A więc moja ocena (największych) telewizyjnych imprez sylwestrowych wygląda następująco:
Scena oraz efekty (oświetlenie, pirotechnika):
1.
TVN
2.
TVP2
3.
POLSAT
Realizacja TV oraz scenariusz:
1.
TVN
2.
POLSAT
3.
TVP2
Oprawa muzyczna oraz artyści:
1.
TVP2
2.
TVN oraz
POLSAT
Prowadzący:
1.
TVN
2.
POLSAT
3.
TVP2
Jeżeli chodzi o całokształt oraz plusy i minusy:
MIEJSCE 1:
TVN
+ Scena, która była po prostu najlepsza. Zaawansowana techniczne, idealnie i z głową wpasowana w otoczenie. Efekty wprost zachwycały, a pirotechnika była bardzo bogata. Pomysł z synchronizacją oświetlenia PKiN był strzałem w 10!
+ Prowadzący którzy moim zdaniem byli najbardziej "prawdziwi".
+ Pokaz sztucznych ogni - chyba jedyny który można było tak nazwać, TVP2 nie miało nic, natomiast Polsat puścił fajerwerki zupełnie bez pomysłu...
+ Wspaniała Agnieszka Chylińska która była nie tylko królową łez, ale i sceny oraz Ania Wyszkoni dzięki której pod sceną było naprawdę głośno!
+ Miejsce, cieszę się że sylwester powrócił do Warszawy! Stolica to stolica, TVN bardzo dobrze się tu odnajduje i widać że finał WOŚP będzie równie dobrze zrealizowany
+ Śpiew NA ŻYWO!
+ Bardzo dobry marketing internetowy (social media).
- Bardzo nudna Kasia Stankiewicz, zupełnie nie nadająca się na taką imprezę.
- Przerwy reklamowe w trakcie występów artystów.
- Brak gwiazdy zagranicznej, gdyby udało się zaangażować kogoś pokroju Jessie J, Clean Bandit czy Bebe Rexha to zwycięstwo frekwencyjne TVN miałby w kieszeni.
MIEJSCE 2:
TVP2
+ Mimo wszystko dobra i ciekawa scena, trochę znikająca w ciemności otoczenia.
+ Miejsce, Zakopane kojarzy się jednak bardzo dobrze i "polsko"
+ Doda i powrót Virgin, mimo rezygnacji z show (pewnie przez brak funduszy) jej występ był taką perełką na tle innych.
+ Zenek Martyniuk, nie oszukujmy się ale przyciągnął on zdecydowaną większość naszego społeczeństwa
+ Brak reklam - to mówi samo za siebie hehe.
- Edyta Górniak, jej występ był mierny a gaża największa... Może gdyby nie to, to koszta na organizacje imprezy byłyby większe.
- Brak punktu kulminacyjnego, ja tam nawet nie widziałem zapowiadanego pokazu laserowego
- Duet Zenek-Maryla, to była największa katastrofa całego sylwestra. Na myśl przychodzi występ "pijanego" Krawczyka. Artyści są jednak w pracy i powinno wymagać się od nich profesjonalizmu.
- Nadmiar gwiazd, przez to cały sylwester był "za szybki" i polegał na wymienianiu się poszczególnych wykonawców.
- Słaba organizacja, zmiana miejsca miesiąc przed imprezą, wystawianie zespołów - to wszystko to czarny PR dla TVP.
- Playback...
MIEJSCE 3:
POLSAT
+ Promocja koncertu najlepsza ze wszystkich stacji.
+ Bardzo dobra Natalia Szroeder w roli prowadzącej
+ Trolling TVP przez Ewę Farną i jej makijaż
+ Zwięzły scenariusz.
- Scena! Dawno nie widziałem czegoś tak tandetnego i nudnego... A teoretycznie Polsat był liderem w tej kategorii...
- Beata Kozidrak, ma hity na swoim koncie ale ja to bym jej podziękował i podarował snickersa
- Playback!
- Lokowanie produktów.
- Stagnacja. Od pewnego czasu Polsat stoi w miejscu i robi sylwestra na jedno kopyto. I przede wszystkim za to Polsat otrzymuje ostatnie miejsce.
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2017!