Puls 2 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16194
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Puls 2 (HD)

Post autor: Karol » 15 sty 2014, 21:51

Szkoda, że nie mówimy o "Czy boisz się ciemności?" :) Seriale są do siebie podobne, jednak ten miał chyba większy budżet :)

Jest jeszcze jeden serial, który raczyło emitować Fox Kids i który też był dobry - http://www.filmweb.pl/serial/Dziwne+prz ... 002-141654
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 15 sty 2014, 22:04

marek13 pisze:"Gęsią skórkę" w wersji z dubbingiem emitowała też stacja TV4, być może mają jeszcze taśmy i od nich udałoby się pozyskać dubbing.
Czy naprawdę sądzisz, że tego nie wiemy.... ? ;)
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
Jantar
Activist
Posty: 3768
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Jantar » 15 sty 2014, 22:18

A ja się jeszcze zapytam, czy może byłaby szansa na zakupienie seriali One West Waikiki z Richardem Burgi i Cheryl Ladd oraz Sentinela też z Richardem Burgi? Miło by było także zobaczyć Cobrę z Michalem Dudikoffem.
||WWEE||
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 25 sty 2013, 0:50

Puls 2 (HD)

Post autor: ||WWEE|| » 15 sty 2014, 22:26

Jest jeszcze jeden serial, który raczyło emitować Fox Kids i który też był dobry - http://www.filmweb.pl/serial/Dziwne+prz ... 002-141654
Ten był moim ulubionym serialem, może kiedyś go wyemitują. Czas pokaże.
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 16 sty 2014, 8:35

Jantar pisze:A ja się jeszcze zapytam, czy może byłaby szansa na zakupienie seriali One West Waikiki z Richardem Burgi i Cheryl Ladd oraz Sentinela też z Richardem Burgi? Miło by było także zobaczyć Cobrę z Michalem Dudikoffem.
Nie mamy obecnie takich planów.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
Jantar
Activist
Posty: 3768
Rejestracja: 13 lip 2011, 18:50
Kontakt:

Puls 2 (HD)

Post autor: Jantar » 16 sty 2014, 12:06

Dzięki za odpowiedź. Mam wobec tego nadzieję, że te seriale znajdą się w planach na przyszłość :) Jestem bardzo cierpliwa, więc poczekam...
CenBoyz
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 18 sie 2013, 11:46

Puls 2 (HD)

Post autor: CenBoyz » 16 sty 2014, 19:00

Czy jest możliwość przeniesienia WWE Superstars z Pulsu 2 na TV Puls?
Nie oszukujmy się, WWE jest tylko po to, aby dopełnić ramówkę, nie sprawdziło się o 20:00 to jest teraz o 23:00/00:00/01:00. Kto ogląda WWE Superstars o tej godzinie? Gdyby o tej godzinie leciało RAW na żywo... :) To co innego. Ale marne Superstars? Szczerze mówiąc, to myślę, że już niedługo pożegnamy się z tym programem na zawsze. Mówiono o innych galach WWE, ale w takiej sytuacji? Proszę was...
Dlatego, więc jak nie teraz to kiedy? Można zrobić taki eksperyment i przenieść WWE SS na "jedynkę" (pod warunkiem, że będzie to emitowane w godzinach popołudniowych/wieczornych). No, bo czemu nie? Sami pisaliście, że w 2010 roku oglądalność na TV Puls była nawet dobra, a, że ktoś uznał to za zbyt brutalne to przesunięto na późniejsze godziny do doprowadziło do pożegnania się WWE z Pulsem.
Jeśli można więc bez większych problemów przenieść WWE z dwójki na jedynkę to uważam, że można spróbować.
Rudolf50
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 22 sty 2013, 21:40

Puls 2 (HD)

Post autor: Rudolf50 » 16 sty 2014, 19:43

Teraz Puls ma większą oglądalność, a w planach jeszcze większą i to w Pulsie 2 był test. Na pewno sprawdzone było kto to ogląda i czy się to opłaca, jak widać nie.
Nikt nie przeniesie tego na główny kanał wiedząc, że na drugim się nie sprawdziło.
CenBoyz
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 18 sie 2013, 11:46

Puls 2 (HD)

Post autor: CenBoyz » 16 sty 2014, 21:13

Skoro mieliby całkowicie usunąć WWE z ramówki, to ja bym zaryzykował. A, jak także na TV Puls się nie sprawdzi to już chyba nigdy więcej Puls nie będzie próbował wciskać tego w ramówkę, bo i po co? Szkoda. Najlepiej wrestling się przyjął na ESC (nie będę tutaj pisał pełnej nazwy, bo nie wiem czy mogę ;)). Od 2007 roku emitują WWE RAW, od 2009 (lub 2008, nie pamiętam) WWE SmackDown, potem jeszcze dodali WWE ECW, które zamieniło się w WWE NXT. Do tego doszły gale PPV i WWE Main Event. Zmniejszyli opóźnienie z miesiąca na 2 tygodnie, a teraz także RAW będzie trwało 2 godziny. A, przecież ESC to płatny kanał...
Johny Begood
Poster
Posty: 2070
Rejestracja: 11 lut 2012, 16:34

Puls 2 (HD)

Post autor: Johny Begood » 17 sty 2014, 9:15

CenBoyz pisze:Nie oszukujmy się, WWE jest tylko po to, aby dopełnić ramówkę
Już dawno nie czytałem czegoś tak bardzo pozbawionego sensu. I to delikatnie mówiąc.



Od 7 lutego zamiast Superstars PULS 2 emitować będzie RAW. Jeśli wyniki będą lepsze niż Superstars, to pomyślę o zmianie pory emisji.
CZERWONE I NIETRANSPARENTNE LOGO EKRANOWE JEST OK! :D
tvp2
Użytkownik
Posty: 189
Rejestracja: 06 sty 2011, 23:22

Puls 2 (HD)

Post autor: tvp2 » 17 sty 2014, 14:31

Rozumiem że to będą 45 minutowe wydania RAW?
TAK DLA HD W DVB-T
CenBoyz
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 18 sie 2013, 11:46

Puls 2 (HD)

Post autor: CenBoyz » 17 sty 2014, 14:39

Czekam na szczegóły dotyczące RAW. Jakie będzie opóźnienie w stosunku do premiery w USA i ile będzie trwało?
Ale, jeśli ma lecieć o północy to nie spodziewałbym się dobrych wyników.
tvp2
Użytkownik
Posty: 189
Rejestracja: 06 sty 2011, 23:22

Puls 2 (HD)

Post autor: tvp2 » 17 sty 2014, 14:45

Ja będę oglądał, RAW to jednak RAW, nieważne o której godzinie.
TAK DLA HD W DVB-T
CenBoyz
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 18 sie 2013, 11:46

Puls 2 (HD)

Post autor: CenBoyz » 17 sty 2014, 14:55

Mi by się, np. nie chciało wstawać specjalnie w nocy, żeby obejrzeć RAW z kilkutygodniowym opóźnieniem, skoro mogę je obejrzeć w internecie następnego dnia po premierze lub na ESC o 20:00 (2 tygodnie opóźnienia, 2 godziny emisji z reklamami).
Nawet jeśli nie miałbym ESC to nie wstawałbym w nocy, nawet dla RAW, pomimo, że jestem wielkim fanem wrestlingu. Nie wiem jak inni, ale z mojego punktu widzenia nie będzie to, aż tak pięknie wyglądało.
Pawel

Puls 2 (HD)

Post autor: Pawel » 17 sty 2014, 15:11

Jest coś takiego jak dekodery PVR.

Jak ktoś nie ma telemetru to i tak bez znaczenia czy ogląda czy nagrywa. Chociaż może Nielsen w Polsce też już zlicza widzów, którzy nagrywają program na PVR, jak to ma miejsce np. w USA?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości