Puls 2 (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Pawel

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Widzę że pan vip dalej nie rozumie podstawowej kwestii. To co obowiązuje jako podstawowe jest jako must carry, a nie to co jest w DVB-T. I na tym cała dyskusja się kończy.
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5436
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

Stanowisko KRRiT z dnia 22 maja 2018: Must Carry objęte są tylko i wyłącznie kanały analogowe: http://www.krrit.gov.pl/Data/Files/_pub ... wizji..pdf
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14463
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 19
x 201
Kontakt:

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Pawel pisze:Widzę że pan vip dalej nie rozumie podstawowej kwestii. To co obowiązuje jako podstawowe jest jako must carry, a nie to co jest w DVB-T. I na tym cała dyskusja się kończy.
Muszę niestety przyznać ci racje choć wiem że w praktyce definicja podstawowych kanałów (chociażby w odniesieniu do platform cyfrowych) obejmuje nie tylko must carry ale i wszystkie stacje naziemne z DVB-T.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Zdzichu
VIP Expert
Posty: 797
Rejestracja: 16 lis 2016, 18:00
Lokalizacja: Radom
x 111
x 159

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Zdzichu »

Do Polanda jak do ściany...

Nie ma żadnej "w praktyce" i uświadom to sobie wreszcie. Nie ma żadnego "ale" - kanały podstawowe to te co wymienili poprzednicy jako must carry i koniec tematu.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14463
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 19
x 201
Kontakt:

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

No niestety macie racje. Swoją drogą chyba przydałoby się poszerzyć skład kanałów must carry / must offer o wszystkie kanały telewizji naziemnej, gdyż taki zestaw jaki jest teraz byłby dobry ale tylko w czasach telewizji analogowej i kilka lat po niej. Teraz już się czasy zmieniły.
Dzięki takiej zmianie Cyfrowy Polsat chcąc nie chcąc musiałby dodać Puls 2 czy WP do listy. Zresztą z tego co widzę po obecnej liście kanałów tejże platformy łatwo można ustalić pozycje gdzie te kanały by trafiły i tak w przypadku WP byłaby to pozycja 154 (za dubel TV4) a w przypadku Pulsu 2 pozycja 159 (za dubel Polsatu Doku) a więc blisko innych stacji z MUX8 czy Telewizji Puls. Ciekawe czy Cyfrowy Polsat kiedyś zmieni swoje negatywne zdanie na temat obecności Pulsu 2 czy WP w swojej ofercie bo teraz w ogóle nie wiadomo co jest kością niezgody między nadawcami a wspomnianą platformą cyfrową w przypadku obydwóch tych stacji.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5436
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

I kolejne zapchaj dziury wygrywają konkurs w NTC, i kolejne zapchaj dziury wchodzą do Cyfrowego Polsatu? Te kanały nawet nie nadają w HD na satelicie. Zresztą, tak samo jak pozostała trójka z MUX-8.
Pawel

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Nadają w HD w sieciach kablowych. Na nadawanie w HD poprzez sat zapewne ich nie stać.
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5436
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

I chcą żeby Abonenci satelitarnych operatorów oglądali naziemne kanały w SD? Dla mnie szkoda tematu.
Pawel

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pawel »

Taka sama jakość jak w DVB-T. Nie każdemu pasują operatorzy kablowi, nie każdy ma też do nich dostęp.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14463
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 19
x 201
Kontakt:

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Według mnie mimo wszystko nawet bez zasady must carry/must offer każda z stacji naziemnych powinna być tak samo traktowana czyli rzecz jasna priorytetowo. Wszystko dlatego że operatorom satelitarnym chyba powinno zależeć na pełnej rekonstrukcji oferty naziemnej w swojej ofercie. Z takiego założenia wychodzą nc+ i Orange które mają już wszystkie stacje które są i były w DVB-T. Cyfrowy Polsat też stać na coś podobnego - nie wiem tylko po co blokują dostęp do kanałów Puls 2 i WP swoim abonentom. Najlepsze jest jednak to że prawdopodobnie żadna instytucja konsumencka czy też taka jak KRRiT czy UKE nie może nic z tym zrobić :(
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2639
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 34
x 185

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

Dopiero teraz miałem okazję przyjrzeć się nowej oprawie Pulsu 2 i muszę powiedzieć, że w mojej opinii to najlepsza oprawa w historii obu stacji. Jest nowocześnie i z pomysłem, bardzo ładne grafiki. Może muzycznie wypada słabo, ale graficznie super. To pierwszy projekt, który wygląda na robiony przez zewnętrzną firmę, a nie grafików stacji. Bardzo profesjonalnie.

Kiedy główna antena doczeka się takiej oprawy? Może to tylko moje wrażenie, ale uważam, że Puls 2 prawie zawsze miał lepsze oprawy od głównej anteny. W Pulsie zawsze jest przaśnie i mało oryginalnie. Ostatni refresh trochę ją uprościł, ale nadal wypada bardzo blado przy oprawie Pulsu 2.
Awatar użytkownika
Manieq
VIP Expert
Posty: 2638
Rejestracja: 29 kwie 2016, 20:18
x 257
x 910

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Manieq »

Od dzisiaj Puls 2 nadaje z nową animacją logo i zmniejszonym oznaczeniem wiekowym.
POZDRAWIAM | MANIEQ
Awatar użytkownika
Dominik
VIP Expert
Posty: 2639
Rejestracja: 25 sie 2010, 13:03
x 34
x 185

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dominik »

Ładna oprawa, fajna animacja loga, niewielkie oznaczenie wiekowe. Czemu to tak może wyglądać w Pulsie 2 a w głównym Pulsie nie? Serio, dwójka pod względem graficznym wypada znacznie lepiej. Może czas na zmiany na głównej antenie?
Atahan
Obserwator
Posty: 582
Rejestracja: 17 lip 2017, 18:59
x 28
x 8

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Atahan »

Animacje emitowane na Pulsie 2 można oglądać na stronie internetowej juniortv.pl
Elif - TVP1 [14:00]
Przysięga - TVP1 [16:05]
Więzień miłości - TVP2 [17:10]
Maleńkie morderstwa - Zoom TV [19:00]
Narzeczona ze Stambułu - Zoom TV [20:00]
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 44567
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38
x 3276
x 1446

Puls 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Trzeciak »

Nawet ładna ta strona internetowa. ;)
Pozdrawiam, Trzeciak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości