TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Mario98 » 21 wrz 2006, 22:34

oooo a na Tele5 to nie ma powtórek seriali i programów, które wcześniej leciały na TVP czy Polsacie :lol: A programów własnych jest mnóstwo - więcęj niż na t5 :)
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16190
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 21 wrz 2006, 22:34

Tomek pisze:No nie przesadzaj: powtórki seriali i filmów, które latają od Polsatu przez Polsat 2 po TV4 to nie wystarczający powód? Stacja nie ma chyba ani jednego własnego filmu/serialu, wszystko z archiwum Polsatu i to raczej nienajgłębszego. Programów własnych też na lekarstwo.
A Tele5 jest lepsza? Ciągle powtarza te same filmy i seriale (szczególnie erotyki), tak samo jak produkcję własną. Kilka programów z najniższej półki (okręgowa liga piłkarska, akademia fitness...) także nie jest reprezentatywna. Pomijam już zniszczenia kaset i oraz przesterowania dźwięku. Puls stoi pod tym względem dużo lepiej.
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5111
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Tomek » 21 wrz 2006, 23:23

No tak T5 ma powtórki .Tylko, że te produkcje nie leciały przez długi czas w polskiej tv. O filmach już nie wspomne, bo te w większości nie widziały innej polskiej stacji. Za to z TV Puls jest tak, że czasem niektóre seriale lecą zaraz po zakończeniu ich emisji w Polsacie 2. A z filmami to jeszcze gorzej, ale tu już nie będe wyjaśniać, bo wiadomo: wszystkie kanały Polsatu cierpią na to.
A programów własnych jest mnóstwo - więcęj niż na t5 smile
Pod warunkiem, że liczysz ranne powtórki (w T5 ich nie ma). Programów TV Puls i Tele 5 mają porównywalnie tyle samo - tylko, że na T5 słabiej to widać, bo stawiają głównie na sport.
HENSHIN!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16190
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 22 wrz 2006, 0:17

W wypadku TV Puls, polska koncesja z pewnością przewiduje emisję iluśtam procent produkcji polskich, dlatego stacja ta emituje seriale Polsatu (podobnie jak TV4). Produkcja dodatkowych seriali - oddzielnych dla każdego kanału Polszmatu - jest nieopłacalna.
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Mario98 » 22 wrz 2006, 8:02

Karol czemu piszesz jak dizecko "Polszmat" ? :) A tak pozatym TV Puls przecież nie jest juz w rękach Solorza :)
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 5111
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Tomek » 22 wrz 2006, 15:35

Mario98 pisze:Karol czemu piszesz jak dizecko "Polszmat" ? :) A tak pozatym TV Puls przecież nie jest juz w rękach Solorza :)
Jak na razie jest i będzie na pewno do końca roku. Na antenie nadal są produkcje ze strony Polsatu a i zyski z reklam płyną nadal do niej. Chyba nie myślisz, że jakaś firma wyprowadzi swoją władze ze spółki w jeden dzień po podpisaniu umowy :D. To niemożliwe, powstałby bałagan.
HENSHIN!
Awatar użytkownika
stevie
VIP Expert
Posty: 1449
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:35
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: stevie » 22 lis 2006, 10:26

TV Puls bardziej uniwersalna?

Telewizja Puls złożyła w Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji wniosek o zmianę koncesji z wyspecjalizowanej na uniwersalną, informuje "Rzeczpospolita".

Informację tę potwierdziła "Rzeczpospolitej" szefowa KRRiT Elżbieta Kruk. Obecnie audycje i przekazy o społeczno-religijnym charakterze muszą zajmować 70 proc. czasu nadawania TV Puls, po zmianie koncesji będą stanowić tylko 20 proc., co oznacza, że TV Puls z nowym inwestorem (News Corp. Ruperta Murdocha) może stać się liczącym się konkurentem na polskim rynku telewizyjnym.
Żródło: Media2.pl

http://www.media2.pl/media/14666,tv,pul ... salna.html
Pozdrawiam.

Stevie
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12626
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Poland » 22 lis 2006, 10:54

I dobrze ! Jestem za ! 70% religijności zaniżało widownie Pulsu. Myśle że na takie coś zareaguje nie tylko duża koinkurencja ale i mniejsza jak Tele 5
Myśle że Puls chce wrócić do formatu z TV Familijnej (życze im tego :) )
2P czyli Puls powodzenia !!!
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16190
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 22 lis 2006, 11:20

A ja myślę, że Polsat i TVN oberwą, jeśli KRRiT zmieni zapisy w koncesji Pulsu. Murdoch będzie mógł wtedy ładować kasę do bólu w stajcę oo. franciszkanów. Będzie ciekawie... :)
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12626
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Poland » 22 lis 2006, 14:31

Po zmianie koncesji pewnie będzie etap drugi czyli wysłanie prośby do emitela o podwojenie częstotliwości
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16190
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 22 lis 2006, 15:28

kisiel205 pisze:Po zmianie koncesji pewnie będzie etap drugi czyli wysłanie prośby do emitela o podwojenie częstotliwości
Muszą być najpierw wolne, dopiero potem sobie powysyłają. Druga sprawa - KRRiT. Emitel nie może zrobić nic bez jej uchwały.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12626
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Poland » 22 lis 2006, 16:56

Miałem na myśli te istniejące (ewentualnie Krakowski Puls może wrócić na 25)
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Axel » 22 lis 2006, 19:01

No i bardzo dobrze, skoro tak ma być to zanosi się na to, że TV Puls będzie konkurentem dla pozostałych dużych stacji.
Awatar użytkownika
kiper
Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 31 lip 2006, 12:57
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: kiper » 23 lis 2006, 10:36

I tak trzymać PULS szkoda tylko,że u mnie nie ma go naziemnie
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

TV Puls (HD)

Post autor: danielpes5 » 23 lis 2006, 14:39

a gdzie naziemnie nadaje TV PULS ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości