Serwisy informacyjne stacji zagranicznych
- SNOL
- VIP Expert
- x 160
- x 192
- Kontakt:
Ojojoj, rzeczywiście zamienili naprawdę świetną oprawę graficzną (wyczuwam inspirację identyfikacją wizualną NRK Nyheter i France:info) na bardzo kiepską. Studio mi się podoba, ale aż boli, że nie wykorzystali tego fantastycznego ramienia kamerowego, którym chwalili się na końcu ostatniego serwisu w starym wyglądzie.
Tylko prywatne opinie. Tutaj od ponad 13 lat.
Co prawda, wątek jest o zagranicznych serwisach, ale... nie znalazłem odpowiedniego wątku na ten post więc wstawiam tu 
TeveBits tym razem wziął się... za kompilację czołówek polskich programów informacyjnych.
Mimo wszystko zachęcam, bo dobre, bo polskie, chociaż nie aż tak wybitne

TeveBits tym razem wziął się... za kompilację czołówek polskich programów informacyjnych.
Mimo wszystko zachęcam, bo dobre, bo polskie, chociaż nie aż tak wybitne

Ciekawie wygląda ten "antypolski" TVN24 włączony w tle w TVP INFO 

-
- Obserwator
- x 21
- Kontakt:
Dokładnie 2 tygodnie temu na zasłużoną emeryturę odeszła Martine Tanghe, prawdziwa legendarna dziennikarka flamandzkich mediów. Od 42 lat prowadziła "VRT Het Journaal".
Studia spikerskie TVP muszą zniknąć, bo są archaiczne, przestarzałe, niemodne, a w trakcie napisów końcowych niezgodne z ustawą rtv.
DVB-T: Święty Krzyż (MUX 1/2/3)
Nie dla logotypów ekranowych w czasie bloków reklamowych.
#StopZawyżaniu #R7G
#StopZawyżaniu #R7G
"Nowyny" z ukraińskiego Pierwszego dostały nową, zimową wersję czołówki:
https://tv.suspilne.media/news/111242
Moim zdaniem jest jeszcze gorsza od poprzedniej. Już od kilku lat nie widziałem takiej tandety. A szkoda, bo przy użyciu drona naprawdę można byłoby stworzyć coś fajnego.
https://tv.suspilne.media/news/111242
Moim zdaniem jest jeszcze gorsza od poprzedniej. Już od kilku lat nie widziałem takiej tandety. A szkoda, bo przy użyciu drona naprawdę można byłoby stworzyć coś fajnego.
-
- Obserwator
- x 21
- Kontakt:
Dzisiaj "Telediario", hiszpański program informacyjny publicznej/państwowej (niepotrzebne skreślić) telewizji TVE otrzymał już nową oprawę graficzną i nowe studio.
Studia spikerskie TVP muszą zniknąć, bo są archaiczne, przestarzałe, niemodne, a w trakcie napisów końcowych niezgodne z ustawą rtv.
#StopZawyżaniu #R7G
#StopZawyżaniu #R7G