Dżingle na święta
- kacper3100
- Thinker
- x 370
- x 441
- Kontakt:
Dżingle na święta
Bardzo fajna oprawa i na pewno nieporównywalna w stosunku do opraw innych stacji. Tylko szkoda, że co roku słyszymy tę samą muzykę. Mogliby zlecić firmie Novaspot skomponowanie nowej muzyki. 

- wiatriwoda
- VIP Expert
- x 84
- x 2392
Dżingle na święta
Oprawa mi się podoba, szczególnie te ślimaki, muzyka też fajna, całość nowoczesna, choć Polsatu mnie ujmuje za to, że ma się uczucie jakby jajka miały wypaść z telewizora
Dlatego do TVNowskiej dodałbym efekty 3D i pochodne.

Dżingle na święta
Świetnie to wygląda, najlepsza oprawa wielkanocna TVN od lat, takie połączenie 2 wcześniejszych opraw bazowych z obecną. 

POZDRAWIAM, Medyk24
Dżingle na święta
Akurat muzyka jest dość oklepana, ja bym chętnie usłyszał coś innego.
Nie mam zastrzeżeń co do aspektu wizualnego, te odcienia faktycznie kojarzą się z oprawą z lat 2002-2007. Wyśmienita sprawa 

Szczęśliwego Nowego Roku wam życzę.
#TVPZaMurem
----> #TępaPropaganda
#R8G
#TVPZaMurem

#R8G

- kacper3100
- Thinker
- x 370
- x 441
- Kontakt:
Dżingle na święta
I te ruchome trójkąty także powinny kojarzyć się z oprawą z 2002-2007, gdyż były obecne w dżinglach, belkach i planszach autopromocyjnych.
Re: Dżingle na święta
Widzę, że w tym roku ładna zamiana ról. Polsat skręcił w stronę techniki "skromnie a ładnie", z kolei TVN postawił na gradienty rodem z tamtej dekady. Jeśli mam być szczery, bardziej mi się podoba oprawa wielkanocna Polsatu właśnie ze względu na ekstrawaganckie połączenie minimalizmu z trójwymiarem. Oprawa TVN z kolei jest totalnie nie w moim stylu. Gradienty wyglądają z lekka kiczowato, do tego aranżacja, której nie trawię. Niemniej pomysł całkiem dobry. 
Za to TTV miło zaskoczył mnie przerywnikiem z puchowym jajkiem. Tutaj widać, że graficy stacji mają naprawdę duże pokłady kreatywności, zresztą jak w przypadku kreskówkowej oprawy TVN7.

Za to TTV miło zaskoczył mnie przerywnikiem z puchowym jajkiem. Tutaj widać, że graficy stacji mają naprawdę duże pokłady kreatywności, zresztą jak w przypadku kreskówkowej oprawy TVN7.
POZDRAWIAM | MANIEQ
Dżingle na święta
Od wczoraj TVP ABC również w wielkanocnej oprawie dobrze znanej od pięciu lat.
Dziś TVP Polonia z dżinglem reklamowym z babką wielkanocną. Poza tym stacja ma także bazowe dżingle wielkanocne przypominające dawniejsze wycinanki na Jedynce i Dwójce, ale da się je oglądać.
Dziś TVP Polonia z dżinglem reklamowym z babką wielkanocną. Poza tym stacja ma także bazowe dżingle wielkanocne przypominające dawniejsze wycinanki na Jedynce i Dwójce, ale da się je oglądać.

Pozdrawiam, Trzeciak
Dżingle na święta
Jingle reklamowe w TVP Polonia na pewno już są dłużej, co zresztą może wskazać data wstawienia poniższego nagrania.
O ile jingle bazowe wyglądają jeszcze jako tako, o tyle jingiel reklamowy z babką pachnie już późnymi latami 90., tandetny motyw muzyczny przemilczę.

O ile jingle bazowe wyglądają jeszcze jako tako, o tyle jingiel reklamowy z babką pachnie już późnymi latami 90., tandetny motyw muzyczny przemilczę.
Szkoda, że nie pociągnęli tego motywu także w normalnych jinglach, bo nieźle to wygląda, tak z jajem, dosłownie i w przenośni.

POZDRAWIAM, Medyk24
Dżingle na święta
A tak propo oprawy TVP Polonia:
Kolejny raz TVP zastosowała zasadę "nic nie ginie w naturze": 7 lat wcześniej... Jak widać, genialne pomysły mają zastosowanie na wiele lat
Kolejny raz TVP zastosowała zasadę "nic nie ginie w naturze": 7 lat wcześniej... Jak widać, genialne pomysły mają zastosowanie na wiele lat

POZDRAWIAM | MANIEQ
Dżingle na święta
Tylko wykonania tego drugiego pomysłu (kalejdoskop) jeszcze długo nic nie przebije. 
Dodam, że co jakiś czas na Jedynce i Dwójce pojawiają się wielkanocne dżingle reklamowe.
Wygląda na to, że TVP Historia - podobnie jak na Boże Narodzenie - tym razem bez oprawy wielkanocnej.
Fokus TV również bez świątecznych akcentów.

Dodam, że co jakiś czas na Jedynce i Dwójce pojawiają się wielkanocne dżingle reklamowe.

Wygląda na to, że TVP Historia - podobnie jak na Boże Narodzenie - tym razem bez oprawy wielkanocnej.
Fokus TV również bez świątecznych akcentów.
Pozdrawiam, Trzeciak
- Iluzjonista
- Junior
- x 84
- x 109
- Kontakt:
Dżingle na święta
Jak dla mnie ta muzyka świetnie pasuje do TVN- taka klimatyczna. Czuć klimat świąt.
Szukam Milionerów z lat 99-03! Pisać PW jeśli coś masz 
Dżingle na święta
TVN Style z kolei ma Ident wielkanocny, z jajkiem. Zazwyczaj identy lecą najczęściej przed Ogłoszeniem nadawcy, więc problemów takich mniej będzie.
(on/jego)
- kacper3100
- Thinker
- x 370
- x 441
- Kontakt:
Dżingle na święta
Byłoby fajnie, gdyby ktoś mógłby to nagrać.
- SzymonNP
- VIP Expert
- x 568
- x 106
- Kontakt:
Dżingle na święta
Jeśli chodzi o TVN, to nie pamiętam jak to było w poprzednich latach, ale wydaje mi się, że w 2015 i 2016 roku na pewno w oprawie mieliśmy muzykę z oprawy Bożonarodzeniowej i dopiero w tym roku jest taka sama melodia, jaka była w 2014, przy pierwszej wielkanocnej oprawie po redesignie.