Telenowele i seriale tureckie
Bardzo przepraszam za post nad postem:
Po zakończeniu pierwszego sezonu "Złotego chłopaka" TVP 1 wyemituje od razu drugi sezon który będzie składał się ze 132 odcinków, co łącznie z pierwszą częścią da nam 250 odcinków.
Po zakończeniu pierwszego sezonu "Złotego chłopaka" TVP 1 wyemituje od razu drugi sezon który będzie składał się ze 132 odcinków, co łącznie z pierwszą częścią da nam 250 odcinków.
No i fajnie. Co do ilości odcinków drugiego sezonu, to jeszcze nie wiadomo, bo serial cały czas leci w Turcji. Zdecyduje oglądalność. Może być dużo mniej odcinków, a może być też trzeci sezon. Zobaczymy.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
Firma Eccho Rights odpowiedzialna za dystrybucję serialu ma wyszczególnione na swojej stronie iż drugi sezon ma mieć 131 odcinków, zaś Eska.pl podaje liczbę 132 odcinków drugiego sezonu więc opierając się na pierwszym źródle może być to prawda. Co do sezonu trzeciego to na chwilę obecną nie jestem pewien czy powstanie ponieważ pomimo wprowadzenia nowych postaci i zmiany ekipy scenarzystów oglądalność zaczęła lecieć w dół i doszło do tego że przywrócono postacie które zniknęły po pierwszym sezonie a i chodzą pogłoski iż w najbliższym czasie ma odejść jedna z najważniejszych postaci ale nie chcę spoilerować o kogo chodzi.
"Na skrzydłach ambicji" ("Kus Ucusu") wraca z drugim sezonem. Premiera 14 grudnia na Netflix.
___
Co do Eccho Rights to wszelkie dane dotyczące sezonów trwających, które są tam podawane, należy brać z przymrużeniem oka. "Kader Baglari" nadal ma wpisane 120 odcinków, chociaż FOX skasował serial po 5 epizodach. Dystrybutor wpisał przybliżoną liczbę, nieco większą w porównaniu z ub. sezonem, bo najpewniej nie zakłada już żadnej przerwy spowodowanej trzęsieniem ziemi. Jakkolwiek by nie było ta liczba jakoś drastycznie się nie zmieni w porównaniu z tym co już tam wpisali.
___
Co do Eccho Rights to wszelkie dane dotyczące sezonów trwających, które są tam podawane, należy brać z przymrużeniem oka. "Kader Baglari" nadal ma wpisane 120 odcinków, chociaż FOX skasował serial po 5 epizodach. Dystrybutor wpisał przybliżoną liczbę, nieco większą w porównaniu z ub. sezonem, bo najpewniej nie zakłada już żadnej przerwy spowodowanej trzęsieniem ziemi. Jakkolwiek by nie było ta liczba jakoś drastycznie się nie zmieni w porównaniu z tym co już tam wpisali.
Na Amazon Prime Video można oglądać turecki film „Bihter” - czyli filmową wersję słynnej książki i serialu „Zakazana miłość” („Aski Memnu”). W roli głównej Farah Zeynep Abdullah i Boran Kuzum.
Turecka produkcja Amazona otwiera nowe spojrzenie na powieść Halida Ziya Uşaklıgila „Aşk-ı Memnu”. Poznaj miłość, zanurzając się w umyśle bohaterki. Bihter małżeństwo z bogatym, ale starszym Adnanem postrzega jako ucieczkę od etykiet społecznych. Jednakże Bihter bezgranicznie pragnie Behlüla, krewnego Adnana. „Bihter” to historia namiętności, niewierności, odwagi i tchórzostwa.
Zwiastun telenoweli „Złamane życie” w Novelas+.
Według informacji z Biura Prasowego TVP po zakończeniu "Sułtanki Kosem" na kanale TVP Kobieta, w paśmie o godzinie 11 i 21:30 będzie emitowane od początku "Wspaniałe stulecie" zaś w paśmie o 19:30 "Dzikie pszczoły".
Słaby to jest teraz następca Trzech Sióstr ... totalny kicz ze "Złamanego serca". Trzy siostry jak dla mnie SUPER film. Mega podoba mi się narracja w trakcie filmu. Bardzo czekam na sezon 3.Evelyn1692 pisze: ↑11 lip 2023, 23:43 Obecne "Trzy siostry" dla mnie jak na razie są najsłabszą produkcją turecką wyemitowaną przez Novelas+. Beznadziejna fabuła i główni bohaterowie. Relacja głównych bohaterów to jakieś nieporozumienie. Nie rozumiem też po co Novelas to zakupiło skoro serial w Turcji jest nie skończony.
-
- Użytkownik
- x 2
- x 6
Każdy ma inne gusta. Mnie "Trzy siostry" się nie podobają. Główni bohaterowie są tragiczni. Nowego serialu nie oceniam bo nie widziałam 1 odcinka.
Ja też lubię tureckie, oglądam w zasadzie wszystkie nowości na bieżąco, ale zgadzam się, że "Trzy siostry" to bardzo słaby serial. W ogóle mi nie podszedł. Bardzo smętny i dziwię się, że dostał 3 sezon.
Ale najwyraźniej Turkom się podoba.
Tego nowego jeszcze nie oglądałem, ale to serial dzienny. To całkiem inna kategoria. Seriale słabe, przegadane, "kanapowe", mające ciągnąć się na setki odcinków, obliczone na niewymagającą widownię.
Zdaje się, że nazwa Dizi była pierwotnie zarezerwowana tylko dla wysokobudżetowych seriali, z jednym długim odcinkiem tygodniowo. Teraz to się zatarło, ale ten serial czy "Dziedzictwo", "Elif" itp. z pewnością nie należą do tego grona.
Ale najwyraźniej Turkom się podoba.
Tego nowego jeszcze nie oglądałem, ale to serial dzienny. To całkiem inna kategoria. Seriale słabe, przegadane, "kanapowe", mające ciągnąć się na setki odcinków, obliczone na niewymagającą widownię.
Zdaje się, że nazwa Dizi była pierwotnie zarezerwowana tylko dla wysokobudżetowych seriali, z jednym długim odcinkiem tygodniowo. Teraz to się zatarło, ale ten serial czy "Dziedzictwo", "Elif" itp. z pewnością nie należą do tego grona.
Telenowele w wysokiej jakości z lektorem i w oryginale do sprzedania dla kolekcjonerów. Info PW.
-
- Użytkownik
- x 2
- x 6
Nie do końca rozumiem dlaczego w Polsce na Novelas+ są emitowane seriale tylko z Kanal D, a Francja emituje rózne seriale. Bardziej od tego co teraz jest emitowane mnie zainteresował serial "Ask ve Gunah" też z Kanal D z 2015r., tylko niestety serial nie ma zakończenia bo go nagle przerwano, ale ma ciekawą fabułę.
Kwestia umów, licencji itd. Inne umowy mają na rynek we Francji a inne na rynek Polski. To bardzo skomplikowane. 
Z Kanal D mają umowę na partnerstwo i Thema TV dystrybuuje ich kanał na rynki międzynarodowe.

Z Kanal D mają umowę na partnerstwo i Thema TV dystrybuuje ich kanał na rynki międzynarodowe.
Nowa zapowiedź „Złamanego życia” w Novelas+:
Okropny serial. Lubię tureckie i potrafię wiele znieść, ale tego nie idzie oglądać. Wstyd dla osoby, która przyklepała ten tytuł. No ale tak to już jest, jak wałkuje się tylko jednego dystrybutora w sytuacji, gdy w zasadzie wszystkie dobre seriale już poleciały.
Zły czas dla fanów tureckich seriali w polskiej TV.
Novelas+ tylko jedna premiera i to do niczego.
Dizi od początku, poza małymi wyjątkami, emituje słabiznę. Jutrzejsza premiera "Dobrze mieć przyjaciół" tylko to potwierdza.
TVP od dawna stawia wyłącznie na tasiemce dla emerytek.
W zasadzie tylko "Złoty chłopak" jako jedyny się wyróżnia, ratuje honor i dzielnie reprezentuje seriale z wyższej półki. Ale to tylko jeden serial, reszta nie warta uwagi.
Zły czas dla fanów tureckich seriali w polskiej TV.
Novelas+ tylko jedna premiera i to do niczego.
Dizi od początku, poza małymi wyjątkami, emituje słabiznę. Jutrzejsza premiera "Dobrze mieć przyjaciół" tylko to potwierdza.
TVP od dawna stawia wyłącznie na tasiemce dla emerytek.
W zasadzie tylko "Złoty chłopak" jako jedyny się wyróżnia, ratuje honor i dzielnie reprezentuje seriale z wyższej półki. Ale to tylko jeden serial, reszta nie warta uwagi.
-
- Użytkownik
- x 2
- x 6
To prawda, że serial jest gorszej kategorii. Ja wytrzymałam na dwóch odcinkach i nie dałam rady obejrzeć więcej. Ten serial to niepotrzebne zmarnowanie pasma na 5 miesięcy.