Nowa TV (HD)

Dział poświęcony ogólnopolskim kanałom Grupy Polsat.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17810
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 609
x 3078

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Widziałeś kiedyś Inforamę ? Czy tak po prostu klepiesz bez sensu? Przeczytanie kilku nagłówków portali internetowych czy gazet to jeszcze nie serwis.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14786
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 22
x 231
Kontakt:

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Widziałem ale w niezbyt dużej ilości. Owszem to co piszesz to jeszcze nie serwis ale nim już mogłoby być to co mamy już w Eska TV News czyli przedstawianie informacji tylko przez prezentera.
O tym jak będzie w przypadku stacji TV# przekonamy się dopiero tylko wtedy gdy kanał rozpocznie swoją działalność.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14786
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 22
x 231
Kontakt:

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Jak udało się ustalić Rzeczpospolitej pod tym linkiem: rpkom.pl/artykul/824780,1242569-Kosztowne-kanaly-na-MUX8.html kanał TV# może zrezygnować z hash'a dając w jego miejsce numer z LCN od DVB-T co moim zdaniem byłoby fatalnym pomysłem.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Spooky
VIP Expert
Posty: 922
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin
x 2
x 3

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Spooky »

Czy ja wiem czy zły pomysł? W USA wszystkie stacje naziemne mają numer od kanału na którym nadają.
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44774
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3361
x 1492

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Tyle, że USA dotyczy to głównie stacji regionalnych, a nie ogólnokrajowych. ;)
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17810
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 609
x 3078

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

To już lepiej nazwać TV8, w końcu to MUX8.
Johnny
Obserwator
Posty: 408
Rejestracja: 05 lut 2010, 22:36

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Johnny »

Nie można tak nazwać bo było by to podpięcie się pod Solorza. TV i cyfra każdy kojarzył by z nadawcą TV 4 i TV 6 czyli Polsatem. A to nie fair aby nowicjusz się podpinał pod sprawdzone kanały.
Jak długi byłby nos TVNu gdyby TVN był pinokiem?
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44774
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3361
x 1492

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Jak zwykle pleciesz głupoty. Jak zwykle. Chyba poza Solorzem nie widzisz niczego innego. :/

Zagranicą wiele stacji nazywa się jakąś liczbą, i jakoś nikt nie kojarzy ich z jednym właścicielem.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17810
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 609
x 3078

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Johnny pisze:Nie można tak nazwać bo było by to podpięcie się pod Solorza. TV i cyfra każdy kojarzył by z nadawcą TV 4 i TV 6 czyli Polsatem. A to nie fair aby nowicjusz się podpinał pod sprawdzone kanały.
Żadne podpięcie. Ani "TV" ani cyfra nie są zastrzeżone w nazwach kanałów. Polonia 1 i TV Polonia jakoś nie podpinały się pod siebie.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3462
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
x 37
x 352
Kontakt:

TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: AtoMan »

Nie no, sugestia byłaby oczywista i każdy kojarzyłby TV8 z TV4 i TV6. Co nie znaczy, że nie można tak zrobić ;)
dość
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Axel »

Przecież oficjalnie nie istnieją takie kanały jak TV4 i TV6, bo oficjalnie używaną one nazwy 4 i 6. Taka TV4 zmieniła swoją nazwę na 4 już lata temu, coś około 2008 jak dobrze pamiętam. Więc nawet jakby powstała nazwa TV8 to przecież nie znaczy, że to będzie stacja kojarzona z kanałami Solorza.
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7766
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 47
x 144

Re: TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

Nie zgodzę się z tym co napisałeś. Aktualne dokumenty koncesyjne TV4 czy TV6 są dostępne na stronie KRRIT, przestudiuj je raz jeszcze.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Axel »

A kogo interesują koncesje? Widza interesuje nazwa widoczna na ekranie. Tam nie ma "TV".
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17810
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 609
x 3078

Re: TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Nie zgodzę się. Identyfikuje program chociażby po EPG, gdzie wspomniane kanały meldują się jako TV4 i TV6 - i tego nie przeskoczysz. Poza tym strona www, wpisy w tygodnikach z programem telewizyjnym... Nawet na stronie Polsat Media jest napisane "Telewizja TV4".
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Re: TV#

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Axel »

A jak mówisz? "Włącz na tefał cztery" czy "włącz na czwórkę"? :P I pomyśl jak przeciętny Polak mówi.

Polsat Media to nie jest strona internetowa dla przeciętnego Kowalskiego, więc twój argument jest bezsensu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główne anteny Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości