[FOX/The CW] Beverly Hills 90210 / 90210 / BH90210
Początkowo "BH90210" to był zamknięty projekt w 6. odcinkach. Potem zaczęli kombinować, że są ambicję na kolejne sezony. Skończyło się kasacją po 1. sezonie 

W sumie właśnie dlatego mnie ta kasacja trochę zaskoczyła, bo też gdzieś czytałem, że niby dobre wrażenie zrobił ten serial i myśli się o kontynuacji. A tu takie coś. Chociaż mnie ta nowa wersja kompletnie nie przekonała. Jeżeli już chcieli powracać było trzeba po prostu kontynuować wątki z "Beverly Hills 90210" i "90210". Mogłoby być przede wszystkim ciekawiej.
CANAL+ | HBO | NETFLIX | PLAYER | AMAZON PRIME VIDEO | POLSAT GO | TVP VOD | POLSAT SPORT PREMIUM/ELEVEN | FOX PLAY/NAT GEO PLAY | TIDAL
Już po emisji ostatniego odcinka u nas - niestety kontynuacja nie powaliła ale mimo wszystko szkoda, że nie będzie kolejnego sezonu bo ostatni odcinek był słaby. Mogli odrazu jak planowali zrobić 6. odcinkowy projekt z zamkniętym i dobrym finałem.
POWTÓRKI
Wszystkie odcinki wyemitowane zostaną w niedzielę, 22 grudnia br. od godziny 12:00. Kolejne emisje 25 i 26 grudnia br. od 11:05 (po trzy odcinki).
Wszystkie odcinki wyemitowane zostaną w niedzielę, 22 grudnia br. od godziny 12:00. Kolejne emisje 25 i 26 grudnia br. od 11:05 (po trzy odcinki).
Gwiazda "Beverly Hills 90210" Shannen Doherty z płaczem wyznaje, że ma nawrót raka.
https://www.serialowa.pl/240618/shannen ... si-nawrot/
https://tvline.com/2020/02/04/shannen-d ... diagnosis/
https://www.serialowa.pl/240618/shannen ... si-nawrot/
https://tvline.com/2020/02/04/shannen-d ... diagnosis/
Z dużym poślizgiem, ale w końcu obejrzałem "BH 90210". Świetnie było znowu wejść w buty bohaterów oryginalnej serii, choć remake The CW rownież uważam za udany.
Niewątpliwym sukcesem jest sukces producentów, którym udało się ściągnąć podstawową obsadę serialu. Niby serial o serialu, a jednak aktorów w dużej mierze przestawiono jako odbicia postaci, które odgrywali - szczególnie w zakresie relacji damsko-męskich czy samego wizerunku każdego z nich
Serial wrócił po prawie 20 latach, jednak większość postaci odchodziła z oryginalnej serii dużo wcześniej - "Brandon", "Brenda" i "Andrea" - naprawdę mi się za nimi stęskniło. Co prawda Brenda i Donna pojawiały się gościnnie w "90210", z kolei Kelly miała tam etat przez dłuższy czas, jednak tym razem udawano, że ten epizod w ich karierze nigdy nie miał miejsca.
Na minus brak jednoznacznego finału. Mogliby dokręcić chociaż rozwiązanie w postaci odcinka specjalnego / filmu fabularnego. Oby amerykańscy fani wpadli na pomysł podobny jak w przypadku "Veronica Mars", której sfinansowali produkcję filmu pełnometrażowego.
Niewątpliwym sukcesem jest sukces producentów, którym udało się ściągnąć podstawową obsadę serialu. Niby serial o serialu, a jednak aktorów w dużej mierze przestawiono jako odbicia postaci, które odgrywali - szczególnie w zakresie relacji damsko-męskich czy samego wizerunku każdego z nich
Na minus brak jednoznacznego finału. Mogliby dokręcić chociaż rozwiązanie w postaci odcinka specjalnego / filmu fabularnego. Oby amerykańscy fani wpadli na pomysł podobny jak w przypadku "Veronica Mars", której sfinansowali produkcję filmu pełnometrażowego.
Powstanie turecka adaptacja.
Produkcją zajmie się wytwórnia Ay Yapim.
Produkcją zajmie się wytwórnia Ay Yapim.
-
- Obserwator
- x 430
- x 12
Nwm jak Wy, ale tureckie obyczajówki to dla mnie miłosierna nuda dla znudzonych kur domowych, "godnie" zastępująca popularne przed laty, latynoskie serialidła... poza tym jest trochę cech, które nie wróżą sukcesu europejskiej adaptacji (m.in. różnice religijne i kulturowe, kontynenty, inne czasy i podejście do konsumpcjonizmu)!
Aż dziwne, że w ciagu 3 dekad, Ruscy nie zrobil swojej wersji Klossa albo 4 pancernych... :p,
Aż dziwne, że w ciagu 3 dekad, Ruscy nie zrobil swojej wersji Klossa albo 4 pancernych... :p,