Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

Dyskusja o rynku telewizyjnym w naszym kraju, opinie, komentarze.
seban
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 29 paź 2007, 14:09

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: seban »

Międzybórz (dolnośląskie)

Nadajnik Kalisz + Poznań Śrem

TVP1 - jakość bardzo dobra
TVP2 - jakość bardzo dobra
TVP Info - jakość średnia
Czwórka - jakość bardzo dobra
POLSAT - jakość słaba

Na drugim telewizorze odbieram z nadajnika Wrocław-Ślęża i Wrocław-Żórawina

TVP1 - jakość dobra
TVP2 - jakośc bardzo dobra
TVP Info - jakość dobra
POLSAT - jakość dobra
TVN - jakość średnia
Czwórka/Odra - jakość kiepska
CT1 - jakość bardzo dobra
CT2 - jakość dobra
NOVA - jakość dobra
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Polskie:
TVP 1 5-/5
TVP 2 5/5
TVP Info 5/5
Polsat 5/5
TVN 4+/5
TV Puls 2+/5
TV 4 1/5

Zagraniczne:
ĆT 1 4/5
ĆT 2 4/5
Nova 2/5
hiszpan
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 24 lis 2007, 22:46

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: hiszpan »

ja na zwyklym kablu o dlugosci 2 metrow bez zadnej anteny ,zasilacza w w katowicach odbieram

tvp1 ideanie
tvp2 idealnie
polsat dobrze
tvn prawie idealnie
tvpinfo dobrze
prima tv slabo


PS zastanawiam sie nad zakupem anteny siatkowej aby odbbierac tv4 z krakowa czy ktos wie czy jest to mozliwe w centrum katowic (scisle centrum przy samym spodku)moze ktos na forum wie jak to jest z odbiorem tv4 na slasku czy moze lepszym rozwiazeniem jest kupno jednej z platform tv aby moc ogladac tv4?
chacik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 gru 2007, 23:24

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: chacik »

a propo hiszpan ja tez mieszkam w katowicach troche w strone 1000 lecia i odbieram

tvp1 ideanie
tvp2 idealnie
polsat ideanie
tvn ideanie
tvpinfo dobrze

dodam ze te stacje odbieram na antenie siatkowej wycelowana prosto na nadajnik w kosztowach z okna widze maszt nadajnika.
probowalem kiedys odebrac TV4 z Krakowa ale niestety bez powodzenia,jak wysoko mieszkasz to sproboj moze wypali na tylko na 4 pietrze.20zl za antene siatkowa to chyba nie duzy wydatek w porownaniu do platformy.a moze TV4 wybra z nadajnikeim w bytkowie.dodam jeszce ze czeskie odbieram ale slabo musze antene przekrecic o dziwo na zachod wtedy obraz krysztal tc1 tc2 nova.napisz co i jak tez jestem ciekaw czy ci sie udalo a jak nie to jeszcze zostanie yaga silnie kierunkowa.
hiszpan
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 24 lis 2007, 22:46

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: hiszpan »

Zrezygnowałem z zakupu anteny naziemnej. Wybrałem platformę sat wiec już nie bawię sie w testy, jeśli jednak pojawi sie Tv Puls to zrobię zdjęcie i pokaże jak w Katowicach z siemianowickiego nadajnika odbiera naziemna Tv Puls
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Ludzie mieszkający w zasięgu tego nadajnika mają te programy :lol:
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14000
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 179
Kontakt:

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Ja odbieram :
TVP1(K10) - Jakoś dobra tylko czasami wiatr przesuwa antene i są pasy od loga w dół
TVP2(K33),TVP INFO Kraków(K50) oraz Polsat (K53) - bardzo dobrze
W miarę anteny idzie też TVN (K30) i Puls (K27) a prześwituje TV4(K35) i TVP 2 z Kielc(K28) i Katowic (K21)
Lokalizacja nadajnika : Kraków Chorągwica

Raz odebrałem także wspomnianą TVP2 z Katowic (K21) ówczesne TVP3 Katowice (K60) (TVP Katowice) oraz czeskie kanały CT1 (K37) CT2 (K51) iPRIMA (K48)
Ciekawe czemu się tak stało i co zrobić by znów odbierały ??
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Może to było po prostu tropo?
Jozin1707
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 15 mar 2008, 20:11

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jozin1707 »

Hrubieszów:
TVP1 (K10) - odbiór dobry,
TVP2 (K36) - odbiór dobry,
Polsat (K53) - odbiór dobry,
TVN (K56) - działa kiedy chce,
TVP3 Lublin (K39) - tak samo,
Ukraińska Jedynka (K05) - może być (zależy od ustawienia anteny).
Oprócz tego czasami łapie u mnie różne TV ukraińskie: ICTV (K24), NTN (K47). Raz miałem ruskie MTV, a innym razem telewizje słowackie (dwójka- K25, jedynka- K40). :D Kilka lat temu działał u mnie również polski Canal +, lecz niestety tylko kilka dni.
sisieq
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 kwie 2008, 22:53

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sisieq »

Możecie mi pomóc w temacie odbioru TVP INFO w okolicach Rzeszowa, na jakim kanale to może śmigać ?
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Awatar użytkownika
embi
Junior
Posty: 1006
Rejestracja: 07 paź 2007, 19:13
Lokalizacja: kuj.-pom.
x 1
Kontakt:

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: embi »

Łabiszyn k. Bydgoszczy:
TVP1-bardzo dobry odbiór
TVP2-bardzo dobry odbiór
TVP INFO-j.w.
Polsat-j.w.
TVN-j.w czasami prześwituje TVP2
Polsat-Włącz Emocje!
Awatar użytkownika
telefan
Obserwator
Posty: 690
Rejestracja: 11 maja 2008, 18:36
x 4
x 14

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: telefan »

okolice Dobrzynia nad Wisłą,kujawsko-pomorskie

TVP1-k.1średnio drobny,,śnieg"na ekranie(Włocławek) k.22(Konin)słabo,k.29(Płock)odbiór jak z satelity,k.41(Bydgoszcz)dobry odbiór,k.48(Kisielice)prawie nic nie widać
TVP2-k.24,(Włocławek)śnieży,lecz widać,k.31(Kisielce)patrz wyżej,k.32 (Łódż)śnieg,lecz coś można dostrzec,k.39.(Płock)wyborne!k.34(Konin)obraz się odbija
POLSAT.k.53(Trzeciewiec)dobry odbiór,k.60(Włocławek)odbiera dobrze,lecz czasami są zakłócenia
TVP INFO-k.28(Trzeciewiec/TVP BYDGOSZCZ)dobry,k.30(Konin/TVP POZNAŃ)bez zakłócen
TVN-kiedyś,gdy nadajnik był w Toruniu w innym miejscu można było odbierać, choć snieżyło.Gdy tvn zmienił w 2007 nadajnik i nadaje z ul.Moniuszki...Szkoda gadać
[url=http://radiopolska.pl/aktual.php?start_ ... ction=&id=&]-patrz:Toruń-TVN z nowej lokalizacji
TV4-brak odbioru

UWAGA:Zimą lub czasem rano nie wiem dlaczego można odbierać np:tvn z poznańskiego nadajnika,tv4,TVP Wrocław,a czasem CT1,CT2 i nova
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Artu »

Jak zimą, to pewnie jest to efekt tropo ;)
Awatar użytkownika
telefan
Obserwator
Posty: 690
Rejestracja: 11 maja 2008, 18:36
x 4
x 14

Odbiór stacji telewizyjnych z nadajników naziemnych

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: telefan »

Artu pisze:Jak zimą, to pewnie jest to efekt tropo ;)
Coś takiego miało miejsce też zimą,nagranie z identem TVP Wrocław(nagrałem 24 grudnia tuż przed kolacją wigilijną):
http://pl.youtube.com/watch?v=cCoLdgWM7qw
Ale tak się działo nie tylko pomiędzy połową grudnia a styczniem,od 4 maja do wczoraj też tak było.Przy antenie siatkowej ustawionej na południowy zachód(na Włocławek)złapałem... litewską Baltijos televizije.W najbliższym czasie wrzucę na YT filmiki z tego i zapy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rynek telewizyjny w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości