Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Sabrina »

Pablo134 pisze:Sorki, nie w tym wątku zadałem pytanie jak coś to przenieście.

Mam takie pytanie.

Jak to jest ze zmianą serii i numeru dowodu osobistego?
W środę zamówiłem podmianę dekodera i nową umowę na 15 miesięcy. Powiedziałem, że mam inny dowód i spytałem czy można przesłać skan na e-mail. Wysłałem skan wczoraj, a już dzisiaj kurier dzwoni, że ma przesyłkę. Sprawdził umowę, a tu stary numer. Dzisiaj dzwoniłem i inna Pani w CP mówi mi, że musi być ksero :/

Więc kto ma racje? Czekam na odpowiedź z kontaktu e-mailowego, może zmienią to internetowo.
Pablo134, wymagane jest ksero dowodu, kurier wydajac przesyłkę, powinien poprosić o dowód i weryfikuje serię i nr. Jak dane są nieaktualne nie powinien wydać przesyłki. Czyli najpierw ksero dowodu w CP, potem zamawiasz umowe i dekoder.
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Sabrina »

zesepo pisze:Co to znaczy "Błąd 09" w dekoderze M100? Karta jest włożona, nie można oglądać nawet FTA...
zesepo, błąd 09, problem z kartą?

Dekoder był długo odłączony od prądu? Rozumiem, ze umowy już nie masz na dekoderze, a dekoder jest własnościowym? Powinienes odbierać FTA, ale może dekoder sie zawiesił, i trzeba popowić uprawnienia na FTA, albo spadło nadanie na FTA, Zadzwoń na infolinie, tam Ci powiedzą co się dzieje :) Lub sam ponów przez IVR wybierając 3-1-1, jak sie nie pojawią w ciagu max 3 h - zadzwoń i pytaj.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
zesepo
VIP Expert
Posty: 2380
Rejestracja: 12 lut 2012, 13:42
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: zesepo »

Dokładnie :) Dekoder nie był włączony jakieś dobre trzy miesiące :) Umowa jest, dekoder pożyczony z tego co wiem.
https://www.facebook.com/forummedia2
____________________________

14 lat forum.media2.pl 8)
8 lat na forum!
Garantula
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 sty 2013, 12:01

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Garantula »

Witam !
Mam problem z dekoderem cyfrowego Polsatu nazwa dekodera SAGEMCOM HD TV a dokładniej dekoder zatrzymuje obraz w czasie oglądania następnie pojawia się komunikat BRAK SYGNAŁY .Na pewno antena jest dobrze ustawiona bo w drugim pokoju mam inny dekoder i wszystko działa dobrze , resetowałam już go ustawiałam od nowa ustawienia fabryczne , złącza też są ok . I jeszcze ten dekoder jest podłączony na HDMI. Ma ktoś jakieś pomysły co się może dziać ?
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Sabrina »

Sagem com ESI88 jak ma zbyt niską moc i jakość sygnału zatrzymuje obraz i robi sie pikselizacja obrazu, czyli takie kwadraty, które sprawiają, ze obraz sie zatrzymuje i do tego jest niewyraźny. Drugi dekoder moze nie potrzebowac takiej mocy i jakości sygnału ja Sagem. Należy dostroić antene.
Pozdrawiam serdecznie.
Pablo134
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 28 gru 2008, 13:39

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pablo134 »

Chcę wymienić dekoder i podpisać umowę na 15 miesięcy. Jaki dekoder byłby najlepszy? Kiedyś chciałem kupić esi-88, ale doszedłem do wniosku, że i tak nie będę nagrywał za wiele więc nie opłaca się płacić 5zł dodatkowo za dzierżawę. Czy któryś z dekoderów CP (HD 3000, HD 5000, HD 6000) jest wart polecenia? Aktualnie mam HDS-400E i nie wiem czy szukać po punktach innych dekoderów na które infolinia nie ma możliwości sprzedaży? I w ogóle jakie modele występują w punktach sprzedaży oprócz tych polsatowskich?
sylvek19
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 sty 2013, 23:59

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sylvek19 »

W tej chwili bym polecił HD 6000 bo to sa najnowsze dekosery
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Sabrina »

To, ze Hd 6000 jest najnowszy, nie oznacza, ze jest najlepszy. Echostary jeszcze i Sagem. i cam.
mascott
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 02 kwie 2013, 15:43

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mascott »

Witam.
Od kilku dni jestem abonentem Polsatu i mam pytanie na temat pilota. Czy zasięg jest kiepski w każdym dekoderze ja mam hd6000 i multi room hd3000 przeszedłem z N-ki i sprzętowo to jest masakra trzeba dobrze wymierzyć w dekoder żeby zadziałał czy tak musi być czy jest rozwiązanie tej bolączki?
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Sabrina »

Nie powinno tak być, udaj sie do Autoryzowanego Punktu Sprzedaży w celu diagnostyki sprzetu. Weź ze sobą całość otrzymanego zestawu.Jeżeli zestaw jest uszkodzony - zostanie wymieniony na takiej samej klasy wolny od wad. Kwestia może polegac na uszkodzeniu dekodera a nie pilota. Pozdrawiam,
mascott
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 02 kwie 2013, 15:43

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mascott »

Wymieniłem dekoder i wszystko jest oki, ale gość w punkcie dopiero trzeci dekoder trafił że odpowiednio reaguje na pilota (sprzętowo polsat do N-ki XIXw)
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5430
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

Dzisiaj podpisałem umowę z Cyfrowym Polsatem. Dostałem dekoder HD 5000. Posiadam układ zezowy Hot Bird 13 E / Astra 19,2 E. W ustawieniach wyszukiwania włączyłem Diseqt 1.0. A mimo to dekoder wyszukuje tylko kanały z Hot Birda. Jak ustawić wyszukiwanie z Hot Birda i Astry ?
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5430
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

Zacina wam się FOX HD na dekoderze Cyfrowego Polsatu ? Bo mi się zacina na satelicie. Dodam że na dekoderze UPC kanał FOX HD chodzi bez zakłóceń.
Awatar użytkownika
brk
VIP Expert
Posty: 1862
Rejestracja: 02 wrz 2010, 15:01
Lokalizacja: Katowice
x 12
x 33

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: brk »

Może to wina silnego wiatru?
Już 10 rok tutaj.. jak ten czas leci ;D
Awatar użytkownika
Sabrina
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 18 maja 2012, 22:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Sabrina »

Jak masz dekoder HD produkcji CP na pilocie masz czerwony przycisk z białym prostokątem, wciśnij go, przytrzymaj około 3 sekund i pojawią sie informcje techniczne tego kanału. Moc i jakość sygnału powinnny być na poziomie około 75%. Zacinanie sie obrazu świadczy o niskiej mocy i jakości sygnału. Jeżeli wartości są mniejsze i spadają na kolor żołty lub czerwony należy dostroić antenę.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości