Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
polka_
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 08 sty 2009, 18:04

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: polka_ » 08 sty 2009, 19:36

dziekuje za tak szybka i wyczerpujaca odpowiedz,zapomnialam dodac, ze za uzytkowanie dekodera zaplacilam kaucję 99zł. co mam teraz zrobić? jeżeli zechce wypowiedziec umowe to co z tym dekoderem? wysłać?wyrzucić?spalić? czy oddac do recyklingu? nie, żartuję.nie wiem co z nim zrobić.bo rozumiem ze przez ten miesiac wypowiedzenia i zaplacenia abonamentu bede miala sygnal z tego dekodera.
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 08 sty 2009, 20:59

Więc tak, jeśli rozwiążesz umowę to dekoder musisz zwrócić, przy wypowiedzeniu zapisz w jaki sposób ma być zwrócona kaucja, potem otrzymasz informację w jaki sposób musisz zwrócić dekoder (pamiętaj muszą być odesłane wszystkie kable, pilot, dekoder z kartą - inaczej potrącą ci z kaucji), podobnie jeśli kupisz nowy dekoder za 79zł (jest jedno ale- na infolinii mają tylko Echostary 717/717a, w punktach sprzedaży możesz znaleźć Samsunga 305G- jest dużo lepszy niż Echostar ). Co do wypowiedzenia- jeśli masz jednomiesięczny okres wypowiedzenia, to pamiętaj, że wypowiedzenie jest skuteczne z końcem miesiąca kalendarzowego, więc musisz opłacić pełny miesiąc kalendarzowy (nawet jeśli masz okres rozliczeniowy do 29, wtedy za pozostałę 2 dni miesiąca płacisz pełną kwotę).
mateusz86
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 sty 2009, 13:19

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mateusz86 » 12 sty 2009, 13:43

hej mam takie pytanko czy moge wziac ze soba cyfrowy polsat za granice i jak go podlaczyc zeby wszystko dzialalo?
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Artu » 12 sty 2009, 14:31

No chyba normalnie podłączyć nie ? Antena > Dekoder > Telewizor - powinno działać.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 12 sty 2009, 19:34

hej mam takie pytanko czy moge wziac ze soba cyfrowy polsat za granice i jak go podlaczyc zeby wszystko dzialalo?
Jest to teoretycznie nielegalne ale CP nie robi tutaj problemów, bo mają z tego zyski.

Ustawiasz antenę na satelitę HotBird (anteny nie musisz brać ze sobą, możesz kupić za granicą), podłączasz do dekodera, dekoder do TV i tyle :)
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
ask007
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 01 sty 2009, 12:01

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: ask007 » 12 sty 2009, 23:43

Jest to teoretycznie nielegalne ale CP nie robi tutaj problemów, bo mają z tego zyski.

Ustawiasz antenę na satelitę HotBird (anteny nie musisz brać ze sobą, możesz kupić za granicą), podłączasz do dekodera, dekoder do TV i tyle :)
Problemów nie ma dopóki Tobie nie zaczną się problemy - za granicę nie otrzymasz żadnej korespondencji, jeśli Ci się zepsuje dekoder, też trzeba będzie go zawozić do Polski (na gwarancji), nie otrzymasz żadnego telefonu poza granice Polski, no i jesli zechcesz kiedyś zadzwonić do BOKu to raczej tanio to nie wyjdzie... Zasada jest taka, że jeśli Ci działa i opłacasz, to nikt Ci nie wyłączy tego ani nie wyciągnie konsekwencji, tyle że trudno jest cokolwiek załatwić
ewelina
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2009, 14:01

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: ewelina » 13 lut 2009, 14:06

mam taki problem: znikną mi z listy kanałów kanał dla dzieci CBbiebies a na jego miejscu pojawił sie inny(CBenterteiment) który juz znajduje sie na innym kanale.i teraz mam 2 kanały CBenterteiment a CBbiebies nie mam wcale.napiszcie prosze co moze byc tego przyczyną dodam ze mam dekoder echostar
agata
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2009, 16:20

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: agata » 13 lut 2009, 16:24

ma wcześniej tez zniknął i było tak samo jak opisuje Ewelina ale juz jest wszystko w pożadku ::)))
Awatar użytkownika
ask007
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 01 sty 2009, 12:01

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: ask007 » 14 lut 2009, 9:57

To jakaś chwilowa usterka, nic z tym nie zrobisz, po prostu cierpliwie czekaj
Awatar użytkownika
wally
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 17 lut 2009, 10:38

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: wally » 21 lut 2009, 14:20

Nie ma się co bać rozwiązywać umowy, trudno się mówi, lepiej to zrobić niż cierpieć. Za dekoderem tez bym nie płakał bo nie jest rewelacyjny. Myślę, że czas rozglądnąć się za czymś ciekawszym.
browar
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 lut 2009, 15:04
Lokalizacja: margate
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: browar » 21 lut 2009, 15:09

Mam pytanie do cyfrowego polsatu zainstalowalem wszystkie kanały wszystko chodzi i na telewizorze wyskakuje mi za karta jest nie aktywna co mam zrobic bo ja juz nie wiem, probowalem zadzwonic do nich ale kazdy mi mowi cos inaczej juz sam nie wiem co mam robic. Moze ktos mi pomoze, prosze bardzo tydzien temu kupilem cyfrowy polsat i wogole nie dziala

[Poczekaj trochę na odpowiedź na Twojego posta zamiast pisać kolejnego z prośbą o pomoc. Na odpowiedź trzeba poczekać, bo nie każdy cały czas przegląda Forum a tym bardziej osoby, które mogą pomóc Ci rozwiązać problem. Pamiętaj, że to nie jest czat, także poprawiłem również masakryczne błędy w pisowni, aby userzy mogli Cię rozczytać. Ostrzeżenie nr 1 - Ice.]
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 21 lut 2009, 20:20

Skoro Ci pisze , że masz kartę nie aktywną --- musisz ją aktywować ( powinien zrobić to sprzedawca ) , więc pozostaje Ci dzwonić do CP ( nr.telefonu masz w umowie ) i tylko tam ją aktywujesz.
Jak już karta będzie aktywna , wejdż na https://icok.cyfrowypolsat.pl/icok/;jse ... CBE54F0817 i załóż swoje konto .Gdy będziesz już miał swoje konto to bez przeszkód będziesz miał możliwość ponawiać swój sygnał z satelity.
Sprawa najważniejsza to ,, aktywna karta ,, bez niej nic nie zrobisz.
Powodzenia.
Ps.
Czy masz już sygnał z satelity ?. Jaki masz tuner ?. Więcej danych , gdyż stwierdzenie ,, mam cyfrowy polsat ,, to zbyt mało , aby pomóc w Twoich problemach .
bezradna
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 21 lut 2009, 20:24

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: bezradna » 21 lut 2009, 20:26

hej:) mam problem czy mógłby mi ktoś napisać krok po kroku jak ustawić kanały w Echostar DSB 717? pilne!
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2839
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Kamil » 21 lut 2009, 20:30

A przeczytałaś instrukcję do swojego odbiornika? Pewnie tam wszystko masz wyjaśnione krok po kroku :-)
bezradna
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 21 lut 2009, 20:24

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: bezradna » 21 lut 2009, 20:33

tzn wyjaśnione jest ale nie pisze co dokładnie mam ustawić ile jakie LAN itp. ;) czy mogłbyś mi pomóc?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości