Polsat 2 (HD)

Dział poświęcony ogólnopolskim kanałom Grupy Polsat.
Kazik
Obserwator
Posty: 377
Rejestracja: 07 paź 2007, 18:09

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kazik »

Racja jeśli ktoś mieszka np. w Ameryce to przecież choć trochę znak ten język , a Ci co są tam już od kilku lat potrafią już się nim dobrze posługiwać więc po co im by było oglądanie amerykańskiego serialu z polskim lektorem który i tak już leciał tam kilka lat temu. A tak po za tym nie wieże w zmianę ramówki bo niby co tam miało by się pojawić , pewnie będą nowsze powtórki których tam jeszcze nie było typu Misiek Koterski Show , aha no i po co by robili reklamy z tymi serialami komediowymi , obyczajowymi i sensacyjnymi jakby mieli je wywalić z ramówki , coś czuje że się przeliczą.
Awatar użytkownika
wojt.20
Obserwator
Posty: 252
Rejestracja: 11 wrz 2007, 21:29
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: wojt.20 »

Jak już to chodziło mi o rozdzielenie kanału Polsat 2 na dwa kanały - Polsat International (dla Polonii) - nie dostępny w Polsce i Polsat 2 - z ofertą podobną do ITV2 ,czyli właśnie tanie amerykańskie seiale, talk-showy, soap opery i powtórki z głównej anteny . Trudne i kosztowne to by nie było.
Awatar użytkownika
Majkell
VIP Expert
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Majkell »

wojt.20 pisze:i Polsat 2 - z ofertą podobną do ITV2 ,czyli właśnie tanie amerykańskie seiale, talk-showy, soap opery i powtórki z głównej anteny . Trudne i kosztowne to by nie było.
Taki kanał już jest - to Polsat główny. ;) Tanie amerykańskie seriale, polskie soap opery, niekończące się powtórki seriali z minionych lat (a więc z głównej anteny ;) ). Po co drugi taki? :P
Awatar użytkownika
wwe19989
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 16 sty 2008, 15:04
Lokalizacja: Rudnik pow. Cieszyn
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: wwe19989 »

nie wiem czy to już było ale na polsacie 2 pojawiły się oznazcenia wiekowe.
konkretnie zielone kółko przy dniu kangura.
Demokracja = Ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy a profesor z uczelni jeden. System wielce nie sprawiedliwy.
Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju! = mitologia dla mas.
Nie ma demokracji bez oficjalnych konfliktów – wyrzekanie się konfliktowości to grób demokratyzmu
-Stefan Kisielewski.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2938
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 15
x 34

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Z tego co pamiętam Polsat 2 raczej zawsze emitował oznaczenia wiekowe - taki obowiązek jest nakładany na nadawców emitujących program z Polski. Dlatego też np. oznaczeń wiekowych nie ma na Vivie która program emituje o ile się nie mylę z Zjednoczonego Królestwa.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14256
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 18
x 191
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Ciekawe kiedy wystartuje nowa ramówka Polsatu 2 ?? Według mnie na pewno nie wystartuje ona z zakodowaniem sygnału tylko późnej ale jak będzie zobaczymy.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 14256
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 18
x 191
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Przepraszam że pisze post pod postem ale znana jest już data startu nowej ramówki Polsatu 2 - listopad
:) Informację tą znalazłem na WM.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

A ciekaw jestem jak teraz Polsat 2 - po zakodowaniu sygnału - nadaje sygnał za granicę :)

Sygnał koduje się zwykle po to, żeby nie można było oglądać programu za granicą. Z tego powodu np. FTA nie nadają TVP1 i TVP2. A Polsat 2 jest kanałem typu International, czyli skierowanym dla Polaków mieszkających poza granicami kraju. Ostatnio nawet zaczęli nadawać zapowiedzi po angielsku.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Axel »

Bo teraz Polsat 2 za granicą legalnie mogą odbierać tylko zagraniczni operatorzy kablowek. W Ameryce jedną z firm, która udostępnia Polsat 2 jest chyba firma pana Eugeniusza Strzałki (pan od TV PolMusic) nazwy tej firmy nie pamiętam w tej chwili. Zresztą na stronie www.polsat2.com.pl w dziale "Jak odbierać ?" jest napisane, że kanał można odbierać m.in. w Australii, USA i Nowej Zelandii.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17419
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 576
x 2821

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

W USA Polsat 2 dystrybuowany jest za pośrednictwem platformy Globecast. Pan Strzałka jedyne co może w celu odebrania tego kanału zrobić, to sprzedać antenę satelitarną i ją zamontować. Zresztą, to oszust.

Jego firma to International Satellite Links, ale jej strona aktualnie nie działa.
Kazik
Obserwator
Posty: 377
Rejestracja: 07 paź 2007, 18:09

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kazik »

Pragnę poinformować że dnia 18.10.08 o godzinie 0:04 został zakodowany sygnał FTA.

Dziwi mnie jedna rzecz jak oni chcą mieć kanał polonijny jeśli tam mają być amerykańskie seriale.
Spooky
VIP Expert
Posty: 921
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin
x 2
x 3

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Spooky »

A to dziś to już wiem co to za puste okno na jednym z kanałów w UPC Szczecin. Polsat2 wyłączyli teraz tylko czekac aż zmienią ramówke.
erkk
Użytkownik
Posty: 171
Rejestracja: 01 wrz 2008, 12:20

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: erkk »

Natomast u nas od rana zamiast Polsatu 2 odbierany jest Polsat Play. Tak przy okazji poinformuję jeszcze, że gdy zlikwidowano Polsat Zdrowie i Uroda to na jego miejscu był czarny ekran, ale po jakimś tygodniu pojawił się Polsat Cafe, więc myślę, że dodanie do oferty Polsatu News to tylko kwestia czasu.
Awatar użytkownika
PYSIO 50
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 paź 2008, 21:58
Lokalizacja: Warszawa

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PYSIO 50 »

Witam!
Aster w Warszawie- nie wyłaczyl Polsatu 2 .
Awatar użytkownika
mazi84
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 09 paź 2008, 16:58
Lokalizacja: Rzeszów

Polsat 2 (HD)

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mazi84 »

W Cyfrze Plus jak narazie czarny ekran
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główne anteny Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości