żródło: wirtualnemedia.plGwiazdy w nowym show Polsatu
26.07.2006
Kaczyński, Raczek i Skiba poprowadzą 'telewizyjny tabloid', czyli nowy program w Telewizji Polsat.
'Oko na miasto' - tak nazywa się nowy program telewizji Polsat, który swoją premierę będzie mieć 7 sierpnia. Na początku program będzie emitowany dwa razy w tygodniu - w poniedziałki i środy o 16.10 (czas programu to 30 min), docelowo codziennie.
'Oko na miasto' ma być telewizyjnym tabloidem, czyli programem prezentującym w skondensowanej formie najciekawsze wydarzenia z życia kulturalno-towarzyskiego, a który bierze sobie za cel obnażenie snobistycznego blichtru.
- Będziemy pokazywać wszystko to, co ważnego wydarzyło się w tzw. światku artystycznym oraz za jego kulisami - z pewną ironią i lekkim przymrużeniem oka, nie stroniąc od sensacji. Przede wszystkim pragniemy się odwoływać do emocji, ale też skłaniać do myślenia, prowokować i w dobrym tego słowa znaczeniu budzić twórczy ferment - informuje biuro prasowe telewizji Polsat.
Pierwsze wydania tego programu poprowadzą m.in.: Jacek Kaczyński, Tomasz Raczek i Krzysztof Skiba.
Prowadzącą miała być też Krystyna Czubówna, która dobrze wypadła podczas prób do programu.
- Nie jestem gotowa na cykliczny program - tłumaczy Czubówna.
Reżyserem 'Oko na miasto' jest Mariusz Wojaczek a producentem Krystyna Kurek.
Oko na miasto
Oko na miasto
Pozdrawiam.
Stevie
Stevie
- polsat_info
- Użytkownik
Oko na miasto
widziałem zapowiedź fajna oprawa.
Oko na miasto
co to za zapowiedź jak pokazywali fragmenty z festiwalu TOP Trendy. Chyba juz wiemy na czym bedzie polegał pierwszy odcinek
- Poland
- VIP Expert
- Kontakt:
Oko na miasto
Dla mnie kopia lubianego przeze mnie programu exclusive.Chociaż jakby to wyglądało jak serwis nie miał być nic przeciwko
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Oko na miasto
Kto oglądał pierwsze wydanie programu "Oko na miasto"? Ja oglądałem. Leciał w poniedzialek. Zdecydowanie pasuje on do mojego wyobrażenia tabloidu - informacje z życia gwiazd podawane w formie idiotycznych ciekawostek. Program skupił się na Dodzie i jej Radku. Pokazywano ocenzurowane sceny z teledysku Dżaga. Info o biuscie i IQ. Jak dla mnie denny program o niczym ciekawym, oglądanie grozi zapchaniem głowy idiotyzmami i trwałym wieśniactwem.
HENSHIN!
Oko na miasto
Ja niesety nie miałem przyjemności oglądać, ale taka forma mnie interesuje. Lubię ogladać lub czytać informacje z życia gwiazd. Ale czytając "fakt" czasami łapie się za głowę jakie oni głupoty wymyślają.
Oko na miasto
No taki prosty program jak gadali sobie ci prowadzący o tych plotkach z gazet
widziałem jak na razie tylko jeden odcinek ale jeszcze na pewno nie raz obejrzę kolejne odcinki ot tak z ciekawości jak nie będe miał nic lepszego do roboty.

Oko na miasto
Niestety,ten program nie ma rewelacyjnej oglądalności:
Żródło: ML.plOko na miasto bez rewelacji
2006-08-17 18:04:49 |
Źródło: dane: AGB Nielsen Media Researach
Średnio 850 tys. widzów oglądało w Polsacie program rozrywkowy ‘Oko na miasto’ w pierwszych dwóch tygodniach nadawania. Średni udział w rynku w czasie emitowania magazynu, prowadzonego m.in. przez Skibę i Jacka Kaczyńskiego, wynosił 12,14 proc.
Najwięcej osób zgromadził przed telewizorami pierwszy odcinek programu 7 sierpnia. Magazyn oglądało wtedy blisko 887 tys. widzów (12,32 proc. udziału w rynku). Drugie wydanie zgromadziło prawie 807 tys. widzów (11,62 proc. udziału w rynku), trzecie – 862 tys. widzów (11,76 proc. udziału w rynku), a czwarte – 844 tys. widzów (12,92 proc.).
Dla porównania w tygodniu, kiedy Polsat emitował dwa pierwsze wydania ‘Oka na miasto’ (7 i 9 sierpnia), ‘Interwencję’ oglądało 1,12 mln widzów (8 sierpnia) i 0,95 mln widzów (10 sierpnia). Natomiast odcinek ‘Exclusive’ z 11 sierpnia zgromadził przed telewizorami 631 tys. widzów.
Pozdrawiam.
Stevie
Stevie
Oko na miasto
Oglądałem odcinek "Oka na miasto", w którym prowadzący przeżywali fakt, że program z Mandaryną będzie w Polsacie. Pokazywali też od środka dom Michała Wiśniewskiego.... nic ciekawego - zarówno dom jak i program 

Oko na miasto
W tym programie, to głównymi tematami są tylko: "Wojna państwa Wiśniewskich" oraz "Silikonowa Doda". Według mnie to porażka, ale cóż Solorza jakoś nie obchodzi, że jego stacja zaczyna stopniowo spadać w wynikach oglądalności.
Oko na miasto
Moim skromnym zdaniem jest to BARDZO KIEPSKA podróba "Magla Towarzyskiego" z TVN Style. Aczkolwiek ten drugi nie jest "telewizyjnym tabloidem" ale formuła podobna.
Zdania nie zmienię, jeżeli się nic w Polsacie sie nie zmieni to za jakiś czas będzie on tracił wiele w rankingach, ale cóż. Chyba się zarząd Polsatu "wypalił"
Proszę poprawne pisanie nazw stacji /RaPi
Zdania nie zmienię, jeżeli się nic w Polsacie sie nie zmieni to za jakiś czas będzie on tracił wiele w rankingach, ale cóż. Chyba się zarząd Polsatu "wypalił"

Proszę poprawne pisanie nazw stacji /RaPi
- polsat_info
- Użytkownik
Oko na miasto
Ojej jak ja lubie takie bardzo oryginalne wypowiedzi i bardzo inteligentne nie ma co. Poczekamy zobaczymy. Dowiemy się wszystkiego dopiero po wstępnych wynikach oglądalności na jesień.
Oko na miasto
Oko na miasto od pazdziernika 4 razy w tygodniu od poniedziałku do czwartku o 16:30 no i w niedziele Oko na miasto Extra
Oko na miasto
Czemu tak uwazasz według mnie Polsat ma bardziej atrakcyjniejsza ramówke od TVNu są teleturniej, seriale polskie i zagraniczne, publicystyki nie mowiac juz ze ostatnio lepsze filmy Oko na miasto jest fajne.a od Stycznia wejdzie nowy inwestor i mozeby jeszcze lepszaKarol pisze:Polsat się pogrąża