Gadu-Gadu

Co w sieci piszczy.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: RaPi »

Zapraszam do dyskusji na temat tego najpopularniejszego komunikatora internetowego w Polsce. O ile jest o czym dyskutować bo ja zauważam w nim tylko kupę błędów i irytujące reklamy.

Dzisiaj przydarzyła mi się dziwna przygoda z komunikatorem. Mam w domu dwa komputery połączone w sieć i na obu jest dostępne łącze internetowe. Na obu komputerach używamy tego komunikatora. Do dzisiaj wszystko działało bez problemu. Teraz gdy na jednym komputerze ktoś polaczy sie z siecią gg na drugim automatycznie zrywane jest połączenie z serwerem gg co wyklucza korzystanie z komunikatora na dwóch komputerach jednocześnie. Jakby tego było mało zdarza się że podczas konwersacji wiadomości które ktoś przysyla do mnie wyświetalne są u osoby które aktualnie korzysta z gg na drugim komputerze. Pomimo ze korzystam z dwóch różnych numerów gg....
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Witu »

JA cały czas korzystam z gg chociarz jestem świadomy że ma masę błędów ale i tak go wolę od od przekładowo tlena :)
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: RaPi »

Nieważne jakiego klienta gg byś używał nie rozwiąże to problemów które dotyczą samej sieci gg. Ja aplikacji gg nie używam ze względu na reklamy. Używam konnekta. Ale nie rozwiąże to problemów takich jak zrywanie połączeń itd...
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Witu »

mi przykładowo nie zrywa połaczeń ani nic z tych rzeczy tylko ma masębłędów które wychwytuje moj komputer. Np jak napisze do mnie nieznajomy i chcę zobaczyć kim on jest to nie zadziała katalog publiczny od razu, zadziała dopieo wtedy jak zapiszę tą osobę w kontaktach. A jak chcę zamknąć katalog przyciskiem "zamknij" to automatycznie wychodzi błąd i aplikacja się zamyka (zawsze muszę zamykaćkrzyżykiem) ale reszta racze działa więc dalej korzystam z gaadulca. Miełem kiedyś mirandę fajny program ale sentymeny do gg sprawił że wróciłem do niego :)
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: RaPi »

GG chodzi stabilniej gdy usuniemy wszystkie reklamy stosujac np ggbaner killer
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gosc »

Mnie tam się nic nie dzieje, oprócz tego że jakieś cztery razy samo skasowało mi profil łącznie z moim numerem, zazwyczaj przy niespodziewanym restarcie.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: RaPi »

To chyba masz jakiegos fuksa ;)
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 900
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 2
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mario98 »

GG - i smiech na sali. Sam klient GG jest taki jak Windows ;) Pozbyłem się tego syfu 2 lata temu. Od tego czasu korzystam z Tlena i mam spokojne nerwy :)
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: RaPi »

wirtualnemedia.pl pisze:Kilka dni temu internetowa sieć reklamowa Ad.net S.A., która odpowiada za reklamy w komunikatorze Gadu-Gadu, wprowadziła nowy cennik. Zmiany dotyczą prawie wszystkich form reklamowych dostępnych w komunikatorze, niektóre ceny wzrosły nawet o 50 proc.
Czytaj dalej...
Mario zgadzam się z Tobą Śmiech na sali....
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5799
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
x 66
x 334
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomek »

To ja sie przyłaczam do śmiechu. GG doprowadzał mnie do szału: często nie miałem połączenia z gg, nie wiem czemu przerywało mi ściągnięcia, no i te możliwosci programiku :lol:. Nowa wersja programu wprowadziło to co już dawno było w innych komunikatorach.

Tlena używam od dwóch lat i nie miałem z nim poważniejszych problemów (czyt. takich których sam spowodowałem ;)). W dodatku jest pełno do niego pomocnych wtyczek, czego w gg niestety nie ma (jest nawet wtyczka do rejestrowana numerów w gg, przez co GG jest mi zbędny).
HENSHIN!
Awatar użytkownika
IZA
VIP Expert
Posty: 355
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:06
Lokalizacja: Kołobrzeg
x 1

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: IZA »

Z GG przerzuciłam się na Mirandę, gdzie mam i Gadu i Tlena w jednym. Jednak od dłuższego czasu znacznie wolę tą drugą sieć – mniej spamu, rzadsze awarie i płynniejsze wysyłanie plików.
Obrazek
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Witu »

Ja nie miałeś połączenia z g to wystarczy wejść w zgodność programu i zmienić tam na inny system operacyjny. A co do wysyłania plików, to nie lepiej wrzucić je na serwer a potem dać do nich danej osobie linka? Tak jest o wiele szybciej :)
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5799
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
x 66
x 334
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomek »

Świetny pomysł tylko dwa lata temu chyba jeszcze nie było uploaderów. Zresztą nie mam ochoty wrzucać jednego małego pliku mp3 na megaupload. To długo zajmuje. Poza tym wysyłam duze pliki po lanie: na tlenie filmy (4 gb) transferują mi w niej 5 minut :).
HENSHIN!
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Witu »

Fakt Tomek, pamiętam jak ja byłem w lanie i wysyłałeem sobie z kuzynem filmy bodajże przez gg. Przychodziły mi one szybciej, niż bym chciał kopiować film z płytki :)
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Gadu-Gadu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: RaPi »

Gdyby nie to że wszyscy znajomi korzystają z GG to już dawno był z niego zrezygnował. O wiele bardziej podoba mi sie MSN Messenger lub Skype...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Internet”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość