Podpis na forum
Podpis na forum
Na upartego można samemu pokombinować adblockiem i poblokować różne ramki na forum 

- kacper3100
- Thinker
- x 369
- x 439
- Kontakt:
Podpis na forum
Dlaczego tylko ja, jak Patryk m. także miał tekst w dużej wielkości? :p
Podpis na forum
O i ten pomysł mi się podoba. Ja bym ewentualnie zostawił tylko datę rejestracji, dzięki czemu widać by było staż na forum. Ale licznik postów i wszelkie rangi do kasacji. Zostaliby tylko zwykli userzy i moderatorzy, administratorzy i konta oficjalne (Stars.TVTomek pisze:Myślę, że forum powinno wprowadzić kompletny zakaz wrzucania jakikolwiek obrazków. Nie wiem, po co te avatary, podpisy i inne graficzki w postach, jak można po prostu wrzucić zwykłego linka. Przydałoby się też wyłączyć liczbę postów, datę rejestracji, zlikwidować wszystkie rangi poza tymi specjalnymi.

Podpis na forum
Bawiłem się przed chwilą ograniczeniami rozmiaru obrazków. Sprawa wygląda tak, że jeśli żądane zdjęcie przekroczy określoną liczbę pikseli, znacznik [img][/img] zwyczajnie nie zadziała. Do tej pory nie było wyznaczonych granic, teraz testowo jest 500x500px (nie jest to rozmiar docelowy, bo mowa o liczbach kilkakrotnie mniejszych). Oczywiście zmiana nie działa na obecne podpisy, pojawi się dopiero podczas ich edycji.
Jaka powinna być docelowa wysokość i szerokość obrazka w podpisie Waszym zdaniem?
Jaka powinna być docelowa wysokość i szerokość obrazka w podpisie Waszym zdaniem?
Podpis na forum
Szerokość na całą długość interfejsu forum (ok. 800-900px) ale za to wysokość obrazka maksymalnie 50-100 pikseli.
Przykład: 800x100

Przykład 800x50

Przykład: 800x100

Przykład 800x50

Podpis na forum
75/80 to chyba już maksymalny pułap wysokości, 100 wydaje się za duże. 

Podpis na forum
O, idealny kompromis - 800x75 pikseli

Nie za wysoki, nie za niski.

Nie za wysoki, nie za niski.
Podpis na forum
Takie dane wprowadziłem do systemu, jednak na widoczne zmiany trzeba poczekać. Postaram się do przyszłego tygodnia określić liczbę znaków, jaką będzie można zająć w podpisie (aktualnie może ich być maksymalnie 255) oraz linii. Tutaj nie mam jednak pola do popisu, bo okazuje się, że skrypt nie przewiduje tego typu ograniczeń. 5 to maksymalna liczba linków 

Podpis na forum
Co Wy na to, żeby wyłączyć możliwość dodawania obrazków w podpisach na forum oraz ograniczyć ilość dostępnych tam znaków? Coś mi się robi, gdy widzę podpisy kilkukrotnie dłuższe od pisanych postów.
Przykład podpisu, który wręcz odciąga uwagę od postów.
Przykład podpisu, który wręcz odciąga uwagę od postów.
Podpis na forum
Oczywiście popieram. Z pewnością poszczególne wątki na forum będzie się łatwiej przeglądało bez konieczności przewijania tych wszystkich wielkich grafik.
Podpis na forum
Popieram. 

Podpis na forum
Wystarczyłoby dać ograniczenie rozmiaru obrazku i ograniczenie ilości tych obrazków do jednego.
- PLTelewizja2016
- Obserwator
- x 150
- x 42
- Kontakt:
Podpis na forum
Częściowo popieram, jak wspomniał przedmówca, wystarczy ograniczyć ilość do 1 obrazka i rozmiar takiego obrazka w podpisie (szerokość i wysokość) dać podobny np. do mojego, nie większy.
- kacper3100
- Thinker
- x 369
- x 439
- Kontakt:
Podpis na forum
Mnie jest wszystko jedno, bo ja nie zwracam uwagi na grafikę w podpisie.