Nowa TV (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16174
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV#

Post autor: Karol » 08 lis 2015, 11:53

Widziałeś kiedyś Inforamę ? Czy tak po prostu klepiesz bez sensu? Przeczytanie kilku nagłówków portali internetowych czy gazet to jeszcze nie serwis.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12611
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TV#

Post autor: Poland » 08 lis 2015, 12:17

Widziałem ale w niezbyt dużej ilości. Owszem to co piszesz to jeszcze nie serwis ale nim już mogłoby być to co mamy już w Eska TV News czyli przedstawianie informacji tylko przez prezentera.
O tym jak będzie w przypadku stacji TV# przekonamy się dopiero tylko wtedy gdy kanał rozpocznie swoją działalność.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12611
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontakt:

TV#

Post autor: Poland » 18 lis 2015, 22:59

Jak udało się ustalić Rzeczpospolitej pod tym linkiem: rpkom.pl/artykul/824780,1242569-Kosztowne-kanaly-na-MUX8.html kanał TV# może zrezygnować z hash'a dając w jego miejsce numer z LCN od DVB-T co moim zdaniem byłoby fatalnym pomysłem.
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Spooky
VIP Expert
Posty: 902
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin

TV#

Post autor: Spooky » 19 lis 2015, 12:42

Czy ja wiem czy zły pomysł? W USA wszystkie stacje naziemne mają numer od kanału na którym nadają.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 41931
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

TV#

Post autor: Trzeciak » 19 lis 2015, 22:15

Tyle, że USA dotyczy to głównie stacji regionalnych, a nie ogólnokrajowych. ;)
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16174
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV#

Post autor: Karol » 19 lis 2015, 22:19

To już lepiej nazwać TV8, w końcu to MUX8.
Johnny
Obserwator
Posty: 408
Rejestracja: 05 lut 2010, 22:36

TV#

Post autor: Johnny » 19 lis 2015, 22:24

Nie można tak nazwać bo było by to podpięcie się pod Solorza. TV i cyfra każdy kojarzył by z nadawcą TV 4 i TV 6 czyli Polsatem. A to nie fair aby nowicjusz się podpinał pod sprawdzone kanały.
Jak długi byłby nos TVNu gdyby TVN był pinokiem?
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 41931
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

TV#

Post autor: Trzeciak » 19 lis 2015, 22:39

Jak zwykle pleciesz głupoty. Jak zwykle. Chyba poza Solorzem nie widzisz niczego innego. :/

Zagranicą wiele stacji nazywa się jakąś liczbą, i jakoś nikt nie kojarzy ich z jednym właścicielem.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16174
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV#

Post autor: Karol » 20 lis 2015, 11:13

Johnny pisze:Nie można tak nazwać bo było by to podpięcie się pod Solorza. TV i cyfra każdy kojarzył by z nadawcą TV 4 i TV 6 czyli Polsatem. A to nie fair aby nowicjusz się podpinał pod sprawdzone kanały.
Żadne podpięcie. Ani "TV" ani cyfra nie są zastrzeżone w nazwach kanałów. Polonia 1 i TV Polonia jakoś nie podpinały się pod siebie.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3255
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
Kontakt:

TV#

Post autor: AtoMan » 20 lis 2015, 13:58

Nie no, sugestia byłaby oczywista i każdy kojarzyłby TV8 z TV4 i TV6. Co nie znaczy, że nie można tak zrobić ;)
dość
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: TV#

Post autor: Axel » 21 lis 2015, 9:50

Przecież oficjalnie nie istnieją takie kanały jak TV4 i TV6, bo oficjalnie używaną one nazwy 4 i 6. Taka TV4 zmieniła swoją nazwę na 4 już lata temu, coś około 2008 jak dobrze pamiętam. Więc nawet jakby powstała nazwa TV8 to przecież nie znaczy, że to będzie stacja kojarzona z kanałami Solorza.
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7511
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa

Re: TV#

Post autor: matik » 21 lis 2015, 13:46

Nie zgodzę się z tym co napisałeś. Aktualne dokumenty koncesyjne TV4 czy TV6 są dostępne na stronie KRRIT, przestudiuj je raz jeszcze.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: TV#

Post autor: Axel » 22 lis 2015, 0:26

A kogo interesują koncesje? Widza interesuje nazwa widoczna na ekranie. Tam nie ma "TV".
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16174
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Re: TV#

Post autor: Karol » 22 lis 2015, 0:48

Nie zgodzę się. Identyfikuje program chociażby po EPG, gdzie wspomniane kanały meldują się jako TV4 i TV6 - i tego nie przeskoczysz. Poza tym strona www, wpisy w tygodnikach z programem telewizyjnym... Nawet na stronie Polsat Media jest napisane "Telewizja TV4".
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: TV#

Post autor: Axel » 22 lis 2015, 10:25

A jak mówisz? "Włącz na tefał cztery" czy "włącz na czwórkę"? :P I pomyśl jak przeciętny Polak mówi.

Polsat Media to nie jest strona internetowa dla przeciętnego Kowalskiego, więc twój argument jest bezsensu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości