[TVP1] Klan

Rozmowy o polskich serialach telewizyjnych.
DaMiAn1998
VIP Expert
Posty: 1338
Rejestracja: 22 mar 2017, 22:09
x 156
x 77

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DaMiAn1998 »

Klan zawsze się dziwnie ogląda, bo jest oderwany od rzeczywistości.
KubaBing
Obserwator
Posty: 319
Rejestracja: 16 cze 2019, 20:09
x 27
x 16

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: KubaBing »

Można powspominać jak to było przed ;)
Taberski
Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 27 wrz 2018, 4:24
x 31
x 5

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Taberski »

TVP nie pokaże wszystkich nakręconych odcinków Klanu. Jak zawsze na VOD TVP są w strefie ABO odcinki z następnego tygodnia i po ostatnim odcinku są fragmenty następnego.
Zdziwiło mnie, że tak szybko zabrakło odcinków bo jakiś czas temu mówili, że odcinków starczy do końca kwietnia. Teraz widać, że nie zabrakło.

Ja rozumiem, że stacje nie pokazują tego co nie można teraz nagrać bo to siła wyższa ale dlaczego nie pokazują tego co już nagrane. Zwłaszcza TVP, która nie powinna się kierować komercją, że bardziej się opłaca zostawić odcinki na jesień.
A jako, ze Klan jest kręcony na konkretny dzień to dziwnie będzie jesienią o przygotowaniach do wielkanocy czy wspominanie wielkanocy i ogólnie już jesień a w Klanie kwiecień.
DaMiAn1998
VIP Expert
Posty: 1338
Rejestracja: 22 mar 2017, 22:09
x 156
x 77

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DaMiAn1998 »

Wątpię, żeby nagrali odcinki aż do końca kwietnia. Wg mnie zostało odcinków na niecały tydzień i to dlatego.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2912
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 14
x 25

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Pamiętajcie, że fabułę też trzeba w jakimś momencie zatrzymać. I musi to być moment w miarę logiczny.
Być może przygotowano zapas odcinków, żeby ruszyć we wrześniu z ramówką i spokojnie dograć co trzeba.
A może też być tak, że nigdy tych odcinków nie zobaczymy i twórcy zmienią scenariusz.
Awatar użytkownika
AtoMan
VIP Expert
Posty: 3383
Rejestracja: 06 maja 2007, 21:39
x 36
x 313
Kontakt:

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: AtoMan »

Taka tendencja jest obecnie na całym świecie, podobnie jak w TVN. Wstrzymuje się część premier, żeby zostało na dłużej.
dość
DaMiAn1998
VIP Expert
Posty: 1338
Rejestracja: 22 mar 2017, 22:09
x 156
x 77

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DaMiAn1998 »

Kamil pisze:
28 mar 2020, 14:24
Pamiętajcie, że fabułę też trzeba w jakimś momencie zatrzymać. I musi to być moment w miarę logiczny.
Być może przygotowano zapas odcinków, żeby ruszyć we wrześniu z ramówką i spokojnie dograć co trzeba.
A może też być tak, że nigdy tych odcinków nie zobaczymy i twórcy zmienią scenariusz.
No raczej nie 😂. Żadne odcinki nie pójdą do kosza, bo to są pieniądze. Przemontują trochę i puszczą we wrześniu. Większość widowni się nie połapie.
bustram
Activist
Posty: 4111
Rejestracja: 17 kwie 2008, 20:04
x 83
x 1508

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: bustram »

Ktoś napisał pod jednym z artykułów, że skoro się odcinki kończą to mogą je puścić od początku, bo i tak nikt nie pamięta co było. I to jest święta racja :)
Awatar użytkownika
Lupus28
VIP Expert
Posty: 1780
Rejestracja: 23 lut 2012, 19:47
Lokalizacja: Biecz/Kraków
x 720
x 212

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lupus28 »

To jest w ogóle ciekawe, że Klan, jako jedyny z tasiemców TVP, nie doczekał się jeszcze ponownej emisji od pierwszego odcinka. A przynajmniej nie kojarzę takiej sytuacji.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2912
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 14
x 25

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Oczywiście, że był wielokrotnie wznawiany na antenach TVP 1 czy TVP3.
Awatar użytkownika
[email protected]
VIP Expert
Posty: 2499
Rejestracja: 14 cze 2012, 21:58
x 148
x 296
Kontakt:

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: [email protected] »

Jesli dobrze pamięta, to gdzieś ok. 2002 roku TVP3 Regionalna emitowała "Klan" od pierwszego odcinka. Nie zmiena to faktu, że było to dawno temu i taka powtórka jak najbardziej by się sprzydała.
Adix2004
Poster
Posty: 1757
Rejestracja: 01 cze 2018, 12:12
x 33
x 40

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Adix2004 »

TVP już kilka razy emitował od pierwszego odcinka "M jak miłość" albo "Na dobre i na złe". Na emisję od pierwszych odcinków "Klanu" i "Barw szczęścia" nigdy nie trafiłem w ostatnich latach :P
Awatar użytkownika
Ogorek
Obserwator
Posty: 666
Rejestracja: 16 sie 2018, 14:27
x 296
x 43

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ogorek »

Może te pierwsze odcinki mają zbyt zniszczone taśmy, żeby je puścić? Skoro ostatni raz były puszczane w 2002 roku...

EDIT: Jednak w 2005 roku.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2020, 1:08 przez Ogorek, łącznie zmieniany 1 raz.
12 lipca ponownie idę na wybory :)
#Duda2020
michal
VIP Expert
Posty: 2927
Rejestracja: 06 sie 2008, 14:55
x 5
x 18

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michal »

[email protected] pisze:
28 mar 2020, 18:56
Jesli dobrze pamięta, to gdzieś ok. 2002 roku TVP3 Regionalna emitowała "Klan" od pierwszego odcinka. Nie zmiena to faktu, że było to dawno temu i taka powtórka jak najbardziej by się sprzydała.
W wakacje 2005 r. TVP3 również powtarzała pierwsze odcinki tego serialu.
bustram
Activist
Posty: 4111
Rejestracja: 17 kwie 2008, 20:04
x 83
x 1508

[TVP1] Klan

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: bustram »

W wakacje 2005 to był wtedy ledwie 8-letni serial - to tak jakby dziś puścić "Rodzinkę.pl" od trzeciego sezonu, norma :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Seriale polskie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości