Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
żalmiwas83
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 14 sty 2009, 15:12

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: żalmiwas83 » 16 sty 2009, 13:24

Witam

Część druga odniesie się do problemów z odbiorem na tym właśnie modelu czyli SAMSUNG S-305G

Po pierwsze jak już wiecie sprawdzamy podłączenie dekodera czyli kabel antenowy przy dekoderze i konwerterze.
Jeżeli jest OK i samo ustawienie anteny czy nic się nie zmieniło :)
Nastepnym krokiem jest odczytanie komunikatu z ekranu telewizora.
Rozróżniamy następujące komunikaty w tych(ale również innych modelach):

Błąd 02-sprawdź karte-jest to komunikat informujący Nas że karta w dekoderze jest źle umieszczona albo niedociśnieta
Karta musi być umieszczona chipem do dołu (tj tym małym złoty kwadracikiem) i ten chip idzie w głąb dekodera.

Jeżeli karta jest tak umieszczona a nadal pojawia się ten komunikat wyciągamy kartę jeszcze raz wkładamy ponownie i
NA WŁĄCZONYM DEKODERZE WYCIĄGAMY WTYCZKĘ ZASILAJĄCĄ Z KONTAKTU I PO 15 SEKUNDACH WKŁADAMY PONOWNIE. POWINNO POMÓC :)


Błąd 03-taki komunikat wydaje dekoder jezeli umiescimy karte z innego dekodera, Nie wolno tego robic bo i tak nie bedzie mozliwosci ogladania kanalow dlatego ze KAZDY DEKODER MA PRZYPISANA KARTE DO SIEBIE i dlatego nie przekladamy kart :)


Bład 04-dekoder zablokowany- Przewaznie jest to kwestia platnosci czyli abonament nie zostal oplacony na czas :(
Pamietajmy o tym ze w CP abonamet placimy z gory najlepiej w banku i kilka dni przed terminem platnosci wtedy nie unikniecie tego problemu
Czasami pomaga jeszcze METODA WTYCZKI CZYLI TO CO OPISALEM WCZESNIEJ

Komunikat: dekoder zablokowany skontaktuj się z operatorem
Tutaj stosujemy METODE WTYCZKI pozniej PRZYWRACAMY USTAWIENIA FABRYCZNE a na koniec PRZEPROWADZAMY ISTALACJE KANALOW........jezeli nie pomaga kontaktujemy sie z dzialem obslugi klienta z prosba o ponowienie sygnalu,ewentualnie mozecie to zrobic na stronie www.cyfrowypolsat.pl w internetowym centrum obslugi klienta( ICOK) po zalogowaniu jezeli macie konto oczywiscie .
Jest taka opcja tam: Wznów sygnał

Komunikat : SZUKAM SYGNALU ewentualnie BRAK SYGNALU

w tym przypadku sprawdzamy podlaczenie ustawienie anteny i w Menu czy w Zakladce Instalacja OK nastepnie PIN 0000 OK
SKANOWANIE TRANSPONDEROW OK czy jest na dole wskaznik sygnalu min. o dlugosci gdzies 3/4 i przy NAZWA SIECI widnieje napis POLSAT...............................Jezeli nie to zostawiamy dekoder i smigamy poprawic antene......
Kontakt w tym przypadku z Infolinia jest zbedny bo konsultant NIC WAM NIE POMOZE bo TO WY MUSICIE SOBIE POMOC-------------------------------------------------------------------------------------------USTAWIAJAC ANTENE oczywiscie :)

Szostym przypadkiem moze byc to ze nie mozecie opuscic MENU poprostu dekoder Wam na to nie pozwala a dzieje sie dlatego tak ze
DEKODER UPOMINA SIE O PONOWNA INSTALACJE w tym przypadku Robimy to co przy komunikacie SZUKAM SYGNALU
Czasami pomaga metoda wtyczki ale sa to sporadyczne przypadki.

Ostatnim problemem moze byc zawieszenie dekodera czyli caly czas swieci sie Zielona lampka na dekoderze i dekoder nie reaguje na pilot
TUTAJ STOSUJEMY METODE WTYCZKI albo zdarza sie tak ze nie mozecie go wlaczc z pilota TUTAJ TEZ STOSUJEMY TO SAMO
Jezeli wtyka nie pomaga NIE DZWONIMY NA INFOLINIE bo to jest problem techniczny z dekoderem a nie z syglnalem

TYLKO BIERZEMY DEKODER POD PACHE I UDAJEMY SIE DO PUNKTU SPRZEDAZY( Pamietajmy zeby zabrac umowe karte gwarancyjna)
Dekoder ma gwarancje 24 miesieczna

To by bylo dzisiaj na tyle w nastepnej czesci opisze instalke na Samsungu S-305G i na starym Samsungu DSR-7000

Jezeli macie jakies uwagi spostrzezenia to piscie za wszystkie bede wdzieczny

POZDRO i Przyjemnego ogladania.
maciek_117
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2009, 15:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: maciek_117 » 20 sty 2009, 20:50

Witam;
jestem posiadaczem dekodera Echostar DSB 717. Ostatnio dodałem nowy konwerter na Astrę. Jest Diseqc; wszystko niby śmiga, ale nie wiem jak dodać kanały z Astry do zwykłej listy cyfrowego polsatu; czy to w ogóle jest wykonalne? Bo przełączanie satelit jest bez sensu. Z góry dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 20 sty 2009, 20:57

Do listy podstawowej CP nie można dodać żadnych kanałów . Lista CP jest nie reformowalna tz. nic na niej nie zmienisz.
Kanały z Astry masz na liście propozycje i z tej listy można je dodać do listy ulubionych . Lista od 200 do 500.
Nic innego nie można , jak na razie , zrobić .
Powodzenia.
cyfra.info.pl
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 03 lis 2008, 15:27
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: cyfra.info.pl » 25 sty 2009, 14:51

Szkoda ja też próbowałem tego dokonać a tu problem ;-)
mirko1801 pisze:Do listy podstawowej CP nie można dodać żadnych kanałów . Lista CP jest nie reformowalna tz. nic na niej nie zmienisz.
Kanały z Astry masz na liście propozycje i z tej listy można je dodać do listy ulubionych . Lista od 200 do 500.
Nic innego nie można , jak na razie , zrobić .
Powodzenia.
asia1962
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 26 sty 2009, 18:15

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: asia1962 » 26 sty 2009, 18:21

Witajcie!!! co robić jak dzisiaj nie odbieram tvn. pojawia się napis: zainstaluj ponownie liste kanałów...robię to i nic.....
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 26 sty 2009, 18:30

A czy nie odbierasz tylko tvn-u? Inne kanały działają?
asia1962
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 26 sty 2009, 18:15

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: asia1962 » 26 sty 2009, 20:13

Tylko nie mam tvn ale znalazlam ciekawy artykuł.......poniżej
Kanały TVN znikną z Cyfrowego Polsatu?
Łukasz Szewczyk, 31 grudnia 2008, godz. 1:12
W styczniu 2009 roku oferta Cyfrowego Polsatu będzie uboższa o kanały Grupy TVN? Taki scenariusz wydaje się coraz bardziej prawdopodobny, bo Polsat i TVN nie mogą dojść do porozumienia.
Do tej pory nie podpisano umowy między nadawcą kanałów tematycznych Grupy TVN a Cyfrowym Polsatem - informuje SatKurier.pl. Jeśli do końca stycznia umowa nie zostanie podpisana, abonenci Cyfrowego Polsatu zostaną pozbawieni dostępu do kanałów tematycznych TVN.

Obecnie abonenci Cyfrowego Polsatu mają dostęp do TVN, TVN7, TVN24, TVN Turbo, TVN Style oraz TVN Meteo. W ofercie brakuje m.in. TVN CNBC Biznes, TVN Warszawa, oraz TVN Lingua i Relgia.TV, które są dostępne u konkurencyji. Być może odnowienie umowy spowoduje, że w ofercie platformy pojawią się także pozostałe kanały Grupy TVN.

W listopadzie szef Cyfrowego Polsatu zapowiadał dziennikarzom, że jego platforma jest zainteresowana przedłużeniem współpracy z telewizją TVN i w tej sprawie są prowadzone odpowiednie rozmowy. Jednak do tej pory umowy nie podpisano. Sprawa powinna wyjaśnić się na początku 2009 roku.
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 26 sty 2009, 20:36

Co do tego artykułu to jest on mało wiarygodny.
asia1962
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 26 sty 2009, 18:15

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: asia1962 » 26 sty 2009, 21:30

Wiarygodny czy nie a tvn i tak nadal nie ma.....
hania2525
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 27 sty 2009, 12:00

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: hania2525 » 27 sty 2009, 12:02

też nie mam tvn od wczoraj,proszę o pomoc
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 27 sty 2009, 12:04

Spróbuj wyjąć kartę i włożyć ją z powrotem.
Miś Uszatek
Użytkownik
Posty: 175
Rejestracja: 03 mar 2008, 17:53

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Miś Uszatek » 27 sty 2009, 12:13

Ciekawe że problemy mają userzy o żeńskich nickach z mała ilością postów. Jakiemuś dzieciakowi się nudzi i sieje zamęt na forach. Które województwa maja teraz ferie? :)
hania2525
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 27 sty 2009, 12:00

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: hania2525 » 27 sty 2009, 13:11

ferie miałam parę dobrych lat temu,pozdrawiam Misiu:))
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 27 sty 2009, 14:24

Miś Uszatek pisze:Które województwa maja teraz ferie? :)
Podlaskie, Łódzkie i Śląskie. ;)
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marfm76 » 27 sty 2009, 15:04

Miś Uszatek pisze:Ciekawe że problemy mają userzy o żeńskich nickach z mała ilością postów. Jakiemuś dzieciakowi się nudzi i sieje zamęt na forach. Które województwa maja teraz ferie? :)
Bardzo pomocne uwagi -jak nie masz nic kreatywnego do powiedzenie to się nie odzywaj.
Ja mam u mnie TVN cały czas więc problem tkwi gdzieś indziej. Spróbujcie wyjąć kartę a później przeszukać jeszcze raz listę kanałów ale ustawiając na przeszukiwanie Tylko Cyfrowy Polsat. Powinno pomóc.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości