[TVP2] Pytanie na śniadanie

Tutaj rozmawiamy o programach lifestylowych.
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 3013
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
x 208
x 93
Kontakt:

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mateusz_71 »

Niebawem, w ciągu 2-3 tygodni, Pytanie na śniadanie będzie nadawane w jakości HD. :)
Informacja Jacka Kurskiego podczas spotkania z RMN.
Awatar użytkownika
kacper3100
Thinker
Posty: 6176
Rejestracja: 06 lut 2016, 9:13
x 278
x 333
Kontakt:

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kacper3100 »

Pewnie tylko belki i oprawa w HD. Ach, zapomniałem jeszcze o napisach końcowych.
Wszystkiego najlepszego dla najlepszej stacji radiowej! :) Radio ZET i już!
TVN - od 23 lat programowo najlepsza!
mrc5
Obserwator
Posty: 490
Rejestracja: 26 mar 2008, 12:46
Lokalizacja: Warszawa
x 2
x 3

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mrc5 »

Według Kurskiego problemem nie są w tym przypadku kamery, a "kabel za 200 tysięcy złotych"
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44556
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3270
x 1444

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

kacper3100 pisze:Pewnie tylko belki i oprawa w HD. Ach, zapomniałem jeszcze o napisach końcowych.
Jak oprawa ekranowa może pójść w HD, a obraz nie? Włącz myślenie.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
kacper3100
Thinker
Posty: 6176
Rejestracja: 06 lut 2016, 9:13
x 278
x 333
Kontakt:

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kacper3100 »

W TVP zawsze tak jest, że tylko oprawa graficzna w HD, a studio w SD.
Wszystkiego najlepszego dla najlepszej stacji radiowej! :) Radio ZET i już!
TVN - od 23 lat programowo najlepsza!
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44556
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3270
x 1444

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Pokaż mi przykład choć jednej produkcji, gdzie studio idzie w SD, a grafika w HD.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
kacper3100
Thinker
Posty: 6176
Rejestracja: 06 lut 2016, 9:13
x 278
x 333
Kontakt:

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kacper3100 »

Tak pisano na forum w wątku Wiadomości i Teleexpress.
Wszystkiego najlepszego dla najlepszej stacji radiowej! :) Radio ZET i już!
TVN - od 23 lat programowo najlepsza!
Awatar użytkownika
Medyk24
VIP Expert
Posty: 10920
Rejestracja: 31 lip 2011, 11:37
x 505
x 1261

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Medyk24 »

W "Wiadomościach", "Teleexpressie" i "Panoramie" obraz ze studia jest w HD, "tylko" materiały są w SD.
POZDRAWIAM > Medyk24
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44556
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3270
x 1444

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

kacper3100 pisze:Tak pisano na forum w wątku Wiadomości i Teleexpress.
To tam były pisane niezłe bzdury.

Zarówno obraz ze studia, jak i grafika w obu tych programach jest już emitowana w jakości HD. Jedynie niektóre materiały (co już @Medyk24 napisał) są przygotowane w SD, ale to wynika już z samego sprzętu rejestrującego i wysyłającego nagrania.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3901
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06
x 19

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: TiM »

Trzeciak pisze:Pokaż mi przykład choć jednej produkcji, gdzie studio idzie w SD, a grafika w HD.
TVP INFO? ;)
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 3013
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
x 208
x 93
Kontakt:

Re: [TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mateusz_71 »

W TVP Info grafika jest w SD. Jedynie logo (w tym pasek i zegar) w HD. ;)
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3901
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06
x 19

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: TiM »

No trudno nie wliczyć logo, ozdobnika i paska informacyjnego do grafiki ekranowej ;)
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44556
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3270
x 1444

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Ale nie grafiki programu. Sam program z jego własną grafiką nie są jednak w HD, a o to w poście @kacper3100 chodziło.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44556
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3270
x 1444

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

11 listopada będzie nadawane "Pytanie na śniadanie". Nie przez przypadek o tym piszę, bo pierwszy raz się zdarza, że program będzie nadany w święto niepodległości.
Pozdrawiam, Trzeciak
adijos98d
Poster
Posty: 2254
Rejestracja: 04 kwie 2016, 15:28
x 59
x 94

[TVP2] Pytanie na śniadanie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: adijos98d »

Ale wtopa dzisiaj była XDD Najwięcej do wygrania miało być 3000 zł a babka wygrała 10 500 zł xDD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Programy lifestylowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość