Ja tam nic nie mam przeciwko jak ktoś sobie gra, pod dwoma warunkami
-Nie wyzywa się na swoich widzach, a tym bardziej nie banuje ich dla swojego upodobania.
-Nie jest hipokrytą
Akurat to ostatnie jest dla mnie osobiste bo nie nie lubię cwaniaczków, raz jednego spotkałem co uważał że gry starsze to g...wno a tak sam wnie ogrywa .
Średnio ok. 10 tysięcy wyświetleń rozmów na żywo Tomasza Lisa 1 na 1 na jego kanale oficjalnym, który ma nieco ponad 3,5 tysiąca subskrypcji.
Kanał "Tomasz Lis Oficjalnie" wystartował w piątek 10 marca i przez pierwsze trzy dni pierwszy odcinek "Porozmawiajmy! Q&A" obejrzało 12 tys. widzów. Dziś suma odsłon tego odcinka na obu serwisach wynosi nieco ponad 23 tys. Dwa następne opublikowane "Q&A" już tylko 5 i 4 tys.
Lepiej wygląda sekcja rozmów na żywo. Poniedziałkową rozmowę z byłym premierem Kazimierzem Marcinkiewiczem, reklamowaną przez Lisa na Twitterze jako "cała prawda o Kaczyńskim i PiS" oglądało (przynajmniej przez chwilę) do środy 11 tys. widzów. Dwie poprzednie – z księdzem Kazimierzem Sową i Romanem Giertychem – niespełna 10 tys.
W piątek na kanale Tomasza Lisa zadebiutuje nowy program (którego tytuł mogą zaproponować internauci), gdzie stałymi gośćmi będą Anna Materska-Sosnowska oraz osoby dawniej tworzące "trzódkę" w Tok FM, czyli Wiesław Władyka i Jacek Żakowski:
OMZRiK zapowiedział wczoraj zawiadomienie do prokuratury na Mariusza Max Kolonko, który w ordynarny sposób groził prezydentowi Dudzie. Widać, że samozwańczy prezydent Max, a niegdyś korespondent telewizyjny coraz bardziej odpływa, ale ktoś powinien się tym typem zająć
"Obywatel Duda będzie pojmany, gdziekolwiek będziesz, i przekazany Wagnerowcom. Wydalony z kraju. Ty nie jesteś Polakiem, będziesz przekazany Wagnerowcom. To jest gest humanitarny z mojej strony, dlatego że jeśli ty trafisz do naszych ludzi z Biura Szeryfa Narodu i moim, to Ty będziesz umierał długo. Ja ci to mówię" – mówił na nagraniu.
I dodał: "Jeśli ktoś będzie mówił, że są to groźby, groźby karalne, to mam to w d****, co to będzie. Ja mówię, co będzie. Ja mówię, co zrobię z tobą Duda. Ja cię zapier***ę po prostu, rozumiesz?" – stwierdził.
Te kanały co nakręcają dramy, i inne rzeczy na bazie rzeczy dziejących się w YT - w oparciu o inne postacie z YT - to jak koniec przewodu pokarmowego. Czasami przydatny w obnażaniu czegoś, ale ogólnie jest to padlina (padlinożercy). Byle coś co w danym monecie ma społeczne zainteresowanie - już nagrywają swoje 3 grosze. Jedni to robią dobrze jak Stanowski o Janoszek ale większość odgrzewa padlinę dla dzieciaków. Dla mnie przykładowo te twarze z grafiki powyżej - to są totalni randomy, nie wiem kim oni są. Ale pewnie ludzie co żyją YT dobrze ich rozpoznają.
Jaka mroczna przeszłość... jak kanały robiące dzieciaków w bambusa to jest stan obecny. Większość kanałów na YT (tak z mojej obserwacji) jest rozrywkowa i to rozrywki prostackiej, Bezmyślne materiały z ogromną widownią. Dodatkowo jak te dzieci wyglądają w swoich programach, jak Martyniuk na sylwestra. Tam prawie wszyscy w dużym prawdopodobieństwie mają zrytą banię z tych dużych twórców, jak się dobrze wczytać w ich zachowanie i działania. Jak ktoś dorosły obejrzy materiały tych twórców (mówię nie o tych "śledczych" powyżej) dla dzieciaków - to przecież wychodzi na to, że cały kontent jest dla młodych zrytych dzieciaków bez własnego życia i zainteresowań.
Ekipa i całe jej rozgałęzienie - przecież to jest esencja tego wszystkiego, zachowanie tych ludzi. W jakiś odcinku ktoś mi kiedyś wysłał jak te dzieciaki (udające dzieciaków bardziej) włażą nago do basenu w gronie koleżeńskim. Potem te 10 latkowie to oglądają bo innym to by było szkoda czasu bardziej lub mniej. I o ale fajnie i już przejmują jak fajnie być taką ekią i tak robić ze znajomymi. Jak ten karzełek z jakąś tam inną śmieszną typiarą - co niby byli razem ale chyba tylko dla skrajnie naiwnych. Wszystko reżyserka od góry do dołu. A dzieci w tym dziewczyny traktują ich jak idoli i tamci z tą zrytą banią zachowują się tak - jak potem robi się powyższe o nich materiały.