Wpadki w Polsacie

Forum poświęcone najstarszej ogólnopolskiej telewizji komercyjnej.
Awatar użytkownika
Kostka
Poster
Posty: 1679
Rejestracja: 12 paź 2019, 15:43
x 742
x 401

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kostka »

Przecież jak nawet widać w tytule, to są zwykłe nocne testy :P
Podobnie zrobiła Czwórka, tyle że przez kilka minut po 1:05 leciał tam zapętlony ident stacji.
leszczak
Obserwator
Posty: 288
Rejestracja: 17 mar 2010, 15:33
x 35
x 160

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: leszczak »

A tak swoją drogą to po co Polsat robi przerwy techniczne tak regularnie, co miesiąc? TVN tak na przykład nie robi. Już nie pamiętam, kiedy w TVN była jakaś całonocna przerwa techniczna. Chyba ostatni raz jak kanały tematyczne przechodziły na 16:9 w 2009 roku 🤔
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 3404
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
x 358
x 239
Kontakt:

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mateusz_71 »

Nie. Czasem w trakcie przerwy technicznej, po zakończeniu prac, emitowane są losowe filmiki. Pewnie technicy weryfikują, czy wszystko działa prawidłowo.
Przykłady z poprzednich lat.

Awatar użytkownika
Kostka
Poster
Posty: 1679
Rejestracja: 12 paź 2019, 15:43
x 742
x 401

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kostka »

Nawet takie coś było.

Kilkukrotnie testowano także różne znaczki ekranowe, typu oznaczenie, logo... także technicy mogą robić to, co chcą.
Awatar użytkownika
mateusz_71
VIP Expert
Posty: 3404
Rejestracja: 08 cze 2013, 9:46
Lokalizacja: Wrocław
x 358
x 239
Kontakt:

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mateusz_71 »

Skoro już mowa o tym, co dzieje się w nocy na Polsatach, kiedyś testowali synchronizację obrazu ze dźwiękiem.
Awatar użytkownika
Desovsky
Obserwator
Posty: 436
Rejestracja: 08 kwie 2017, 21:06
x 1447
x 218
Kontakt:

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Desovsky »

O testach widziałem, ale myślałem, że zawsze puszczają ident. No cóż, człowiek uczy się całe życie. :lol:
(on/jego) | 💙💛 | 🏳️‍🌈
Fan Radia ZW
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 22 lip 2022, 18:48
x 23
x 9

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Fan Radia ZW »

A miesiąc lub dwa miesiące temu na TV6 leciała retransmisja obrazu kontrolnego z logo Polsat Film 2.
Testuję się te wszystkie oznaczenia,dopiski np na żywo i piktogramy.
Przerwy są po to by system emisyjny sprawdzić i by do przegrzania nie doszło.
Awatar użytkownika
Kostka
Poster
Posty: 1679
Rejestracja: 12 paź 2019, 15:43
x 742
x 401

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kostka »

A zgadnijcie, ile Polsat ma u siebie kanałów. Nie licząc tych, które najwidoczniej nie lecą z Ostrobramskiej.
No właśnie dlatego :D
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 20416
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 770
x 5432

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

@Kostka Istnieją centra emisyjne wielokrotnie większe od tych Polsatu i działają non stop obsługując setki kanałów jednocześnie. Po prostu taką mają higienę pracy, że zatrzymują biznes i ogarniają kompleksowo. Dla porównania TVP, TVN czy inni nadawcy zapewne korzystają z zapasowych urządzeń, jeśli jest taka potrzeba.

Ja tylko przypominam, że jadąca na taniości TV Polonia, miewała przerwy konserwacyjne chyba do godziny 15:00 🙂
leszczak
Obserwator
Posty: 288
Rejestracja: 17 mar 2010, 15:33
x 35
x 160

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: leszczak »

Mnie zawsze dziwiło, jak na TVN jest to rozegrane bo tyle o ile inne stacje - Polsaty, TVP, Canal + jakieś tam przerwy mają tak TVN leci cały czas, nie robią przerw. Może mają zapasowy system emisyjny i jak konserwują ten główny to Kto Was tak urządził leci z zapasu 😄
Verdline
Użytkownik
Posty: 167
Rejestracja: 18 cze 2021, 12:57
x 39
x 39

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Verdline »

leszczak pisze: 24 wrz 2022, 22:26 Mnie zawsze dziwiło, jak na TVN jest to rozegrane bo tyle o ile inne stacje - Polsaty, TVP, Canal + jakieś tam przerwy mają tak TVN leci cały czas, nie robią przerw. Może mają zapasowy system emisyjny i jak konserwują ten główny to Kto Was tak urządził leci z zapasu 😄
TV Puls również nadaje całą dobę, chyba nie zdarzyło się, żeby mieli jakąkolwiek przerwę. W nocy nadają powtórkowe programy sprzed kilku lat że swojej anteny, czyli JRG w akcji, Menu na miarę.
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 20416
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 770
x 5432

Wpadki w Polsacie

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Myślę, że od dawna są w stanie emitować program z Wiertniczej, Augustówka czy płk. Dąbka, w zależności od potrzeby chwili.

Każdy nadawca wykorzystuje nocny czas powtórek inaczej. Polsat gasi światło, TVP i tak miewa krótsze lub dłuższe przerwy, a TVN może puszczać swoje powtórki z dowolnego studia połączonego z serwerem grupy.

TVP przypominam ile ma ośrodków, z których zapewne większość jest w stanie przejąć emisję TVP1 lub TVP2 na kilka godzin 🙂
ODPOWIEDZ

Wróć do „Grupa Polsat Plus”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość