TV Puls (HD)

Dyskusje na temat kanałów telewizyjnych działających aktualnie na polskim rynku.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2839
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska

TV Puls (HD)

Post autor: Kamil » 24 wrz 2008, 18:42

1997 roku:D

Czwórka też trzy razy zmieniała swoje logotypy i co z tego? Puls zrobił to o ile liczę dobrze 7 raz w swojej historii ale spowodowane to było bankructwem i problemami stacji oraz zmianami udziałowców. Ostatnia wizerunkowa zmiana, spowodowana była niepowodzeniem październikowych zmian.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3301
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: AtoMan » 24 wrz 2008, 18:56

TV4 zmieniło bodaj tylko 2 razy, pierwszy raz zresztą raczej tylko odświeżyła, bo 4 kwadraty zawsze stanowiły część logotypu ;-)

Zobaczmy, jakie wyniki Puls będzie miał po rozpoczęciu tej kampanii w TVP. Fakty są takie, że osobiście TV4 oglądam już bardzo rzadko, a Puls regularnie, choćby i dla samych Simpsonów.
dość
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3867
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

TV Puls (HD)

Post autor: TiM » 24 wrz 2008, 22:01

Tylko że Czwórka w 2 swoich oprawach miała zawsze jakiś element ze starego loga. Więc przeciętny widz skojarzy że to TV4. A Puls zmieniał oprawę 7 razy, i prawie zawsze w ich oprawach głównym elementem była zielona kulka, którą w 2007 roku odrzucono. Oglądałem kiedyś Puls w 2003 roku i gdybym nie interesował się mediami, nie skojarzyłbym teraz że to ten Puls, tym bardziej że na ich stronie piszę że ta telewizja powstała w 2006 roku :P
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: Axel » 26 wrz 2008, 13:12

Ciekawostka: wczoraj na TV Puls o 1:00 w nocy emitowany był włoski film "Sobota, niedziela, poniedziałek", który także emitowany jest od czasu do czasu na Polonii 1. Nawet przed filmem była ta sama czołówka "Silvio Berlusconi Comunications". Na Pulsie film leciał w takiej samej jakości co na Polonii 1 a więc ci co psioczą na słabą jakość filmów na Polonii 1 to powinni wiedzieć, że często jest to wina dystrybutorów bo to oni dostarczają filmy dla stacji telewizyjnych.
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3867
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

TV Puls (HD)

Post autor: TiM » 26 wrz 2008, 19:45

Oglądałem dzisiaj Simpsonów i zauważyłem ten DUBBING Homera. Jest okropny, nie pasuje do postaci, tamten był lepszy. Można było też zauważyć że przerwy (wtedy kiedy wygasał ekran) były przedłużone, i przez około 20 sekund był czarny ekran z logiem ekranowym :P Odcinek także dziwnie się skończył (tak jakby coś jeszcze było, a przycięli). Obejrzałem też po raz pierwszy nowe ''Czy jesteś mądrzejszy.....'' i powiem że pani Rogalska świetni prowadzi program. Jest bardziej dynamiczny.
Tv Puls
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 02 wrz 2008, 20:15

TV Puls (HD)

Post autor: Tv Puls » 27 wrz 2008, 10:36

Faktycznie wczoraj był jakiś problem z emisją simsonów, bo myśle że specjalnie nie dali przez 20 sekumd ciemnego ekranu.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2839
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska

TV Puls (HD)

Post autor: Kamil » 27 wrz 2008, 17:22

Dzisiaj zwróciłem uwagę na ten odcinek i faktycznie wydał się przycięty - ostatnia scena gdy Homer leżał w szpitalu jest taka przycięta nienaturalnie...
Awatar użytkownika
TiM
VIP Expert
Posty: 3867
Rejestracja: 31 maja 2008, 23:06

TV Puls (HD)

Post autor: TiM » 02 paź 2008, 19:50

Pytanie głównie do Pitusa, ale jeżeli wie ktoś inny, proszę o odpowiedź: Jak teraz wygląda siedziba TV Puls? Nadal czerwona kolorystyka, czy jednak zmieniona?
Awatar użytkownika
Trzeciak
VIP Mod
Posty: 43077
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:38

TV Puls (HD)

