Czy tylko ja tu widzę podobieństwa do MŚ 2014? Ważny turniej, otwarcie na Narodowym i jeszcze Serbia jako rywal Oby koniec turnieju również był taki sam
Właśnie wróciłem z meczu PP. Stal nie dała łatwo za wygraną i wcale nie była wiele gorszym zespołem w porównaniu do Trefla Gdańsk, prowadzonego przez byłego selekcjonera reprezentacji Polski.
Warto dodać że to ostatni sezon Stali Nysa w starej hali. Trwa budowa nowej hali, spełniającej wymagania PlusLigi i od nowego sezonu będą przenosiny na nową halę. Może od razu w PlusLidze? Dzisiaj Stal pokazała że nie odstaje tak bardzo od zespołu ze środka tabeli PlusLigi.
LM (m) Mecz o trzecie miejsce Cucine Lube Civitanova - Berlin Recycling Volleys 3:1 (29:27, 22:25, 25:21, 25:21).
Wielki finał LM Sir Sicoma Colussi Perugia - drużynie Zenit Kazań 0:3 (15:25, 23:25, 14:25)
Mam nadzieję że w przyszłym sezonie nasze zespoły spiszą się dużo lepiej, bo w tym sezonie to zdecydowanie za wcześnie odpadły.
Nowością będzie to że awans uzyskają mistrzowie kontynentów a z PŚ 2019 (również w Tokio) - 3 a nie 2 drużyny (jak pamiętamy ten fakt pozbawił awansu do Rio już z PŚ 2015 reprezentację Polski).
Andrzej Kowal po 6 latach przestał być szkoleniowcem Asseco Resovii Rzeszów. Nowym szkoleniowcem zespołu zostanie Włoch Roberto Serniotti. Nie ukrywam, olbrzymie zaskoczenie: http://www.s-w-o.pl/transfery-asseco-re ... edium=link