[TVP] Ekspres Reporterów (1984-1999) / Magazyn Ekspresu Reporterów (1999-2023)
[TVP2/TVP1] Magazyn Ekspresu Reporterów
Kurski nawciskał sobowtorów - w 997 Bohatkiewicz za Fajbusiewicza, tu za Olszańskiego nieudolny dyrektor z czasów KazikGate w Trójce i grabarz reportażu radiowego - zrobili z tych programów swoiste parodie, więc nic dziwnego że widownia odpłynęła.
Niestety, to prawda. Za Olszańskiego ten program miał ogromny poziom i był dla mnie najciekawszym programem tego typu w polskiej telewizji. Jako nastolatek/student wręcz czekałem na kolejne wydania. Później odszedł Olszański, przestali pokazywać czat na ekranie, poziom reportaży spadł. Szczerze od jakiegoś czasu zapomniałem o tym programie. W tamtym roku przypadkowo oglądałem jedno czy dwa wydania. Od Sprawy dla Reportera były jeszcze cztery piętra wyżej ale jednak czegoś brakowało do tego co było za Olszańskiego. Teraz zresztą mniej oglądam telewizję, może to dlatego tak wypadłem z obiegu ale jednak widzowie wybrali pilotem.
Niesamowite, program który jeszcze kilka lat temu notował 2-3 mln widzów został właśnie zaorany. Od odejścia Olszańskiego i tych wszystkich zmian zaczęło się sypać.
Dokładnie nie tylko ten program, ale i "997" i "Warto rozmawiać" jeszcze tylko trzeba poczekać kiedy zdejmą "Sprawe dla reportera"....
Wielka szkoda, że program zostaje zepchnięty do trójki. Właśnie tak się kończą losy fajnych programów i to nie przez oglądalność, a przez idiotyczne zmienianie choćby anteny emisji i pasma
Wielka szkoda, że program zostaje zepchnięty do trójki. Właśnie tak się kończą losy fajnych programów i to nie przez oglądalność, a przez idiotyczne zmienianie choćby anteny emisji i pasma
-
- Obserwator
- x 11
- x 68
TVP ma tendencję do niszczenia tego typu programów - jak nie "997" to teraz MER.
Drastyczny spadek oglądalności. Zatem słuszna decyzja o zdjęciu z anteny. Po co to przenosili z Dwójki do TVP1?
https://[link zakazany]/artykul/k ... cil-widzow
https://[link zakazany]/artykul/k ... cil-widzow
@Paul234 Program nie zostaje całkiem zdjęty tylko zostaje przeniesiony do TVP3 na 22:35
Fan Stali Mielec
- Damian1998
- VIP Expert
- x 1600
- x 600
No niestety, tak się kończy gmeranie przy pasmach. Wtedy tym ruchem bardzo mocno wzmocnili Echo Serca, kosztem MER. Tak to jest w telewizji, że duży wpływ ma to, co leci przed daną pozycją.
Tak samo mam wrażenie, że było z Jaworowiczową, jak leciała po Leśnym domku i ratownikach z Leśnej Dziury to program radził sobie gorzej, teraz gdy jest znowu po Ojcu Mateuszu to nawet było widać kiedyś Sprawę dla reportera w jakiejś topce.
Tak samo mam wrażenie, że było z Jaworowiczową, jak leciała po Leśnym domku i ratownikach z Leśnej Dziury to program radził sobie gorzej, teraz gdy jest znowu po Ojcu Mateuszu to nawet było widać kiedyś Sprawę dla reportera w jakiejś topce.
"Żeby Polska była Polską. Bądźmy razem z Telewizją Polską" AD 2021 - J. O. Kurski 

-
- Obserwator
- x 11
- x 68
[TVP2/TVP1/TVP3] Magazyn Ekspresu Reporterów
Po przenosinach do Trójki wróżę ewidentny początek końca tego programu.
-
- Użytkownik
Witam, czy posiada ktoś informacje gdzie albo jak można znaleźć stare odcinki z roku 2001 albo 2002? Niestety nie ma na tvp.vod.pl ani nie widziałem na chomiku.
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
- kacper3100
- VIP Expert
- x 928
- x 1961
WM donoszą, że w jesiennej ramówce nie będzie kolejnych odcinków tego programu.
Można się było tego spodziewać. Po przeniesieniu programu do TVP3 chyba nie spodziewali się nagłego skoku widowni?
Program trzymał klasę dopóki nie zmienili się prowadzący. Olszański prowadził to fantastycznie. Pamiętam, że oglądałem z zaciekawieniem swego czasu. No ale zawsze ktoś musi przyjść i popsuć coś, co było dobre.
Wspaniale. Doszczętnie zniszczono ostatni interwencyjny program w TVP z renomą i klasą, bo to w jakim celu powstał "Alarm!" to się można domyślać, o obecnej "Sprawie dla reportera" będącej parodią samej siebie, to szkoda pisać. Można tylko mieć nadzieję, że inne władze TVP reaktywują program z Olszańskim.
Wątek rzecz jasna przeniosłem do archiwum. Przy okazji nieco zmieniłem jego temat, szczególnie, że - jak sama nazwa wskazuje - program był bezpośrednim kontynuatorem emitowanego w Dwójce w latach '84-'99 "Ekspresu Reporterów".
Wątek rzecz jasna przeniosłem do archiwum. Przy okazji nieco zmieniłem jego temat, szczególnie, że - jak sama nazwa wskazuje - program był bezpośrednim kontynuatorem emitowanego w Dwójce w latach '84-'99 "Ekspresu Reporterów".
Pozdrawiam, Trzeciak
W poniedziałek w R357 Olszański zastępował Strzyczkowskiego w dyskusji nt. mediów publicznych i wyraził swój żal z powodu, jak program był traktowany w ostatnich latach. Wyraził też nadzieje na powrót („zobaczymy”).