Co to się porobiło ? Death Stranding trafi do Game Passa na PC. Nastąpi to 23.08.22.
"">
Platforma satelitarna: Canal+ [Superpremium+, Canal+4K, Viaplay, Multi Man Pack, Mistrzowska Piłka, Eleven Sports, Filmbox Pack]
Streaming: Disney+, HBO MAX , Netflix, Amazon Prime Video, Viaplay, Play Now TV, Smart GO, UPC TV GO, Tidal
Platforma satelitarna: Canal+ [Superpremium+, Canal+4K, Viaplay, Multi Man Pack, Mistrzowska Piłka, Eleven Sports, Filmbox Pack]
Streaming: Disney+, HBO MAX , Netflix, Amazon Prime Video, Viaplay, Play Now TV, Smart GO, UPC TV GO, Tidal
Assassin's Creed Origin
Football Manager 2022
Middle-earth: Shadow of Mordor (Edycja Gry Roku)
The Dig
Defend the Rook
We. The Revolution
Castle on the Coast
Word of the Law: The Death Mask Collector's Edition
Gra The Sims 4 (podstawa) od 18 października dostępna będzie za darmo. Osoby, które kupiły podstawę, dostaną w prezencie kolekcję Oaza Wystroju (odebrać można tylko do 17 października). https://sims.arhn.eu/2022/09/14/the-sim ... na-zawsze/
Middle-earth: Shadow of War
Fallout 76
Total War: Warhammer 2
Hero's Hour
Loom
Glass Masquerade: Origins
Horace
Gra mojego dzieciństwa (mój ówczesny komputer był słaby, więc musiałem gra w oknie, w niższej rozdzielczości).
Demo z trzema poziomami było też obowiązkowym programem na komputerach szkolnych sal informatycznych na przełomie wieków Dla zanurzenia w nostalgii podkład z pierwszego poziomu tej wersji
Pamiętam, że muzyka (zrobiona przez Alexandera Brandona, który potem skomponował muzykę do pierwszego Unreala) przynajmniej w oryginalnej wersji była zapisana w plikach typu .mod, .it lub jakimś pochodnych, dzięki czemu można było je do woli modyfikować/podmieniać w programie typu tracker na inne tego typu pliki muzyczne.
Jakby ktoś chciał zagrać to polecam wywalić długopisem przycisk z klawiatury znajdujący się pomiędzy lewym altem, a lewym ctrl - w czasach, gdy gra była wydana jeszcze jeszcze nie istniał, a teraz naciśnięty przez przypadek, jeśli dobrze pamiętam, wywala z trybu pełnoekranowego do okna.
Dzisiaj premiera gier "Persona 3 Portable" i "Persona 4 Golden" na PC (steam)*, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch oraz usłudze "Xbox Game Pass"
Mnie najbardziej cieszy Persona 3 Portable na PC - jak grałem w to na PSP z 10 lat temu to był dostępny jedynie angielski dubbing. Teraz można sobie zmienić na japoński
* Persona 4 Gold jest dostępna od kilku lat na steamie, więc to taki mały wyjątek wśród tych platform, więc tutaj jedyną nowością prawdopodobnie dostęp przez Game Passa.