Błędy na Forum

Wszystko co związane z działaniem tego forum.
Awatar użytkownika
Ogorek
User of the Year 2020!
Posty: 1536
Rejestracja: 16 sie 2018, 14:27
x 1774
x 235

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ogorek »

U mnie na mobilu, jak klika się na opcje posta, nie rozwija się do końca "Edytuj", "Usuń" itp. tylko jest ucięte - "Ed", "Us".

ED: I kolejny błąd w wersji mobilnej - reklama na górze mChatu zlała się z tekstami użytkowników (ale tylko raz).
😷 #SzczepimySię (jeśli możemy)
🟨 Lider Typera
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 18086
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 654
x 3393

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Problem jest znany i w trakcie rozwiązywania 🙂
Awatar użytkownika
matik
VIP Mod
Posty: 7812
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:41
Lokalizacja: Warszawa
x 52
x 184

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matik »

Z błędów na forum przynajmniej mi ostatnio często pojawia się błąd taki jak w załączniku. Tylko przy próbie logowania z telefonu. Na laptopie błąd ani razu się nie pojawił.
Załączniki
Screenshot_20201029_135050_com.android.chrome.png
Awatar użytkownika
janekpogwad
Tech Administrator
Posty: 1376
Rejestracja: 09 paź 2010, 17:05
Lokalizacja: Kraków
x 106
x 227
Kontakt:

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: janekpogwad »

Karol pisze: 28 paź 2020, 19:14 Problem jest znany i w trakcie rozwiązywania 🙂
Tak, coś już w zeszłym tygodniu próbowałem poprawiać, ale nie wiem czemu nie zadziałało. Coś jest na pewno nie tak z hostingiem, na którym jest forum, bo cachowanie plików forum jest jakby opóźnione.

Podstawowe pytanie, na które nie mam odpowiedzi brzmi, dlaczego w ogóle ten problem się nagle pojawił, skoro nikt nie zmieniał nic ostatnio w skrypcie forum. Być może zmieniło się coś w silniku Chromium i dlatego inaczej się renderuje? Nie miałem okazji się nad tym przyglądać bliżej, ale coś podziałam, może przez weekend się znowu przymuszę. Bo generalnie problem jest zlokalizowany już dawno, tylko moje zmiany nie są widoczne, właśnie z powodu tego cache'a hostingu. To już pamiętam, że był ten problem dawno temu jak migrowaliśmy się z punBB, ale po paru godzinach zmiany magicznie się pojawiały. Teraz nie.
Kajkaa
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 30 lis 2020, 14:57

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kajkaa »

U mnie na szczeście nie ma żadnych błędów jak na razie :)
Awatar użytkownika
Ogorek
User of the Year 2020!
Posty: 1536
Rejestracja: 16 sie 2018, 14:27
x 1774
x 235

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ogorek »

Coś dzisiaj przycina forum i mChat, nie tylko mi, mimo, że jestem na kompie i nie ma przycinającej telefony reklamy T-Mobile.
😷 #SzczepimySię (jeśli możemy)
🟨 Lider Typera
Awatar użytkownika
Ogorek
User of the Year 2020!
Posty: 1536
Rejestracja: 16 sie 2018, 14:27
x 1774
x 235

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ogorek »

Dzisiaj ciąg dalszy problemów - coś piszę w mChacie i mi nie wysyła, odświeżam stronę i jednak wysłało, reszta jak w poście wyżej.
😷 #SzczepimySię (jeśli możemy)
🟨 Lider Typera
Awatar użytkownika
semperadastra
VIP Expert
Posty: 874
Rejestracja: 17 wrz 2019, 17:22
x 161
x 355

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: semperadastra »

Nie działa poprawnie link do filmu na facebooku. Na forum pojawia się komunikat, że film "niedostępny", chociaż na fb prawidłowo działa...
ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO

CITIUS ALTIUS FORTIUS
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 18086
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 654
x 3393

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

@semperadastra Zdaje się, że to wina administratora fanpage Eleven Sports, który stosuje ustawienia prywatności uniemożliwiające osadzanie postów w serwisach zewnętrznych. Dla porównania konkurencja:
[ Spoiler ]
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 18086
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 654
x 3393

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

A jednak faktycznie coś z tym Facebookiem jest nie tak. Chciałem dodać film ze strony Tygodnika NIE. No i nie 🙂
Awatar użytkownika
Ogorek
User of the Year 2020!
Posty: 1536
Rejestracja: 16 sie 2018, 14:27
x 1774
x 235

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ogorek »

Jest błąd w prywatnych wiadomościach - przy polu dodaj pliki pisze na dole:
MAX_ATTACHMENT_FILESIZE
😷 #SzczepimySię (jeśli możemy)
🟨 Lider Typera
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 18086
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 654
x 3393

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Moze plik jest za duży?
Awatar użytkownika
Ogorek
User of the Year 2020!
Posty: 1536
Rejestracja: 16 sie 2018, 14:27
x 1774
x 235

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ogorek »

Nie, to pisze nawet, jak się nie dodaje żadnego pliku.
😷 #SzczepimySię (jeśli możemy)
🟨 Lider Typera
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 18086
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 654
x 3393

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Ale załączniki hulają. 🙂

Wieczorem Janek zlikwiduje ten defekt.
Awatar użytkownika
janekpogwad
Tech Administrator
Posty: 1376
Rejestracja: 09 paź 2010, 17:05
Lokalizacja: Kraków
x 106
x 227
Kontakt:

Błędy na Forum

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: janekpogwad »

Tłumaczenie zaktualizowane.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość