A ja do dziś pamiętam spot, gdzie w ramach promocji zgłoszeń do 4 edycji programu pokazano wszystkie awantury i sceny demolowania mieszkania uczestników, a na końcu pokazano napis, który czytał lektor ("Nie wysyłaj SMS-a na numer (bodajże) 7943 o treści "Bar"). Z tego spotu miałem niezłą polewkę.

Z innych takich ciekawostek - przypomina mi się, jak jedna z uczestniczek 3 edycji programu dzień przed którymś "Gorącymi Krzesłami", po którym była eliminowana jedna z osób - zdobyła mistrzostwo świata w boksie jednej z federacji. Polsat tą walkę także pokazał na żywo.
kisiel205 pisze:I tutaj chyba masz rację. W każdym razie miło się na Tingting Liu patrzyło w Barze

Swoją drogą gratuluje ci tak dużej wiedzy na temat reality show o którym to tutaj rozmawiamy - mam nadzieje że wypływa ona z głowy a nie innych stron internetowych

Ewidentnie trzecia edycja, która była ostatnią, gdzie "Bar" znajdował się jeszcze w starym miejscu - do dziś pamiętam tą dość mroczną scenografię. W kolejnych edycjach "Bar" znajdował się już w innym miejscu - z widokiem na miasto z rzeką. Zresztą Polska była jedynym krajem, gdzie program doczekał się aż 6 edycji - zaraz po Szwedzkim oryginale, gdzie tam program doczekał się pięciu edycji. Nawet, gdy startował Bar w Polsce - prowadzący szwecką edycję programu - Robert Aschberg - przyjechał do Polski, by wraz z Krzysztofem Ibiszem promować Polską edycję programu.