego kulisy Waszych produkcji, to jest to świetny pomysł, na przykład jako półgodzinny program emitowany kilka razy w tygodniu. A co do polskich produkcji, to lepiej żeby była jedna porządna, niż kilka niskobudżetowych i słabych, a na początku nie musi ich być nawet wcale.
Archiwalne programy to też świetny pomysł i mam nadzieję, że się uda odkupić prawa. Moglibyście też przyciąć je do 16:9, ale to już taka niekonieczna sprawa, raczej zabieg stylistyczny

Jeśli chodzi o oprawę i logo, to niech one będą jak najprostsze, ale nowoczesne. Nie róbcie oprawy własnymi siłami, tylko zlećcie to jakiejś dobrej firmie i nie oszczędzajcie na tym bo to sprawa na lata

W każdym razie życzę wielu sukcesów i liczę na to, że za dwa, trzy lata Wasz kanał znajdzie się w pierwszej dwudziestce pod względem oglądalności.