TV Mobilna Cyfrowego Polsatu

Aktualna sytuacja na rynku DVB-T w Polsce, plany rozwoju, odbiór kanałów telewizyjnych, pytania techniczne...
Awatar użytkownika
Desovsky
VIP Expert
x 1906
x 401

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Desovsky »

Chciałem sprawdzić, przełączyłem się na W24 - sygnał po chwili przeskoczył na Polsat Sport, mimo że nie pojawił się w spisie kanałów. Po przeskanowaniu całej częstotliwości też nie wykryło nic nowego. 🤔

EDIT: Informacja z forum SatKuriera - kanały mogą się nie pokazywać na liście, ale są dostępne po wpisaniu numeru kanału.
(on/jego) | 💙💛 | 🏳️‍🌈
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
kacper3100
VIP Expert
x 928
x 1961

Post autor: kacper3100 »

U mnie nie łapało tego muxa, ale zrobiłem tak: przywrócenie ustawień fabrycznych, przy skanowaniu wybór wszystkich kanałów (domyślnie miałem ustawioną opcję "Tylko FTA"), skanowanie, i gotowe.
Fan Radia ZW
Obserwator
x 104
x 60

Post autor: Fan Radia ZW »

Screeny z MUX IV. Wykonane zostały około 20:20.
[ Spoiler ]
Stop dyskryminacji disco polo przez Polskie Radio S.A
Dkdomjk
Obserwator
x 608
x 78

Post autor: Dkdomjk »

I to by było na tyle. Kanały znów zakodowane.
Awatar użytkownika
Kiler
Obserwator
x 32
x 114

Post autor: Kiler »

Jednak konszachty na górze trwają w najlepsze. KRRiT nagle zmieniła zdanie i jest za przedłużeniem decyzji rezerwacyjnej na kolejne 10 lat.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji przyjęła nową rekomendację dotyczącą MUX-4 naziemnej telewizji cyfrowej. Z informacji Wirtualnemedia.pl wynika, że chce teraz przedłużenia decyzji rezerwacyjnej dla związanej z Cyfrowym Polsatem spółki Info-TV-FM o 10 lat. Jeszcze półtora miesiąca temu KRRiT opowiedziała się za odebraniem rezerwacji.
Źródło: WM

Zniknięcie kabaretów z Polsatu chyba jednak nie było przypadkowe.
Canal+: Nowy Comfort+ Canal+ Filmbox
Polsat Box: M Sport

PlayNowTV: Pakiet Extra III goNET.tv III APV III Netflix III Viaplay III Rostelecom III Disney+ III SkyShowtime
Awatar użytkownika
Kiler
Obserwator
x 32
x 114

Post autor: Kiler »

Urząd Komunikacji Elektronicznej opublikował projekt decyzji rezerwacyjnej dla MUX-4. Prezes UKE Jacek Oko chce, żeby spółka Info-TV-FM zachowała ten multipleks co najmniej do końca 2033 roku. Do wydania ostatecznego pozwolenia dla firmy należącej do Cyfrowego Polsatu, dojdzie po zakończeniu konsultacji. Rezerwacja będzie kosztować Info-TV-FM 13,688 mln zł.
Źródło: WM

Także jak pisałem wyżej, patrząc na to jakie ostatnio mieliśmy ruchy, można się było tego spodziewać.
Canal+: Nowy Comfort+ Canal+ Filmbox
Polsat Box: M Sport

PlayNowTV: Pakiet Extra III goNET.tv III APV III Netflix III Viaplay III Rostelecom III Disney+ III SkyShowtime
ODPOWIEDZ

Wróć do „DVB-T w Polsce”