Post autor: Trzeciak » 02 paź 2008, 20:16

Nie wiem, czy ktoś wogóle zauważył, ale TV PULS już od tygodnia nadaje z lepszą jakością obrazu i dźwięku, na dodatek logo zostało lekko przemieszczone w bardziej odpowiednie miejsce.
Pozdrawiam, Trzeciak
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3301
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: AtoMan » 02 paź 2008, 20:23

W UPC nie ma żadnej różnicy...
dość
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16436
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 02 paź 2008, 23:27

Ja mam wrażenie, że pikseloza, która królowała z Pulsie zanikła. Przynajmniej jest dużo lepiej niż z TV4.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3301
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
Kontakt:

TV Puls (HD)

Post autor: AtoMan » 03 paź 2008, 7:58

No to nie wiem skąd UPC brało sygnał, bo u mnie żadnej pikselozy niby nie było, i zawsze było o wiele lepiej od TV4 (gdzie pikseli też brak, ale sprane, rozmyte kolory królują).
dość
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16436
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

TV Puls (HD)

Post autor: Karol » 03 paź 2008, 12:14

Piksele w Czwórce masakrycznie bylo widać podczas szybkich ruchów i zmian kolorów. Przykładem tego może być np. Big Brother 4.1 i jego studio. Tam właśnie było widać niedociągnięcia w jakości obrazu.
Tv Puls
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 02 wrz 2008, 20:15

TV Puls (HD)

Post autor: Tv Puls » 04 paź 2008, 13:44

Lubie oglądac puls, ale nie rozumiem jego polityki. W czwartek w czasie reklam, gdzieś o 20:40 włączyłem na chwile puls, chciałem zobaczyc co leci i tu niespodzianka zamiast dance,... leciały niesamowite historie, a później uwaga żarty, więc nie dziwi mnie spadła w tym tygodniu oglądalnośc, bo niezapowiedzane zmiany w romówce i problemy technicze są często np. w jakiś dzień rano (9:00) włączyłem puls i przez jakieś pół godziny był nadawana plansza z nazwą stacji(taka jaka leci przed programami)
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2839
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska

TV Puls (HD)

Post autor: Kamil » 04 paź 2008, 14:42

Niestety stacja nie wydała żadnego komunikatu dlaczego w czwartek został zdjęty serial "Dance...". Choć ostatnio jakość techniczna znacznie się poprawiła i nie słychać tego ogłupiającego dźwięku w trakcie reklam, ale za to często mają problemy techniczne. Zauważyłem, że w niektórych momentach obraz na chwilę się ścina, kilka razy przy promosach jakby przeskoczył o kilka sekund do przodu. Może zainstalowali nowy sprzęt w stacji i nie do końca sobie jeszcze radzą?

A co do oglądalności to mimo wydanej kasy w TVP jak widać nic na razie nie dało... Zresztą co się dziwić... w reklamach nie zostały podane informacje o porze nadawania (zgodnie z regulaminem TVP). Uważam, że Dąbski i Radziszewski ugotują tą stację w przeciągu kilku sezonów, a szkoda bo Puls bardzo ostatnio polubiłem. Dąbski - nie ma zielonego pojęcia o kierowaniu stacją (wystarczy posłuchać jak mówią Walter czy Solorz), myli nazwy głównych punktów swojej ramówki (Simpsonsi), i ogólnie za bardzo nie wie o czym gada - wspominając jego wywiad z Patoletą dla WM. Radziszewski to jakiś sfrustrowany człowiek. Wystarczy poczytać sobie jego ostatni felieton w Pressie 10/08. Mówi o jakieś zawiści dziennikarskiej na forach medialnych (tak, tak moi drodzy nie miejmy wątpliwości, oni to czytają:D), myśląc, że tutaj wypowiadają się wyłącznie ludzie związani z mediami - jak wynika z jego tekstu, którzy cały czas ich krytykują, nie doceniają itp. (radzę przeczytać to pierwsze skojarzenie jakie się nasuwa - marna linia obrony prezesa stacji który jest dla ludzi komentujących media kompletnym zerem w sprawie zarządzania stacją TV). Póki co Radziszewski i spółka się nie popisują... Wielka kampania reklamowa a tu nagle zmieniają godziny nadawania programów w trakcie jej trwania! Oni naprawdę zgłupieli...

Naprawdę szkoda Pulsu bo po ostatnich zmianach znów polubiłem tą stację, pozwala mi odpocząć od tej papki która TVN i Polsatu która co raz bardziej zaczyna mi przeszkadzać i męczyć...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe stacje telewizyjne w Polsce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości