TVN24 (HD)
- [email protected]
- VIP Expert
- x 254
- x 432
- Kontakt:
TVN24 (HD)
Między wolnością słowa, a kłamstwem nie ma znaku równości.
Wolność słowa polega na tym, że można mówić otwarcie o tym, iż jedni lubią kolor żółty a inni niebieski i wymieniać argumenty.
Gorzej jak Ci, którzy wolą niebieski mówią o tym, że Ci lajkujący żółty roznoszą choroby, chociaż to kłamstwo.
I tu mamy taką sytuację.
Wolność słowa polega na tym, że można mówić otwarcie o tym, iż jedni lubią kolor żółty a inni niebieski i wymieniać argumenty.
Gorzej jak Ci, którzy wolą niebieski mówią o tym, że Ci lajkujący żółty roznoszą choroby, chociaż to kłamstwo.
I tu mamy taką sytuację.
- [email protected]
- VIP Expert
- x 254
- x 432
- Kontakt:
TVN24 (HD)
Najpierw należy dać się wypowiedzieć, a później dopiero skonfrontować to z faktami. Widzowie powinni sami ocenić. Przerywanie i łumaczenie na gorąco dość żałośnie wypada.
-
- Użytkownik
- x 3
- x 37
TVN24 (HD)
Skończ. Każdy zna Twoje poglądy na tym forum.
Gość kłamie i łże w żywe oczy.
DOŚĆ
TVN24 (HD)
Żałosne są co najwyżej Twoje komentarze.[email protected] pisze: ↑12 lis 2020, 19:53 Przerywanie i łumaczenie na gorąco dość żałośnie wypada.

Bardzo dobrze, że przerwali te kłamstwa...
TVN24 (HD)
Jednak nie odbierajcie komuś prawa do wyrażania swojej opinii, jeśli inna niż Wasza. To forum różnych poglądów, nie ściśle sprecyzowanych według konkretnych wytycznych.
Ja osobiście nie widziałem sytuacji w TVN24, nie wiem w którym momencie przerwano konferencję i jak prostowano te bzdury, które tam wygadywano - znam tylko relację z Onetu.
Ja osobiście nie widziałem sytuacji w TVN24, nie wiem w którym momencie przerwano konferencję i jak prostowano te bzdury, które tam wygadywano - znam tylko relację z Onetu.
TVN24 (HD)
Skoro gość kłamał to dlaczego przerwali? Czy nie lepiej, by ludzie sami zauważyli, że kłamał? Chyba lepiej, by się pogrążył w oczach widzów. Uważam przerywanie konferencji za nieeleganckie. TVN powinien puścić całą konferencję, a potem powinien być komentarz ekspertów. Tak powinno być w obiektywnej stacji. Ciekawe, czy te standardy obowiązuje osoby przychylniejsze TVNowi...
- [email protected]
- VIP Expert
- x 254
- x 432
- Kontakt:
- semperadastra
- VIP Expert
- x 159
- x 354
TVN24 (HD)
Przede wszystkim to chyba jakiś fake news, bo internet milczy na ten temat. Jedyne co znalazłem to jakiś wpis na wykopie, ale wiarygodność tego nie porywa...
https://www.wykop.pl/link/5796153/nowa- ... do-polski/
To, że @Kamil nie podobają Ci się jakieś poglądy, nie daje Ci prawa, żeby komuś zabraniać ich głoszenia.
Tutaj warto przytoczyć genialny cytat, przypisywany Wolterowi.
"Nie zgadzam się z twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił twego prawa do ich głoszenia."
https://www.wykop.pl/link/5796153/nowa- ... do-polski/
W takim razie politycy powinni mieć notorycznie przerywane wystąpienia. W sumie według tego, co napisałeś to niewiele byliby w stanie powiedzieć. Kłamstwo wpisuje się w wolność słowa, chociaż oczywiście jest niepożądane. W telewizji czy internecie na co dzień zdarzają się kłamstwa manipulacje, niedopowiedzenia itd. Nie znaczy to, że należy delegalizować jakieś stacje czy strony. Działają sobie jak chcą i głoszą, co chcą. Widz ocenia, co mu się podoba, a co nie. Oczywiście może wyśmiewać i wytykać absurdy, tu dobrze sprawdza się internet.Kamil pisze: ↑12 lis 2020, 19:34 Między wolnością słowa, a kłamstwem nie ma znaku równości.
I tu mamy taką sytuację.
To, że @Kamil nie podobają Ci się jakieś poglądy, nie daje Ci prawa, żeby komuś zabraniać ich głoszenia.
"Nie zgadzam się z twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił twego prawa do ich głoszenia."
ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO
CITIUS ALTIUS FORTIUS
CITIUS ALTIUS FORTIUS
TVN24 (HD)
Nie jest to fake, kto ma subskrypcję w Player.pl lub TVN24 GO to może sobie przewinąć i to zobaczyć co ja uczyniłem. Nie została wyemitowana całość konferencji, ale nie zostało to też przerwane w pół zdania. Wypowiedź Bąkiewicza została wyemitowana w całości, kolejne pytania od dziennikarzy nie zostały już pokazane. Igor Sokołowski odniósł się do konkretnych stwierdzeń mówiąc co jest nieprawdą i powołując się na konkretne obrazki pokazywane na antenie lub inne zdarzenia oraz w oparciu o pracę dziennikarzy zespołu Konkret24.semperadastra pisze: ↑12 lis 2020, 21:28 Przede wszystkim to chyba jakiś fake news, bo internet milczy na ten temat. Jedyne co znalazłem to jakiś wpis na wykopie, ale wiarygodność tego nie porywa...
- semperadastra
- VIP Expert
- x 159
- x 354
TVN24 (HD)
Nie minęła chwila od naszej dyskusji, a tu takie coś. Widzę, że w jakimś chorym kierunku niestety to wszystko zmierza...

