Telewizja Republika (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
MaciejOlek
VIP Expert
Posty: 2048
Rejestracja: 16 lut 2010, 10:52
Lokalizacja: Kalisz

Telewizja Republika (HD)

Postautor: MaciejOlek » 02 paź 2017, 13:41

Z jednej strony dobrze, wszak hip-hop powinien być stale w telewizji /chociaż z kanałem nie wyszło/, ale czemu "Popek"? Możliwe, że z powodu tego, że jest dość popularny no i kontrowersyjny.
Awatar użytkownika
pulkownik
VIP Expert
Posty: 6400
Rejestracja: 06 mar 2008, 20:39
Lokalizacja: Warszawa

Telewizja Republika (HD)

Postautor: pulkownik » 09 paź 2017, 16:03

Telewizja Republika z nowym logo, oprawą i ramówką. "Dzisiaj" spada z 19:00 na 18:45, po programie rozmowa z gościem.

Obrazek

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/te ... programami
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
Posty: 2801
Rejestracja: 30 sie 2007, 13:43

Telewizja Republika (HD)

Postautor: Kamilo » 09 paź 2017, 20:46

Styl, kolorystyka przypominają... Carrefoura.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 2862
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39

Telewizja Republika (HD)

Postautor: AtoMan » 09 paź 2017, 21:27

A mnie się kojarzy z logiem partyjnym. Trochę w stronę Nowoczesnej, ale mogę sobie wyobrazić Republikan z Ziemkiewiczem na czele występujących pod tym sztandarem :P
Dopóki nie podłączyli mi neostrady nie wiedziałem, że ktokolwiek popiera PiS - Józef Piłsudski na swoim blogu
Awatar użytkownika
Tomek
VIP Mod
Posty: 3745
Rejestracja: 24 maja 2006, 22:01
Kontaktowanie:

Telewizja Republika (HD)

Postautor: Tomek » 09 paź 2017, 21:36

To jest na pewno nowe logo? Bo w materiałach promocyjnych występuje inne i mi się podoba. Może "na sucho" mniej , ale z zaprezentowaną oprawą graficzną już bardziej.
TV Republika.jpg
HENSHIN!
Awatar użytkownika
Manieq
VIP Expert
Posty: 1294
Rejestracja: 29 kwie 2016, 20:18

Telewizja Republika (HD)

Postautor: Manieq » 09 paź 2017, 22:01

Oprawa ekranowa nie powala, ale wygląda nieco lepiej niż poprzednia.

W trakcie "Telezakupów" na antenie jest tylko logo z pustym polem na zegar.
Załączniki
Screenshot_2017-10-09-21-58-35.png
Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13264
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Telewizja Republika (HD)

Postautor: Karol » 10 paź 2017, 5:19

Co to za choroba, w której napis "PREMIERA" daje się w prawym górnym rogu, podczas gdy logo znajduje się w lewym dolnym? To niepotrzebne zajmowanie przestrzeni i - w moim odczuciu - rozpraszanie widza.
darotv
Użytkownik
Posty: 227
Rejestracja: 13 wrz 2017, 9:10

Telewizja Republika (HD)

Postautor: darotv » 10 paź 2017, 9:51

A może o to im chodziło, żeby zwrócić uwagę widza na to, że program jest premierą? W innych stacjach informacyjnych nikomu nie przyszłoby nawet coś takiego do głowy - w końcu poza pasmem nocnym prawie wszystkie programy są tam premierowe, no ale w Telewizji Republika są trochę inne standardy :D :D
Awatar użytkownika
Pawel
Activist
Posty: 4798
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa

Telewizja Republika (HD)

Postautor: Pawel » 10 paź 2017, 10:26

Tak, tak, zwłaszcza w Polsat News nie przyszłoby nikomu coś takiego do głowy i nie dają tam dopisku "HD" całkowicie oderwanego od oprawy graficznej :P.

Inna sprawa że TV Republika nie jest stacją stricte informacyjną. Nawet koncesję mają obecnie jako stacja o profilu "uniwersalnym" :P.
[PODPIS USUNIĘTY PRZEZ WOLNE MEDIA WEDŁUG MEDIA2]
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
Posty: 2801
Rejestracja: 30 sie 2007, 13:43

Telewizja Republika (HD)

Postautor: Kamilo » 10 paź 2017, 11:05

Tak, kolejni poszkodowani przez Nielsena. Szkoda, że inne stacje również nie wliczają swojej obecności w Internecie, bo mogłyby ich zawstydzić.

Do tego w planach na najbliższe 2 lata wprowadzenie filmów i programów rozrywkowych, wejście na multipleks i na koniec również na giełdę. Fajnie tak, ambitnie, akurat do końca kadencji parlamentu. ;)

http://www.press.pl/tresc/50353,tv-repu ... multipleks
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 13264
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
Lokalizacja: Starachowice

Telewizja Republika (HD)

Postautor: Karol » 10 paź 2017, 12:11

Na ktory niby multipleks? Przecież nie ma miejsc, chyba, że kupią kogoś z MUX8 :lol: Ewentualnie wiedzą o planach UKE i KRRiT więcej, niż inni gracze na rynku, a to już by była zmowa.
Awatar użytkownika
Kamilo
VIP Expert
Posty: 2801
Rejestracja: 30 sie 2007, 13:43

Telewizja Republika (HD)

Postautor: Kamilo » 10 paź 2017, 12:19

Pewnie TVP odstąpi jedno miejsce w MUX-8. :) Kurski nie bez kozery mówił, że 4 stacje z podobną ofertą informacyjno-publicystyczną się kanalibalizują.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 2862
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39

Telewizja Republika (HD)

Postautor: AtoMan » 10 paź 2017, 13:02

Posłanka Sobecka swego czasu dość ostro domagała się minimum 50 kanałów dostępnych w bezpłatnej, naziemnej TV cyfrowej, więc... :P
Dopóki nie podłączyli mi neostrady nie wiedziałem, że ktokolwiek popiera PiS - Józef Piłsudski na swoim blogu
Awatar użytkownika
Pawel
Activist
Posty: 4798
Rejestracja: 27 maja 2006, 14:50
Lokalizacja: Nysa

Telewizja Republika (HD)

Postautor: Pawel » 10 paź 2017, 15:04

Się bym śmiał jakby TV Republika wykupiła miejsce WP.TV :lol: .
[PODPIS USUNIĘTY PRZEZ WOLNE MEDIA WEDŁUG MEDIA2]
Awatar użytkownika
MaciejOlek
VIP Expert
Posty: 2048
Rejestracja: 16 lut 2010, 10:52
Lokalizacja: Kalisz

Telewizja Republika (HD)

Postautor: MaciejOlek » 10 paź 2017, 15:41

Ho, ho, ho ale zmiany...
Oprawa graficzna taka sobie. Kto to wymyślił przy logotypie w lewym dolnym rogu, by podpis "premiera" był w prawym górnym. Też nie rozumiem tego. Może faktycznie chodzi o zwrócenie uwagi widzowi, że to premiera?
A plany, oj, odważne, tylko coś czuję, że nie wypalą.... Już to widzę, jak wchodzą na giełdę i multipleks. :lol: Najpierw to niech oglądalność poprawią, bo z tym cieńko...


Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości