kamil2505 pisze: ↑02 sty 2021, 1:30Osobiście uważam, że regionalna Trójka kompletnie się już nie sprawdza. Z resztą czy ona się kiedyś sprawdzała?
Moim zdaniem odrobinie sprawdzała się "informacyjna" TVP3 z lat 2002-2007 ze swoimi Kurierami, wtedy ja i mój ojciec bardzo dużo ją oglądaliśmy. Potem niestety ktoś wymyślił, że trzeba iść drogą TVN24 i zrobić im konkurencje. Przebrandowano dotychczasową trójkę na TVP Info, kojarzący jednoznacznie z informacjami.
Co gorsza zamiast nazwać poszczególne wersje TVP Info Warszawa, TVP Info Łódź... to postawiono na dwie oddzielne marki (w zależności od pasma) - TVP Info i TVP [miasto] (ohydne czerwone loga/jingle niekojarzące się z wcześniejszymi barwami trójki/poszczególnych ośrodków) - przez co stacja przestała się kojarzyć z telewizją regionalną.
Kilka lat później jak z kolegą spotkaliśmy w Katowicach samochód obklejony czerwonym logiem "TVP Katowice" to kolega dziwił się, bo myślał, że państwowego ośrodka/kanału regionalnego u nas już nie ma. Jest tylko TV Silesia. Albo spotkałem się nawet 1-2 razy z opiniami, że ona jest dawnym TV Katowice.
Przez lata TVP nie potrafiła stworzyć spójnej marek swoich ośrodków, a teraz jest już na to za późno.