[TVP3] Serwisy informacyjne ośrodków lokalnych
- SNOL
- VIP Expert
- x 141
- x 164
- Kontakt:
Serwisy informacyjne ośrodków lokalnych
Na pewno to nie wypali, dopóki Warszawa będzie puszczała reklamówki programów TVP INFO aż do samej 18.00 zamiast wcześniej połączyć się z regionami. Ośrodki musiałyby się zbuntować i przełączać na swoją antenę np. od razu po pogodzie, która kończy się ok. 17.58. Wtedy pozostałby problem "Flesza Panoramy" o 17.59. Jeżeli nie dojdzie do takiej zmiany, nie ma co liczyć na odliczanie do 18.00. TVP Kraków - tak jak wszystkie inne ośrodki - na pewno chcą sobie zarobić na reklamach puszczanych przed serwisami. Jest to bardzo dobry (i bardzo drogi!) kawałek anten regionalnych.
A poza tym takie 'gdybanie' trochę nie ma sensu. Z tego co pisaliście, zmiany w "Kronice" już się rozpoczęły, zapewne już jest za późno. Twórcy serwisu mają jakąś koncepcję, inaczej nie rozpoczynaliby remontu studia. Gdybyście wcześniej coś pisali, ktoś z TVP Kraków może zajrzałby na to forum i udałoby się (jakimś cudem) przemycić Wasze pomysły na antenę. Teraz może być już za późno.
A poza tym takie 'gdybanie' trochę nie ma sensu. Z tego co pisaliście, zmiany w "Kronice" już się rozpoczęły, zapewne już jest za późno. Twórcy serwisu mają jakąś koncepcję, inaczej nie rozpoczynaliby remontu studia. Gdybyście wcześniej coś pisali, ktoś z TVP Kraków może zajrzałby na to forum i udałoby się (jakimś cudem) przemycić Wasze pomysły na antenę. Teraz może być już za późno.
tylko prywatne opinie. Tutaj od 13 lat.
Kilkanaście dni temu TVP Kielce miała ciekawą sytuację. Jako że pobiera sygnał TVP Info z satelity, wraz z programem lokalnym TVP Warszawa, ostatnio nie zdążyli się przełączyć i zamiast programu kieleckiego, przez chwilę emitowany był program ze stolicy. Fajnie wyglądało logo TVP Warszawa w programie kieleckim, dopiero po chwili włączono jingiel TVP Kielce.
- projektor.ols
- Użytkownik
- x 1
- Kontakt:
Taka sytuacja zdarza się we wszystkich ośrodkach TVP (niemniej w gdańskim i olsztyńskim ośrodku często się zdarzało). Wystarczy, że ktoś zaśpi i zapomni w czas przełączyć pasma.Karol pisze:Kilkanaście dni temu TVP Kielce miała ciekawą sytuację. Jako że pobiera sygnał TVP Info z satelity, wraz z programem lokalnym TVP Warszawa, ostatnio nie zdążyli się przełączyć i zamiast programu kieleckiego, przez chwilę emitowany był program ze stolicy. Fajnie wyglądało logo TVP Warszawa w programie kieleckim, dopiero po chwili włączono jingiel TVP Kielce.
Tak jeszcze nawiasem mówiąc: za tydzień debiutuje nowe studio, nowa oprawa dźwiękowo-wizualna "Informacji" w TVP Olsztyn.

Odkąd ostatnio ściszałem telewizor to mnie tu nie ma.
// Telewizja jest dla słabych.
Mi się wydaje, że tu chodzi o to, że czasem realizacja programów informacyjnych nie zdąży przygotować programu do emisji, a że wszystkie spoty reklamowe oraz wszelkiego rodzaju zajawki są z góry przygotowane i nie zmienia się ich kolejności lub nie wyłącza z planowanej emisji, to wychodzą takie rzeczy.
- SNOL
- VIP Expert
- x 141
- x 164
- Kontakt:
Właśnie taka sama sytuacja miała miejsce akurat wczoraj na Dolnym Śląsku podczas łączenia o 16.45! Od razu po serwisie łączono się z ośrodkami (nie było pogody, bo była ważna konferencja D. Tuska nt. tarczy antyrakietowej) i w Telewizji Wrocław pewnie ktoś się zagapił. Oglądam jingiel TVP INFO, później nagle ukazuje się pętla TVP Warszawa (nie zdziwiłem się za bardzo, bo czasami zdarza się to we W-wiu), następnie czołówkę reklamy i spoty (m.in. warszawskiego Społem). Po chwili znowu był jingiel reklam (swoją drogą nawet ładny, TVP W-w ma 'tvpinfowski'Karol pisze:[...] ostatnio nie zdążyli się przełączyć i zamiast programu kieleckiego, przez chwilę emitowany był program ze stolicy. [...]

Pamiętam, że bodajże w październiku 2007 zapomniano przełączyć na wrocławski ośrodek na antenie TVP3 i przez ponad 5 minut mogłem oglądać "TKW". W tym samym czasie na TVP2 leciały "Fakty".
Ten krzyk to element czołówki serwisuSNOL pisze:Zdążył tylko ktoś na początku krzyknąć "TELEWIZYJNY KURIER WARSZAWSKIIIIIII" i Telewizja Wrocław wróciła do mojego telewizora.

tele5.xt.pl - powrót wkrótce...
A u mnie w mieście cały czas eksperymentują z Telegazetą. Raz jest Katowicka raz Warszawska.
- SNOL
- VIP Expert
- x 141
- x 164
- Kontakt:
Oczywiście wiem o tym! Ciekawe rozwiązanie.dragontor pisze:Ten krzyk to element czołówki serwisu
Dziś o 18:00 pojawi się nowy Teleskop TVP Poznań.
- SNOL
- VIP Expert
- x 141
- x 164
- Kontakt:
michal pisze:Dziś o 18:00 pojawi się nowy Teleskop TVP Poznań.
Komu wierzyć?POZNAN.TVP.PL pisze:Teleskop się zmienia - premiera w piątek

Zmieni się w sensie nowa czolówka, studio czy tylko kosmetyka?
TVP INFO - Prawie jak letterbox. Prawie robi wielką różnicę.
Lista kanałów N
http://pl.youtube.com/watch?v=Zk5FfqAPc ... re=related http://pl.youtube.com/watch?v=N-nSu9-YcsA
Lista kanałów N
http://pl.youtube.com/watch?v=Zk5FfqAPc ... re=related http://pl.youtube.com/watch?v=N-nSu9-YcsA
Racja Teleskop zmieni się w piątek. Przepraszam Was za pomyłkę.
TV Wrocław - Kasia Obara (Pogoda z 2002 r.)

- projektor.ols
- Użytkownik
- x 1
- Kontakt:
Studio się chyba zmieni. Tak wynika z filmu umieszczonego na stronie TVP Poznań. Możliwe także, że zmieni się także oprawa audio-wizualna.Artu pisze:Zmieni się w sensie nowa czolówka, studio czy tylko kosmetyka?
Odkąd ostatnio ściszałem telewizor to mnie tu nie ma.
A czy mógłbyś Baterllinie dać na video tą Pogodę z K.Obarą?