CITIUS ALTIUS FORTIUS
CITIUS ALTIUS FORTIUS
TVN24 (HD)
O czym ty mówisz?semperadastra pisze: ↑12 lis 2020, 21:28 To, że @Kamil nie podobają Ci się jakieś poglądy, nie daje Ci prawa, żeby komuś zabraniać ich głoszenia.
Fakty to fakty. Poglądy to poglądy.
Przeinaczanie faktów nie ma nic wspólnego z wolnością słowa. Kłamstwo zawsze będzie kłamstwem.
Nie istnieją fakty alternatywne itp.
Jest prawda albo kłamstwo.
Dla mnie koniec tematu. To wątek o TVN24.
- semperadastra
- VIP Expert
- x 159
- x 354
TVN24 (HD)
Yhm może napisz jeszcze, że oglądasz regularnie ten TVN24 i myślisz, że to wszystko prawda.

CITIUS ALTIUS FORTIUS
CITIUS ALTIUS FORTIUS
TVN24 (HD)
Hmm...
Repolonizacja się nie udała? Ojoj.
Pieńkowska zapewne zamiast na szefa TVN24 awansuje na bezrobotną. W mojej ocenie przynajmniej powinna...
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/r ... upno-tvn24Adam Hofman miał pośredniczyć między obozem rządzącym a Leszkiem Czarneckim, proponując biznesmenowi udział w przejęciu TVN24 przez podmiot państwowy i zatrudnienie u siebie byłego prezesa Banku Pekao Michała Krupińskiego. W zamian władza miała łagodniej podejść do biznesów Czarneckiego - podali „Gazeta Wyborcza” i Roman Giertych, obrońca Czarneckiego. Hofman zaprzecza i zapowiada wyciągnięcie konsekwencji prawnych względem gazety. Tłumaczy, że jego agencja public relations obsługiwała Czarneckiego i to biznesmen wysuwał pomysły kupna TVN24 i zatrudnienia Krupińskiego.
Repolonizacja się nie udała? Ojoj.
Pieńkowska zapewne zamiast na szefa TVN24 awansuje na bezrobotną. W mojej ocenie przynajmniej powinna...
TVN24 (HD)
Sytuacja w której żona takiego człowieka prowadzi programy informacyjne w stacji której przejęcie przez władzę miał niejako pilotować ów mąż jest wybitnie niezręczna. Tyle "dobrego" że Pieńkowska już nie prowadzi Faktów po południu a jedynie Fakty o świecie w TVN24 BIS, chociaż spodziewam się (ponownego) długiego urlopu bezpłatnego.