SkyShowtime
SkyShowtime
Ja czekam na Queer as folka. Może w końcu gdzieś to wskoczy, bo to kultowy serial, a nigdzie się go nie da obejrzeć w Polsce od 10 lat
-
- Obserwator
- x 6
- x 162
SkyShowtime
Nowe iCarly zostało zakończone po 3 sezonach.
SkyShowtime
Na uplixie 375 tytułów oznaczonych do usunięcia w ciągu 30 dni.
Jednak można jeszcze większy paździerz odstawiać niż HBO...
https://upflix.pl/skyshowtime/usuwane/
Z zapowiedzi na listopad nowy "Frasier" od 3.11, "Fellow Travelers" od 19.11". 13.11 z kolei film "Renfield" z Nicolasem Cagem.
Jednak można jeszcze większy paździerz odstawiać niż HBO...

https://upflix.pl/skyshowtime/usuwane/
Z zapowiedzi na listopad nowy "Frasier" od 3.11, "Fellow Travelers" od 19.11". 13.11 z kolei film "Renfield" z Nicolasem Cagem.
SkyShowtime
Ponownie wprowadzono ofertę dla nowych subskrybentów, jednak teraz 14,99 obowiązuje przez 3 miesiące, a nie przez rok jak we wrześniu.
Promocją kończy się 27 listopada.
Promocją kończy się 27 listopada.
SkyShowtime
Czy ktoś się orientuje, czy w zagranicznych wersjach SkyShowtime dostępny jest serial Queer as Folk, wersja amerykańska z lat 2000-2005? W naszym kraju praktycznie niedostępny do zobaczenia od jakiegoś czasu, kto ma prawa do niego?
SkyShowtime
@Blank nie jest dostępny. Ostatnie prawa do tego serialu miały kanały nPremium, które należały do Grupy ITI.
Dla fanów serialowej klasyki ma platformie pojawił się pierwszy sezon "Xeny - Wojowniczej Księżniczki".
Dla fanów serialowej klasyki ma platformie pojawił się pierwszy sezon "Xeny - Wojowniczej Księżniczki".
SkyShowtime
Wiem, nFilm/nPremium nadawały ten serial z wersją lektorską.
Jeszcze kilka lat temu był dostępny w polskiej wersji na Netfliksie, niestety, dodano wersję ze zmienioną ścieżką dźwiękową w stosunku do oryginału, wiele piosenek zastąpiono innymi.
SkyShowtime
Także w amerykańskim serwisie Showtime jest inna muzyka niż w oryginale. Wynika to z tego, że twórcy nie mają praw do wcześnej użytych piosenek, a widocznie powtórne pozyskanie było zbyt drogie.
Jeśli chcesz oryginalną wersję soundtracku to pozostaje box set DVD.
Jeśli chcesz oryginalną wersję soundtracku to pozostaje box set DVD.
SkyShowtime
Ech... Niby cyfrowa technologia, świat w pełni skomputeryzowany, a czasem jakby wracamy do przeszłości. Takie kultowe seriale powinny być dostępne w sieci, a nie wracać do ery krążków DVD.
SkyShowtime
Ja rozumiem, że serial jest stary itd, ale chyba coś im nie pyknęło przy konwersji, bo jakość jest tak okropnie niska, że DVDRip w SD bije ją spokojnie na głowę. Co jest dziwne, bo akurat SkyShowtime stosuje dobry bitrate dla swoich materiałów. Masakra. Oczy bolą od patrzenia dosłownie.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
SkyShowtime
Prawdopodobnie chodzi o tantiemy dla artystów, producentów muzycznych i ich wytwórni. W tamtych czasach nie myślano o dystrybucji seriali w streamingu, więc postanowiono zmienić ścieżkę muzyczną, bo to jest tańsze. Nie bez powodu we współczesnych produkcjach pojawiają się utwory trzecioligowych wykonawców.
Dlatego uważam, że serialu "Miami Vice" nigdy nie zobaczymy na żadnej z platform. Za dużo w nim się pojawiło przebojów z lat 80. Duża grupa artystów i twórczów również nie żyje, a wiele wytwórni upadło. Zdobywanie praw do dystrybucji od spadkobierców byłoby casochłonne i drogie.
@vlv Xena jak "Herkules" chyba nigdy nie były remastowane stąd ta słaba jakosc na SkyShowtime.

SkyShowtime
Z Miami Vice sprawa może być różna, bo jego wszystkie sezony są już dostępne za darmo w streamingu w USA - na Freevee (wcześniej były też na NBC.com i Tubi), oraz wielu płatnych serwisach do kupienia. W Europie serial jest dostępny m.in. w Niemczech na Apple TV+ i Amazonie Prime do "kupienia".
W sumie był to chyba pierwszy taki serial, dodatkowo producenci dysponowali wielką kasę jak na odcinek, więc wszystko jest możliwe z tymi prawami.-----------
Zbiór archiwalnych wydań listy "MEGA BEAT DANCE CHART 20" (1993-2017)
Dla każdego, kto chce zacząć dobrze dzień
Zbiór archiwalnych wydań listy "MEGA BEAT DANCE CHART 20" (1993-2017)
Dla każdego, kto chce zacząć dobrze dzień

SkyShowtime
Kilka ciekawych premier w grudniu:
"Book Club: Następny rozdział" 10.12
"Transformers: Przebudzenie bestii" 15.12
"Szybcy i wściekli 10" 17.12
"Super Mario Bros" 24.12
"Book Club: Następny rozdział" 10.12
"Transformers: Przebudzenie bestii" 15.12
"Szybcy i wściekli 10" 17.12
"Super Mario Bros" 24.12
SkyShowtime
Do oferty dołączył dziś serial "Fellow Travelers", który swoją premierę w USA na Showtime miał pod koniec października. Dodano pierwszy odcinek, kolejne w każdą niedzielę. Polski tytuł to "Poputczicy".
Szkoda, że w całym cyrku wrzucania i usuwania co chwilę setek tytułów nikt nie dba o poprawny opis, bo zdaniem redakcji główni bohaterowie są kobietami (rozbawiło mnie to).
https://www.skyshowtime.com/pl/stream/t ... 8ebf09b4fe
Szkoda, że w całym cyrku wrzucania i usuwania co chwilę setek tytułów nikt nie dba o poprawny opis, bo zdaniem redakcji główni bohaterowie są kobietami (rozbawiło mnie to).
https://www.skyshowtime.com/pl/stream/t ... 8ebf09b4fe
Tytułu wyczekiwałem i cieszę się, że wreszcie pojawił się na polskim rynku. Mam nadzieję, że dobre noty przełożą się na jakość i nie wyjdzie z tego przeciętniak, który wyleci z pamięci po kilku miesiącach.W Waszyngtonie, w szczycie amerykańskiej homofobii lat 50, dwie kobiety -- charyzmatyczna i ambitna Hawkins Fuller oraz religijna idealistka Tim Laughlin -- zakochują się w sobie i nawiązują trwały, ale ryzykowny i pełen szalonych momentów romans.
SkyShowtime
I tak jak wspominałem 2 miesiące temu. Wiele tytułów z powrotem wraca na SkyShowtime:
https://upflix.pl/aktualnosci/ponad-100 ... 2023-12-01
Niestety dalej brak kolejnych sezonów "Drużyny A".
https://upflix.pl/aktualnosci/ponad-100 ... 2023-12-01
Niestety dalej brak kolejnych sezonów "Drużyny A".