Polsat 2 (HD)

Dział poświęcony ogólnopolskim kanałom Grupy Polsat.
Kazik
Obserwator
Posty: 377
Rejestracja: 07 paź 2007, 18:09

Polsat 2 (HD)

Post autor: Kazik » 11 wrz 2008, 20:39

Racja jeśli ktoś mieszka np. w Ameryce to przecież choć trochę znak ten język , a Ci co są tam już od kilku lat potrafią już się nim dobrze posługiwać więc po co im by było oglądanie amerykańskiego serialu z polskim lektorem który i tak już leciał tam kilka lat temu. A tak po za tym nie wieże w zmianę ramówki bo niby co tam miało by się pojawić , pewnie będą nowsze powtórki których tam jeszcze nie było typu Misiek Koterski Show , aha no i po co by robili reklamy z tymi serialami komediowymi , obyczajowymi i sensacyjnymi jakby mieli je wywalić z ramówki , coś czuje że się przeliczą.
0 x
Awatar użytkownika
wojt.20
Obserwator
Posty: 252
Rejestracja: 11 wrz 2007, 21:29
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: wojt.20 » 11 wrz 2008, 20:52

Jak już to chodziło mi o rozdzielenie kanału Polsat 2 na dwa kanały - Polsat International (dla Polonii) - nie dostępny w Polsce i Polsat 2 - z ofertą podobną do ITV2 ,czyli właśnie tanie amerykańskie seiale, talk-showy, soap opery i powtórki z głównej anteny . Trudne i kosztowne to by nie było.
0 x
Awatar użytkownika
Majkell
VIP Expert
Posty: 589
Rejestracja: 26 maja 2006, 21:23
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Majkell » 13 wrz 2008, 16:46

wojt.20 pisze:i Polsat 2 - z ofertą podobną do ITV2 ,czyli właśnie tanie amerykańskie seiale, talk-showy, soap opery i powtórki z głównej anteny . Trudne i kosztowne to by nie było.
Taki kanał już jest - to Polsat główny. ;) Tanie amerykańskie seriale, polskie soap opery, niekończące się powtórki seriali z minionych lat (a więc z głównej anteny ;) ). Po co drugi taki? :P
0 x
Awatar użytkownika
wwe19989
Użytkownik
Posty: 158
Rejestracja: 16 sty 2008, 15:04
Lokalizacja: Rudnik pow. Cieszyn
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: wwe19989 » 19 wrz 2008, 11:11

nie wiem czy to już było ale na polsacie 2 pojawiły się oznazcenia wiekowe.
konkretnie zielone kółko przy dniu kangura.
0 x
Demokracja = Ustrój, w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy a profesor z uczelni jeden. System wielce nie sprawiedliwy.
Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju! = mitologia dla mas.
Nie ma demokracji bez oficjalnych konfliktów – wyrzekanie się konfliktowości to grób demokratyzmu
-Stefan Kisielewski.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2821
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 11
x 24
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Kamil » 19 wrz 2008, 11:13

Z tego co pamiętam Polsat 2 raczej zawsze emitował oznaczenia wiekowe - taki obowiązek jest nakładany na nadawców emitujących program z Polski. Dlatego też np. oznaczeń wiekowych nie ma na Vivie która program emituje o ile się nie mylę z Zjednoczonego Królestwa.
0 x
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12384
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 13
x 147
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Poland » 22 wrz 2008, 14:29

Ciekawe kiedy wystartuje nowa ramówka Polsatu 2 ?? Według mnie na pewno nie wystartuje ona z zakodowaniem sygnału tylko późnej ale jak będzie zobaczymy.
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12384
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 13
x 147
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Poland » 06 paź 2008, 11:50

Przepraszam że pisze post pod postem ale znana jest już data startu nowej ramówki Polsatu 2 - listopad
:) Informację tą znalazłem na WM.
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Kpc21 » 17 paź 2008, 21:38

A ciekaw jestem jak teraz Polsat 2 - po zakodowaniu sygnału - nadaje sygnał za granicę :)

Sygnał koduje się zwykle po to, żeby nie można było oglądać programu za granicą. Z tego powodu np. FTA nie nadają TVP1 i TVP2. A Polsat 2 jest kanałem typu International, czyli skierowanym dla Polaków mieszkających poza granicami kraju. Ostatnio nawet zaczęli nadawać zapowiedzi po angielsku.
0 x
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Polsat 2 (HD)

Post autor: Axel » 17 paź 2008, 21:43

Bo teraz Polsat 2 za granicą legalnie mogą odbierać tylko zagraniczni operatorzy kablowek. W Ameryce jedną z firm, która udostępnia Polsat 2 jest chyba firma pana Eugeniusza Strzałki (pan od TV PolMusic) nazwy tej firmy nie pamiętam w tej chwili. Zresztą na stronie www.polsat2.com.pl w dziale "Jak odbierać ?" jest napisane, że kanał można odbierać m.in. w Australii, USA i Nowej Zelandii.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15533
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 354
x 1911

Polsat 2 (HD)

Post autor: Karol » 17 paź 2008, 21:57

W USA Polsat 2 dystrybuowany jest za pośrednictwem platformy Globecast. Pan Strzałka jedyne co może w celu odebrania tego kanału zrobić, to sprzedać antenę satelitarną i ją zamontować. Zresztą, to oszust.

Jego firma to International Satellite Links, ale jej strona aktualnie nie działa.
0 x
Kazik
Obserwator
Posty: 377
Rejestracja: 07 paź 2007, 18:09

Polsat 2 (HD)

Post autor: Kazik » 18 paź 2008, 0:13

Pragnę poinformować że dnia 18.10.08 o godzinie 0:04 został zakodowany sygnał FTA.

Dziwi mnie jedna rzecz jak oni chcą mieć kanał polonijny jeśli tam mają być amerykańskie seriale.
0 x
Spooky
VIP Expert
Posty: 897
Rejestracja: 03 paź 2007, 15:34
Lokalizacja: Szczecin
x 3

Polsat 2 (HD)

Post autor: Spooky » 18 paź 2008, 10:21

A to dziś to już wiem co to za puste okno na jednym z kanałów w UPC Szczecin. Polsat2 wyłączyli teraz tylko czekac aż zmienią ramówke.
0 x
erkk
Użytkownik
Posty: 171
Rejestracja: 01 wrz 2008, 12:20

Polsat 2 (HD)

Post autor: erkk » 18 paź 2008, 11:24

Natomast u nas od rana zamiast Polsatu 2 odbierany jest Polsat Play. Tak przy okazji poinformuję jeszcze, że gdy zlikwidowano Polsat Zdrowie i Uroda to na jego miejscu był czarny ekran, ale po jakimś tygodniu pojawił się Polsat Cafe, więc myślę, że dodanie do oferty Polsatu News to tylko kwestia czasu.
0 x
Awatar użytkownika
PYSIO 50
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 paź 2008, 21:58
Lokalizacja: Warszawa

Polsat 2 (HD)

Post autor: PYSIO 50 » 18 paź 2008, 14:31

Witam!
Aster w Warszawie- nie wyłaczyl Polsatu 2 .
0 x
Awatar użytkownika
mazi84
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 09 paź 2008, 16:58
Lokalizacja: Rzeszów

Polsat 2 (HD)

Post autor: mazi84 » 19 paź 2008, 23:13

W Cyfrze Plus jak narazie czarny ekran
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Główne anteny Polsatu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości