Cyfra + nielegalnie na kartach?

Tematy oraz posty nie pasujące do tego forum.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Cyfra + nielegalnie na kartach?

Post autor: RaPi » 21 lip 2006, 23:37

Ja zaglądam na to forum bardzo rzadko wiec zapomniałem swojego loginu i hasła i chciałem się ponownie zarejestrować a atu taki psikus. Musiałem się pokusić o odzyskanie starego hasła żeby się tam ponownie dostać :)
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Cyfra + nielegalnie na kartach?

Post autor: gosc » 22 lip 2006, 17:23

Jacyś kolesie zza granicy zachęcają do kupna za 117 euro karty na której ma działać Cyfra+. Podobno jest nawet na uploadach oprogramowanie do tych kart. Pytanie tylko czy to prawda. Na razie brak na nie rzetelnej odpowiedzi.
Awatar użytkownika
danielpes5
VIP Expert
Posty: 444
Rejestracja: 24 maja 2006, 19:38

Cyfra + nielegalnie na kartach?

Post autor: danielpes5 » 22 lip 2006, 20:02

chodzilo mi o zarejestrowanie się na tamtym forum(laki.dvhk.pl),po to by zobaczyć sobie kluczyki
Co do tych kart-to faktycznie na razie są to niepotwierdzone informacje
Awatar użytkownika
master
Obserwator
Posty: 409
Rejestracja: 03 cze 2006, 16:17
Lokalizacja: Gdzieś daleko stąd...
Kontakt:

Cyfra + nielegalnie na kartach?

Post autor: master » 24 lip 2006, 13:35

No i chyba sa naprawde te karty!!!
Od 21 lipca w sieci pojawiły się pliki do pirackiego oglądania trzech pakietów kodowanych w Seca-MediaGuard, a to oznacza poważne problemy dla CanalSat, TPS i ...Cyfry. Na razie do tego celu trzeba zakupić bliżej nieznaną dotąd kartę K3 - czyżby promocja nowej karty?

K3 (Knot 3) Card ma kosztować 120 euro, więc nie jest wcale taka tania. Co prawda, w sieci udostępniono pliki C+Tpsv11.k3f dla CanalSat z Astry i TPS z Hot Birda oraz Cyf+11.k3f dla pakietu Cyfry, ale nie ma potwierdzenia co do faktycznych możliwości nowej karty K3. Także AB Sat miałby być dostępny z karty K3. Nie ma informacji dotyczącej piractwa holenderskiego pakietu Canal Digitaal przy pomocy tej karty.

Wiadomo jednak, że należy tu zachować daleko posuniętą ostrożność, bo w sieci znane są tego typu naiwne metody promowania nowych kart do programowania na zasadzie super nowości na czarnym rynku pirackim. Po zakupie i kilku dniach działania karta jest bezużyteczna lub zbyt długo nie ma żadnych aktualizacji.

Na jednym z niemieckich forum jest zaledwie jedno potwierdzenie, że karta K3 działa na ww. pakiety. Do tego trzeba mieć osobne karty - jedną dla Cyfry, drugą na francuskie pakiety.

Jeśli informacje te potwierdzą się, to wszystkie trzy platformy będą poważnie zagrożone piractwem, a system Seca ma ponownie problemy. Wymiana kart będzie chyba nieunikniona.
SK.pl
richi26
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 19 cze 2006, 15:56

Cyfra + nielegalnie na kartach?

Post autor: richi26 » 08 wrz 2006, 12:29

canalsat zmienil nano i jelopom zgaslo:):):):) teraz kolej na cyfre+.pozdro
Karty Cyfry

Cyfra + nielegalnie na kartach?

Post autor: Karty Cyfry » 13 lis 2006, 17:13

To jest mozliwe !! np. kumpel mojego kuzyna chciał zebym mu dał karte a on cos zrobi i bede ogladał wszystkie programy Cyfry za darmo :D i to jest prawda pokazywał mi to :D ale pierw trzeba miec karte :D wiec póki jest umowa to nie ma co próbowac :P
Gość2

Cyfra + nielegalnie na kartach?

Post autor: Gość2 » 11 kwie 2007, 14:06

Cyfra+ już jest dawno rozpracowana :))
tv
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 25 mar 2007, 17:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Cyfra + nielegalnie na kartach?

Post autor: tv » 15 maja 2007, 22:32

Cyfra była już kilka razy rozpracowana ale ciągle coś zmieniają w kodowaniu. Aktualnie nigdzie nie są dostępne karty pirackie na Cyfrę.
Na inne programy też trzeba co jakiś czas zmieniać karty więc to wcale taniej nie wychodzi. To bardziej jest rozrywka dla pasjonatów elektroniki niż oszczędność na abonamencie.

.
Zablokowany

Wróć do „Kosz”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość