Polsat News (HD)
Polsat News (HD)
Ostatnio - dość późno, ok. godz. 23:00 widziałem w Polsat News film dokumentalny, nagrany w 4:3. Nadawany był bez scrolla, z takim logo, jak przy Wydarzeniach. Tyle, że to 4:3 było przeciwieństwem 16:9 na TVP Info - logo było rozciągnięte w pionie. Tak więc nie tylko TVP Info nie radzi sobie z formatami obrazu (inaczej mówiąc logo ma tylko w wersji przystosowanej do formatu, w którym zazwyczaj nadaje).

-
- Użytkownik
Polsat News (HD)
Dzisiaj rano w studiu Polsat News pojawił się... Fiat 126p - Maluch. Nie było widać stołu, gdzie są prowadzone sport, interwencja extra. Pewnie został przeniesiony. jak włączyłem PN zdziwiłem się.
Polsat News (HD)
Sikam na widok "Nowego dnia z Polsat News" - dzisiaj rano na skutek małej awarii anteny w mojej kablówce, zmuszony byłem to przełączenia na Polsat. Załamałem się gdy zobaczyłem to pasmo - tam nawet denne żarty czytane są z promptera - prezenterzy nie potrafią nic własnego wykrztusić z głowy.
Więc utwierdzam się w przekonaniu, że PN to żal. I jestem nawet pewien, że to żadne przyzwyczajenie. Później gdy sygnał TVN24 powrócił zauważyłem różnicę pomiędzy oboma programy porannymi... ten w Polsat News jest w ogóle całkowicie nieudanym, nawet nie skopiowanym po nikim projektem telewizyjnym, który nie powinien zostać zrealizowany. Już Superstacja lepiej przygotowuje swoje pasma.
Więc utwierdzam się w przekonaniu, że PN to żal. I jestem nawet pewien, że to żadne przyzwyczajenie. Później gdy sygnał TVN24 powrócił zauważyłem różnicę pomiędzy oboma programy porannymi... ten w Polsat News jest w ogóle całkowicie nieudanym, nawet nie skopiowanym po nikim projektem telewizyjnym, który nie powinien zostać zrealizowany. Już Superstacja lepiej przygotowuje swoje pasma.
- Peter Parker
- VIP Expert
Polsat News (HD)
Zależy na kogo trafiłeś. Jak na Bernatowicza i Gasskę, to szczerze współczuję. Dzięki nim można skutecznie stracić ochotę:
a) na wstanie z łóżka
b) na oglądanie TV
c) do życia ogólnie
a) na wstanie z łóżka
b) na oglądanie TV
c) do życia ogólnie

Polsat News (HD)
Według mnie Polsat News jest najlepszym polskim kanałem informacyjnym. Tracę chęć do życia, jak widzę sztywną żenadę TVN 24. Polsat News ma świetne studio i oprawę graficzną. Prezenterzy również są ok. A czym się odróżniają od TVN 24? Przed każdym programem jest czołówka i nie ma wszechobecnych u Waltera ścian z monitorami, których wielu ludzi ma serdecznie dosyć. Przyznam, że TVN 24 dawniej mi się podobał, ale teraz niestety zjadła ich rutyna.
Polsat News (HD)
Zgadzam się z Karolem. Polsat News to nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Szczerze mówiąc nie oglądałem całego poranka, ale po pół godzinie zauważyłem, ze w programie wieje nudą, jest sztywno, żarty są kiepskie, czytanie e-maili... żenada... Jeżeli ramówka przedstawiona na stronach Polsatu jest realizowana w rzeczywistości to w Polsat News można zobaczyć praktycznie tylko "Informacje", sport i pogodę...
Chyba za bardzo wzięli sobie do serca nazwę stacji. Nadal uważam, ze to TVN24 jest najlepszym kanałem informacyjnym. A resztę można wrzucić do jednego worka...

Polsat News (HD)
Bo Polsat News nie jest żadną alternatywą dla TVN24 jest po prostu namiastką. TVN24 pozbierał wszystko co najlepsze z zagranicznych kanałów newsowych, a jako, że był pierwszy w Polsce widzowie nie widzieli tych podobieństw (dawniej to wszyscy czekali na 19:30 i "Wiadomości" - nie było Internetu i kanały newsowe z zagranicy nie docierały do Polski tak jak obecnie). Dzisiaj każda stacja porównywana jest z TVN24 i widzowie jeżeli szukają innej stacji to alternatywy. Można to tłumaczyć oczywiście wspólnymi standardami w kanałach newsowych, ale warto zadbać o rzeczy które będą poszczególne stacje odróżniać od konkurencji.
Polsat News (HD)
Rzeczywiście Ka.mil ma rację. Z tym, że ja uważam, że każda telewizja informacyjna powinna mieć własny styl i nie być alternatywą dla innej. Jeden woli to, a drugi tamto. To jest znacznie lepsze niż TVN 24 w wydaniu Polsatowskim, czy TVP. Zgadzam się również, z tym, że ludzie za bardzo przyzwyczajeni są do "Wiadomości". Program wówczas wlókł się jak flaki z olejem - trochę gadania uzupełnionego materiałami i tyle. A przecież była dwójka konkurentów: "Fakty" z nową jakością (które obecnie zaczynają Wiadomości wyprzedzać) i "Informacje" przekazujące wiadomości w 10 czy 15 minut, o ile można było je nazwać konkurencją. W każdym razie mi bardziej odpowiada styl Polsatu News niż TVN 24.
Polsat News (HD)
Zgadzam się, że każdy oczekuje czegoś innego od stacji, aszczególnie od stacji infomacyjnych, których zadaniem jest jak najszybsze, obiektywne i rzetelne przekazywanie informacji. I tutaj polsat mi się podoba. TVN24 ma swój styl i polsat też go ma i szkoda żeby polsat miał sie wzorować na tvn24. Każda z tych stacji jest na swój sposób inna i ciekawi rózne grupy odbiorców. Posat News korzystając z pomocy "polsatu sport" ma świteną ramówkę sportową w trakcie informacji. I to np. jest jego wyróżnikiem. TVN24 niestety pod względem informacji ze sportu - daleko w tyle.
-
- Użytkownik
Polsat News (HD)
Jak mam oglądać informacje sportowe, to zawsze wybieram Polsat News.
Nie wiem czy wcześniej już o tym było mówione, ale bardzo podoba mi się jak główne wydanie informacji o 21:00 prowadzi Maciej Stroiński. Zawsze mam ochotę je oglądać. Bardzo ciepło i zrozumiale przekazuje informacje. Wczoraj oglądałem poranek z Polsat News i podobało mi się jak prowadzili ten program Mariusz Abramowicz i Violetta Gaska. A co do tych kawałów czytanych z promptera: dopiero zaczynają, z czasem będzie im to lepiej wychodzić.
Nie wiem czy wcześniej już o tym było mówione, ale bardzo podoba mi się jak główne wydanie informacji o 21:00 prowadzi Maciej Stroiński. Zawsze mam ochotę je oglądać. Bardzo ciepło i zrozumiale przekazuje informacje. Wczoraj oglądałem poranek z Polsat News i podobało mi się jak prowadzili ten program Mariusz Abramowicz i Violetta Gaska. A co do tych kawałów czytanych z promptera: dopiero zaczynają, z czasem będzie im to lepiej wychodzić.
Polsat News (HD)
Ja uważam PN za całkiem fajny kanał. Wolę go niż nudny TVN24. (Nie tylko z powodu najładniejszych prezenterek
). Oprawa graficzna i dźwiękowa bardzo dobra, format obrazu 16/9, jak dla mnie ciekawy sposób przekazywania informacji. Jeśli chodzi o serwisy sportowe, to są one najlepsze w polskich kanałach informacyjnych. Wypowiadają się w nich fachowcy i osoby znające temat.

Polsat News (HD)
1. Polsce nie ma kanału informacyjnego tylko wiadomości lokalne (bo jak nazwać 80% newsów z kraju i 20% ze świata)?erkk pisze:Według mnie Polsat News jest najlepszym polskim kanałem informacyjnym. (...) Polsat News ma świetne studio i oprawę graficzną.
2. Chyba nie widziałeś studia z prawdziwego zdarzenia i infografiki na poziomie! Poniżej przykłady:

Pozdrawiam
P.S.
A tu jest to co powinno być w Polsce:
http://www.youtube.com/watch?v=OjsLge6eDPI
No ale chyba nie dożyję

[Od moderatora: Daruj sobie te zgryźliwości. Jeszcze jeden taki beznadziejny post i zostaniesz usunięty z forum. Poza tym piszesz jak niedawno zbanowany użytkownik. Nie wiem czy to Ty, ale takie osoby nie są mile widziane w internecie, chyba, że w onecie.

Polsat News (HD)
1. Chyba nie znasz pojęć występujących w telewizji. Wiadomości lokalne to informacje z miasta bądź regionu danego kraju (chociaż w drugim przypadku występuje także określenie "wiadomości regionalne"), natomiast to, co prezentują ogólnopolskie telewizje informacyjne to właśnie wiadomości ogólnopolskie. Poza tym żadna stacja informacyjna w Polsce nie jest kanałem międzynarodowym więc nie musi prezentować non stop wydarzeń z całego świata, a także większość ludzi nie obchodzi np. to, że żona prezydenta USA zrywała sałatę, a takie są informacje międzynarodowe TVN24.llawicki pisze:1. Polsce nie ma kanału informacyjnego tylko wiadomości lokalne (bo jak nazwać 80% newsów z kraju i 20% ze świata)?
2. Chyba nie widziałeś studia z prawdziwego zdarzenia i infografiki na poziomie! Poniżej przykłady:
http://www.newscaststudio.com/photos/th ... -42_pm.jpg
http://tvnewsroom.co.uk/wp-content/uplo ... 8/12/3.jpg
2. Jeśli uważasz, że te zapy, które teraz zaprezentowałeś przedstawiają oprawę i studio na wysokim poziomie (prawdopodobnie tylko dlatego, że Sky News i MSNBS to stacje znane) to możesz tak uważać. Ja bym grafikę MSNBS ocenił raczej jako "nijaką", natomiast studio w którym znajduje się tyle przedmiotów i elementów scenografii jest mało przyjemne w odbiorze i można odnieść wrażenie, że elementy te są "upchane". Oczywiście Ty możesz sądzić inaczej i nikt Ci tego nie brony.
3. Skończmy off top i przejdźmy do dalszej dyskusji nad Polsatem News.
Widzę, że większości wypowiadających się podobają się Informacje Sportowe. Sportem co prawda się nie interesuję, ale w porównaniu z konkurencją są naprawdę ciekawe. Mi oprócz Informacji podoba się jeszcze prognoza pogody.
Polsat News (HD)
Pasmo ,,Nowy Dzień z Polsat News'' emitowane na antenie Polsatu głównego pozostaje w jesiennej ramówce. To bardzo dobra decyzja, gdyż pasmo było popularniejsze od emitowanej wcześniej opery mydlanej ,,Żar tropików''.
{{{Po co wprowadzasz forumowiczow w blad dzieki niepotwierdzonym informacjom? Usunąłem ot - mod.}}}
{{{Po co wprowadzasz forumowiczow w blad dzieki niepotwierdzonym informacjom? Usunąłem ot - mod.}}}
Polsat News (HD)
"Żar młodości" !!telefan pisze:opery mydlanej ,,Żar tropików''.